Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
35 kinderen gaan op vakantie!
Samantha
Geschreven door: Samantha (Team heerlijkehuisjes.nl ) 21 dec 2017

35 kinderen gaan op vakantie!

Dit artikel is 1717 keer gelezen

Bij heerlijkehuisjes.nl leven wij in de overtuiging dat iedereen recht heeft op een vakantie. Ongeacht de financiële- of thuissituatie. Wat niet veel mensen weten, is dat er in Nederland ruim 100.000 kinderen opgroeien in gezinnen met meervoudige problematiek. Bij 55.000 kinderen gaat het zelfs zo mis dat zij niet meer thuis kunnen wonen. Sinds 2016 organiseren wij daarom in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind een vakantie weekend waar deze groep kinderen weer even zorgeloos kind kan zijn.       

De voorbereiding

Bij de organisatie van een dergelijk weekend komt heel wat kijken. Ik geef je graag een kijkje achter de schermen:

De eerste voorbereidingen beginnen in april en in november worden de laatste puntjes op de spreekwoordelijke “i” gezet. Al met al zijn we dus ongeveer een half jaartje met de organisatie bezig.

Om een goede basis te leggen voor een succesvol weekend is het belangrijk om het voorgaande jaar te evalueren. Daarnaast worden er al vroeg gesprekken gevoerd met Stichting Het Vergeten Kind en de locatie waar het weekend plaats zal gaan vinden. Net als vorig jaar is dit Vakantiepark Eigen Wijze! Om allerlei leuke activiteiten te organiseren hebben wij de hulp nodig van een aantal sponsoren. Deze komen alleen niet vanzelf, dus een groot deel van de voorbereiding bestaat uit het vinden van sponsoren die een steentje willen bijdragen. In de laatste fase wordt het activiteitenprogramma en de planning afgerond. Tot slot wordt een schema gemaakt voor de werknemers en vrijwilligers van heerlijkehuisjes.nl wanneer zij kunnen helpen tijdens het weekend.  

Het is zo ver!

Vrijdag 17 november 08.30 uur verzamelden Nicole en Samantha bij de Jumbo in Marknesse om de benodigde boodschappen op te halen. Gelukkig kon Nicole de bestelbus van haar ouders lenen, zodat de boodschappen voor 60 personen in één keer meegenomen konden worden.

Eenmaal volgeladen werd op de navigatie "Schoterpad 1, Bant" ingetypt, waar net zoals vorig jaar Vakantiepark Eigen Wijze de locatie is waar het geheel plaatsvindt. De vrijdag stond in het teken van voorbereiden, voorbereiden en nog eens voorbereiden. Eerst hebben alle boodschappen een plekje gekregen en vervolgens is onder muzikale begeleiding van Radio538 de gemeenschappelijke ruimte versierd. Met vrolijk gekleurde slingers, ballonnen en lampionnen zag de zaal er gelijk erg gezellig uit.

Omstreeks 11.00 uur kwam de keukenbrigade: Lieke, Colien en Monique hebben hun uiterste best gedaan om 6 kilo pasta, 4 kilo uien, 13 blikken tonijn, 21 paprika's en 50 (!) tomaten te verwerken tot een heerlijke Italiaanse avondmaaltijd. En met succes!

Rond 16.00 uur kwamen de eerste gezinnen aan op het vakantiepark en werden zij wegwijs gemaakt in de huisjes. Vol enthousiasme brachten de kinderen hun spullen naar hun kamer. Eenmaal geinstalleerd kwamen zij bijeen in de vrolijk versierde gezamenlijke ruimte om aan de avondmaaltijd te beginnen. 

Na het avondeten had iedereen even een momentje voor zichzelf om vervolgens om 19.00 uur te beginnen met de avondactiviteit. Deze avond stond in het teken van Levend Stratego en gezellig marsmallows roosteren bij het kampvuur! 

