Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Havelte

De vakantiehuizen in Havelte liggen, te midden van schitterend natuurschoon, in het zuidwesten van de Nederlandse provincie Drenthe. Een uitstekende plek voor mensen, die een vakantie willen houden in een rustige en natuurrijke omgeving. In en rondom Havelte zijn de mogelijkheden eindeloos.

3711 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Prachtig gelegen 4 persoons vakantiehuis net buiten Groet nabij Schoor...
9, 7
9, 7
81 beoordelingen
488
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Comfortabel 8 persoons vakantiehuis met IR sauna in Giethoorn.
9, 4
9, 4
130 beoordelingen
1210
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Uniek vakantiehuis voor 14 personen met zeezicht in Domburg
9, 2
9, 2
64 beoordelingen
1443
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Mooi gelegen luxe 8 persoons vakantiehuis in de Drentse bossen
9, 6
9, 6
80 beoordelingen
1029
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Knus Tiny House  voor 4 personen in bosrijk gebied
8, 9
Knus Tiny House voor 4 personen in bosrijk gebied
Nederland › Gelderland › Otterlo
8, 9
95 beoordelingen
350
311
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 18 persoons groepsaccommodatie in Vorden | met sauna en hottub
9, 1
9, 1
118 beoordelingen
1855
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Duurzaam 4-persoons vakantiehuis met sauna dichtbij het strand van Dom...
9, 1
9, 1
24 beoordelingen
383
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe 14 persoons Villa in Zeeuws Vlaanderen aan zee
8, 7
8, 7
86 beoordelingen
1417
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Prachtig 2 persoons vakantiehuisje in Gapinge - Zeeland
9, 6
9, 6
121 beoordelingen
291
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Luxe 5 persoons vakantiehuis in Salland met sauna.
9, 2
Luxe 5 persoons vakantiehuis in Salland met sauna.
Nederland › Overijssel › Notter
9, 2
22 beoordelingen
552
531
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis in Havelte huren?

Het levendige brinkdorp wordt ook wel ‘De Parel van Drenthe’ genoemd en is een heerlijke bestemming voor een vakantie vlakbij huis. De omgeving van het dorp wordt gekenmerkt door uitgestrekte bos- en heidelandschappen, zandverstuivingen, hunebedden, coulisselandschap, Saksische boerderijen en knusse dorpjes. Het groene dorp zelf beschikt over een uitdagende 18-holes golfbaan, openluchtzwembad, vlindertuin, paardrijfaciliteiten, diverse winkels, een tennisbaan en unieke wandel-, fiets en ruiterpaden met heide, bossen en meertjes. Havelte is gelegen aan de Drentse hoofdvaart waardoor u zowel het noorden (Assen en Groningen) als het zuiden (Zwolle en Meppel) gemakkelijk kunt bereiken.

Ontdek Drenthe vanuit een vakantiehuis in Havelte

Bent u, samen met uw gezin, familie of vriendengroep, toe aan een lang weekend, midweek of weekje vakantie? Huur dan een gezellig vakantiehuis in Havelte. De vakantiehuizen in Havelte zijn midden in één van de mooiste natuurgebieden van Drenthe gelegen. Met een vakantiehuis in Havelte kunt u even helemaal tot rust komen en optimaal genieten van uw welverdiende vakantie. Van een gezellig vakantiehuis, knusse bungalow of mooi chalet tot aan een ruim appartement of comfortabele groepsaccommodatie. De groepsaccommodaties in Havelte zijn zeer geschikt voor een familieweekend of een midweekje weg met vrienden. Verblijf gezellig met de hele groep in één accommodatie, neem de tijd voor elkaar en geniet van elkaars gezelschap. Met zijn allen samen eten, een filmpje kijken of spelletjes spelen in de gezamenlijke ruimte of met een kop koffie of goed glas wijn gezellig bijkletsen op het terras. Bent u tijdens uw vakantie op zoek naar extra faciliteiten, gemak en comfort gesitueerd in een levendige omgeving? Dan bieden de vakantiehuizen gelegen op een vakantiepark in Havelte zeker uitkomst. Vakantieparken bieden vaak een groot aanbod aan faciliteiten, waardoor er voor elke leeftijd wat wils is. De kinderen vermaken zich prima in de speeltuin, het zwembad of bij de sportvelden samen met de kinderen die op vakantie zijn. Meestal is er in de zomervakantie een animatieteam aanwezig die een dagelijks programma verzorgt voor jong en oud. Bent u meer gesteld op privacy, een rustige omgeving en luxe? Een particulier vakantiehuis in Havelte voldoet precies aan deze wensen. Kom even helemaal tot uzelf, ervaar de lokale gebruiken ten top en beleef een vakantie om nooit te vergeten.

