Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Vakantiepark in het Friese Tzummarum
Rene
Geschreven door: Rene (Gast blogger) 06 jun 2017

Al is Fryslân plat, it hat syn hichtepunten!

Dit artikel is 1386 keer gelezen

Wij, René en Nelly van Haeren, zijn de gelukkige bezitters van onze heerlijke huisjes in het schitterende Friesland. Wij zijn beiden ondernemer en vinden Friesland bij uitstek een fijne plek om helemaal tot rust te komen – alleen of samen met vrienden, familie of met ons gezin. We reizen graag en genieten hierbij van de lokale kunst en cultuur. Muziek neemt een belangrijke plaats in, in ons leven. Voor de één gitaar en voor de ander piano. Deze heerlijke plek willen wij graag met anderen delen, want zo’n ultiem relaxmoment gunnen wij iedereen.

Kom gezellig vakantie vieren in Tzummarum

Vakantiepark De Friese Wadden in Tzummarum is een mooie uitvalsbasis om Friesland en de Waddeneilanden: Vlieland en Terschelling te verkennen en te ontdekken. Onze huisjes zijn in Friese boerderijstijl gebouwd. Praktisch en gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. Er is een tv, vaatwasser en wasmachine aanwezig en je kunt gratis gebruik maken van de wifi. In de zonnige woonkamer zijn spelletjes en boeken te vinden voor een gezellige middag of avond. En als de zon schijnt, kun je buiten heerlijk genieten op het terras en in de tuin. Bovendien liggen de boerderijtjes naast elkaar met een groot grasveld ertussen zodat ze ook prima geschikt zijn voor groepen tot 12 personen.

Ontspannen in een vakantiehuis in Friesland

In deze jachtige tijd van verplichtingen, informatie opnemen en moeten is het buitengewoon aangenaam om even helemaal uit de dagelijkse activiteiten en verplichtingen te stappen. Wat is het dan fijn om in Nederland te ontspannen! Zonder lange auto- of vliegreis, maar gewoon op een kortere afstand van huis.

Friesland ervaren wij als een beetje buitenland. Friesland is toch net even anders, met een eigen stijl en een sterk karakter. Hierdoor kunnen wij heerlijk genieten en ontspannen met het gevoel 100% weg te zijn van huis.

Onze heerlijke huisjes

Friesland heeft een rijke historie, een mooi Hollands landschap met idyllische dorpjes en stadjes met gezellige terrassen en restaurantjes, de Friese Meren, de Waddenzee en natuurlijk de Waddeneilanden!

Onze huisjes zijn gebouwd in luxeboerderijstijl en zijn geschikt voor zes personen. De boerderijen staan op circa 500 m2 eigen grond en hebben een mooi uitzicht over het weidse Friese land. De vakantiewoningen zijn een mooie uitvalsbasis voor allerlei activiteiten in de regio. Al wandelend, met de fiets of met de auto valt hier veel te verkennen en te beleven.

Ga er lekker tussenuit in Friesland

Onderstaand hebben wij wat activiteiten, leuke uitstapjes en bezienswaardigheden voor jou op een rijtje gezet zodat je kunt genieten van een heerlijke vakantie in Friesland. Er zijn leuke plaatsen te bezoeken zoals: Sexbierum in het noorden van Friesland, Tzummarum en Stiens. Maar ook de hoofdstad Leeuwarden en Sneek met haar Sneekweek zijn ook zeker de moeite waard!!

Franeker, één van de Friese elf steden

Het historische Franeker ligt op circa acht kilometer van Tzummarum en is makkelijk met de fiets, of in tien minuten rijden met de auto, te bereiken. 

Vakantiehuizen vlakbij het water in Friesland
Op vakantie nabij de Waddenzee

In Franeker zijn diverse supermarkten, winkeltjes, cafeetjes, restaurantjes en diverse musea te vinden, waaronder het Stadsmuseum Martena. In dit museum vind je tal van bijzondere aspecten over de stad Franeker. Bijzonder interessant is het Eise Eisinga Planetarium in Franeker. Tijdens jouw vakantie in Friesland is een bezoek hieraan zeker een aanrader!

Persoonlijke tip:

In het dorp Hitzum, vlakbij Franeker, kan je bij botenverhuur Nauta een bootje huren. Ook bevindt zich hier een theetuin waar je heerlijk kunt toeven en relaxen aan het water.

Een dagje naar Harlingen

Op ongeveer 15 minuten rijden met de auto ben je al bij de belangrijkste havenstad van de provincie Friesland, Harlingen! Vanuit Harlingen vertrekken de veerdiensten van rederij Doeksen richting Terschelling en Vlieland.

Bolsward

Bolsward is één van de Friese 11 steden en ligt 26 kilometer vanaf Tzummarum en is binnen een half uur met de auto bereikbaar. In Bolsward vind je onder andere het Fries Museum. Een echte aanrader als je alles te weten wilt komen over het Friese platteland en haar verhouding met het water,  de Friese meren. Tevens vind je in Bolsward de Martinikerk. Bolsward heeft een authentieke binnenstad met vele grachtjes, een monumentaal stadhuis, de Broerekerk (een Middeleeuwse kloosterkerk van de Franciscanen), de distilleerderij van Sonnema Berenburg, een Friese Bierbrouwerij en zelfs een whiskystokerij.  

Onze huisjes

Al met al bieden onze huisjes je heerlijke rust en luxe, alles voor een onvergetelijk verblijf in het mooie landelijke Friesland.

Friesland is eigenlijk bij jou om de hoek. Binnen een paar uurtjes rijden, bevindt je, je in een hele andere wereld.

- Een wereld zonder files en drukte

- Een wereld met uitgestrekte weilanden, slootjes, hekjes en paarden, loslopende schapen, koeien en schilderachtige dorpjes en cultuur.

Na zo’n intensieve, maar onvergetelijke dag, is het vervolgens zalig ontspannen op je eigen plekje, buiten in de tuin of gezellig op het terras van je huisje. Om laat in de avond in een warm bed in slaap te vallen en uit te rusten voor het volgende avontuur …

Rene Geschreven door: Rene (Gast blogger)

Wij, René en Nelly van Haeren, zijn de gelukkige bezitters van onze heerlijke huisjes in het schitterende Friesland. Wij zijn beiden ondernemer en vinden Friesland bij uitstek een fijne plek om helemaal tot rust te komen – alleen of samen met vrienden, familie of met ons gezin.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...