Actieve zaterdag 

Om half 9 stond er een lekker ontbijt klaar en namen de eerste gezinnen plaats aan de lange tafels. Na het ontbijt stond de eerste activiteit op de planning. In samenwerking met Fenneke en Sandor werden de kinderen geprikkeld om lekker creatief bezig te zijn. Er werd geknutseld, geschminkt en de meiden waren druk in de weer met de make-up. Ook de jongens werden kunstig versierd met spiderman schmink en camouflage prints. Nadat alle jongens en meiden in de make-up of schmink zaten was het natuurlijk de beurt aan alle begeleiders en pleegmoeders!

Gezelligheid op het vakantiepark
Lekker knutselen!

De tweede activiteit van vandaag vond plaats na de lunch. Dit keer een activiteit in de frisse buitenlucht. Deze activiteit werd samen georganiseerd in samenwerking met de Strandhoeve. Er kwamen een aantal handbogen en pijlen tevoorschijn en na een korte uitleg en wat oefening werden alle kinderen omgetoverd tot ware Robin Hoods! Het was een zeer succesvolle activiteit. Sommige kinderen ontpopten zichzelf tot echte boogschutters en schoten meerdere malen de pijl in de roos. Zelfs de regen kon de pret niet drukken.

Na het boogschieten ging iedereen weer naar binnen en werd er hard geoefend voor de bonte avond. Na het snackfeest met pannenkoeken en patat was het tijd voor de bonte avond met 12 acts. Iedereen had zijn of haar mooiste kleding aan en kinderen ontpopten zich tot ware artiesten. Met microfoon in de hand werd er veel gezongen, gerapt, moppen verteld, gedanst en zelfs trucjes gedaan met de hond.

De avond werd afgesloten met een ware DJ die iedereen op de dansvloer kreeg. Er werd heerlijk gedanst en de avond kon niet lang genoeg duren. Maar om tien uur zat het er helaas al weer op.

Aan al het leuks komt een eind

Zondagochtend kwamen alle gezinnen vrolijk binnen om te genieten van een lekker ontbijtje. Een aantal kinderen pakten bij binnenkomst gelijk de gelegenheid en sprongen het podium op. Als ware beroemdheden begonnen ze te rappen en gaven ze het publiek een mooie show. De bonte avond viel zo in de smaak dat ze hier geen genoeg van konden krijgen. Erg leuk om de kinderen zoveel plezier te zien hebben.

Rond een uurtje of 10 kwam Riek van de Bor, van Galerie de Voorst, om samen met de kinderen iets moois te gaan maken. De meiden gingen meteen aan de slag om een mooie armband van kraaltjes voor zichzelf te maken terwijl de jongens een stoere mok gingen beschilderen. Ook konden er dromenvangers, kaarten en andere creatieve knutselwerken gemaakt worden.

Na deze creatieve ochtend is er nog met z'n allen geluncht en kregen de kinderen een goodiebag mee naar huis met een foto van hun gezin, deze was op de vrijdag gemaakt, en wat lekkere snoepjes voor op de terugreis.

De kinderen vertelden dat ze eigenlijk helemaal niet naar huis wilden gaan en dat ze het liefst nog veel langer hier wilden zijn! Alle gezinnen waren erg dankbaar en we hebben vele complimenten ontvangen dat alles zo goed voor elkaar was. Een mooi compliment voor een fantastisch weekend. Iedereen heeft hard gewerkt om dit weekend tot een succes te maken. Zonder de hulp van de verschillende sponsoren, vrijwilligers en medewerkers zou het onmogelijk zijn om dit mooie weekend te organiseren. 

Wij kijken terug op een zeer geslaagd weekend, op naar 2018!

Samantha Geschreven door: Samantha (Team heerlijkehuisjes.nl )

Vroeger als klein meisje ging ik met mijn ouders en zusje vaak naar toeristische zonnige landen. Zo kan ik niet op twee handen tellen hoe vaak wij naar de Canarische Eilanden zijn geweest. Onze vakanties spendeerden wij vaak in hotels en aan de zee. Nu, jaren later, ligt mijn voorkeur vooral bij het ontdekken van mooie plekjes, stedentrips en wintersport. Op mijn bucketlist staat nog een mooie reis naar the U.S.A. Want ja, als fervent paardenliefhebber móet je toch eens naar het wilde westen zijn geweest?!

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...