Leuke uitstapjes in en rondom Havelte voor tijdens uw vakantie

Wanneer u op vakantie bent is het altijd leuk om er even een dagje op uit te trekken, leuke activiteiten te ondernemen en de omgeving te verkennen. Kom uw vakantiehuis uit en trek er samen met het gezin, de kinderen, de familie of met de vriendengroep een dagje op uit. Wanneer u in Drenthe bent kan een bezoek aan de Hunebedden natuurlijk niet ontbreken. Aan de voet van de Havelterberg, gelegen tussen heide en bos, liggen de Hunebedden van Havelte. 

Hunebed D53 is met zijn 18 meter, de grootste en valt ook wel te vergelijken met het beroemde hunebed D27 bij het Hunebedcentrum in Borger. De Hunebedden zijn trouwens ook een prachtig punt om uw wandel- of fietstocht te beginnen. Wat ook erg leuk is om te doen, is een bezoek brengen aan Vlinderparadijs Papiloirama. In de tropische tuin vliegen honderden vlinders uit verschillende werelddelen rond. Bekijk de interessante filmpjes over de vlinders en kom erachter uit welke landen de verschillende vlinders komen. Na het bekijken van de vlinders en planten kunt u in lunchroom La Chenille terecht voor een kopje koffie, belegd broodje, uitsmijter of pannenkoek. Ook in de omgeving van Havelte is genoeg te beleven. Van dierenpark Wildlands Adventure Zoo en Attractiepark Drouwenerzand tot aan Openluchtmuseum Ellert en Brammert, het Boomkroonpad en Vogelpark Ruinen.

De natuur verkennen tijdens uw vakantie in Havelte

Het dorpje Havelte grenst aan diverse natuurgebieden en twee nabijgelegen Nationale Parken, mooie wandel- en fietsroutes en een uitdagende MTB-route over de Havelterberg. Op loopafstand van het eeuwenoude dorpje ligt Natuurgebied Het Holtingerveld. Dit heidegebied heeft een variatie aan hunebedden, grafheuvels, oorlogsmonumenten en bomkraters.

Uit eten tijdens uw vakantie in Havelte

Heeft u tijdens uw vakantie geen zin om iedere dag zelf in de keuken te staan? Lekker lunchen buitenshuis of een avondje lekker uit eten? Dit is helemaal geen probleem. In Havelte en haar omgeving vindt u diverse lunchrooms, restaurants met gezellige terrasjes en sfeervolle eetcafés. In het centrum vindt u Café Restaurant ’t Knooppunt. Hier kunt u lekker lunchen, eten, borrelen op het terras en bijpraten met uw familie of vrienden. Op de lunchkaart staan heerlijke gerechten zowel warm als koud. Van romige mosterdsoep met spekjes, carpaccio salade, en belegde broodjes tot aan tosti’s, uitsmijters en pannenkoeken. Wanneer u besluit ’s avonds uit eten te gaan is restaurant De Rand Van Havelte zeker een aanrader. In dit restaurant kunt u genieten van heerlijke gerechten zoals een huisgemaakte tomatensoep, een gebakken snitzelf bedenkt met spinazie en brie, gegrilde biefstuk met tomaat en basilicum, gewokte gamba’s in chilisaus en vegetarische gerechten. Voor de kinderen is er een speciaal kindermenu aanwezig bestaande uit patatjes, appelmoes en een gefrituurde snack naar keuze. Geniet na afloop van een lekker dessert als de bekende Dame Blanche. In de omgeving van Havelte vindt u tevens nog meer eetgelegenheden, snackbars, Chinees-Indische restaurants, pizzeria’s en shoarma/grillrooms.

Last minute vakantiehuizen in Havelte

Beslist u op het laatste moment om er even een weekend, midweek of weekje tussenuit te gaan? Even weg van alle drukte, lekker ontspannen en tot uzelf komen in een andere omgeving? Neem dan eens een kijkje bij de lastminute vakantiehuizen in Havelte. Een van de grootste voordelen van het boeken van een lastminute vakantiehuis, is dat het goedkoper is dan de tarieven die normaal gesproken in rekening gebracht zouden worden. Dit bespaarde geld zou u bijvoorbeeld op vakantie kunnen uitgeven aan bijvoorbeeld een leuke activiteit, etentje of dagje uit.