Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Dieverbrug

Op zoek naar een vakantiehuis in een rustige, natuurrijke omgeving? Wat dacht u van Dieverbrug? Dit pittoreske dorp ligt op een van de mooiste plekken van Drenthe, vlak bij een aantal schitterende natuurgebieden. Boek uw huisje voor een weekendje weg of een korte vakantie.

3711 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Prachtig gelegen 4 persoons vakantiehuis net buiten Groet nabij Schoor...
9, 7
9, 7
81 beoordelingen
488
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Comfortabel 8 persoons vakantiehuis met IR sauna in Giethoorn.
9, 4
9, 4
130 beoordelingen
1210
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Uniek vakantiehuis voor 14 personen met zeezicht in Domburg
9, 2
9, 2
64 beoordelingen
1443
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Mooi gelegen luxe 8 persoons vakantiehuis in de Drentse bossen
9, 6
9, 6
80 beoordelingen
1029
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Knus Tiny House  voor 4 personen in bosrijk gebied
8, 9
Knus Tiny House voor 4 personen in bosrijk gebied
Nederland › Gelderland › Otterlo
8, 9
95 beoordelingen
350
311
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 18 persoons groepsaccommodatie in Vorden | met sauna en hottub
9, 1
9, 1
118 beoordelingen
1855
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Duurzaam 4-persoons vakantiehuis met sauna dichtbij het strand van Dom...
9, 1
9, 1
24 beoordelingen
383
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 14 persoons Villa in Zeeuws Vlaanderen aan zee
8, 7
8, 7
86 beoordelingen
1417
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Prachtig 2 persoons vakantiehuisje in Gapinge - Zeeland
9, 6
9, 6
121 beoordelingen
291
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Luxe 5 persoons vakantiehuis in Salland met sauna.
9, 2
Luxe 5 persoons vakantiehuis in Salland met sauna.
Nederland › Overijssel › Notter
9, 2
22 beoordelingen
552
531
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Dieverbrug

Dieverbrug: knus Drents dorp tussen bossen en heide

Tussen het Drentse Diever en Dwingeloo ligt het dorp Dieverbrug. Het bevindt zich midden in de natuur, die wordt gekenmerkt door bossen en heide. Stap op de fiets of trek uw wandelschoenen aan en ga op pad om de schitterende omgeving te ontdekken.

Het is goed toeven in uw vakantiehuis in Dieverbrug. Het groen om uw huisje en de rustige ligging zorgen voor een ontspannen vakantiegevoel. De ideale plek voor een weekendje weg of korte vakantie.

Vakantie in Dieverbrug: dit is er te doen

Uw vakantiehuis in Dieverbrug ligt dicht bij Diever, waar het OERmuseum West-Drenthe een leuke bezienswaardigheid is. In dit museum draait het allemaal om de prehistorie in dit gebied. U kunt er archeologische vondsten bekijken en voor kinderen worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Diever staat ook bekend om de jaarlijkse Shakespeare-uitvoeringen in de zomer. Zo’n voorstelling is echt de moeite waard. U geniet in een unieke, sfeervolle setting van amateurtoneel op topniveau.

Tip van Heerlijke Huisjes: volg het plankenpad in het Dwingelderveld

Natuurgebied het Dwingelderveld bevindt zich vlak bij uw vakantiehuis. Een mooi gebied om te wandelen. Wilt u een bijzondere route lopen? Neem dan het plankenpad. Het startpunt van deze 5,5 kilometer lange wandelroute ligt bij parkeerplaats Oude Postweg in Spier. De wandeling over de verhoogde planken voert u langs de mooiste plekken van het Dwingelderveld, langs heide, naaldbomen en beuken.

Natuur in de omgeving van Dieverbrug

Behalve van het Dwingelderveld kunt u tijdens uw vakantie in Dieverbrug ook genieten van het Drents-Friese Wold. Dit Nationale Park is met meer dan zesduizend hectare een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van ons land. Het gebied bestaat uit ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden.

Wanneer u een huisje huurt in Dieverbrug, kunt u ook het Nationaal Park Dwingelderveld ontdekken. Er zijn hier fiets- en wandelpaden, natuurpaden, MTB- en ruiterroutes. Mogelijkheden genoeg dus om de glooiende heidevelden met plassen en vennetjes, bos en stuifzand te ervaren. Op de heide grazen koeien en Drentse heideschapen, om het open landschap in stand te houden.

Wat is er te doen in de buurt van Dieverbrug?

In de omgeving van Dieverbrug is van alles te doen tijdens uw vakantie. Een bezoekje aan Vogelpark Ruinen bijvoorbeeld, dat is leuk voor jong en oud. In dit park ziet u de meest uiteenlopende vogels. Voor de kinderen is er een speelweide en er is een terras waar u wat kunt eten en drinken.

Een ander leuk uitje voor het hele gezin in de vakantie is een dagje Wildlands Zoo in Emmen. Deze dierentuin is verdeeld over drie klimaatzones: Jungola, Serenga en Nortica. Jungola is een junglegebied met onder andere pythons, olifanten en Chinese alligators. Serenga is een savannegebied met onder andere leeuwen, nijlpaarden, zebra’s en neushoorns. Nortica is een poolgebied met onder andere ijsberen, zeeleeuwen en pinguïns. Genoeg te zien en te beleven dus voor een leuk en leerzaam dagje uit.

Huur een vakantiehuis in Dieverbrug

Boek een huisje in Dieverbrug en geniet van een van de mooiste plekken van Drenthe. De perfecte bestemming voor een fijne vakantie!