Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Op vakantie naar vorden in de Gelderse Achterhoek
Femmie
Geschreven door: Femmie (Team heerlijkehuisjes.nl) 13 jan 2017

Comfortabel genieten in de Gelderse Achterhoek

Dit artikel is 1341 keer gelezen

Begin november zijn wij met z’n tweeën een midweekje weggeweest naar het Gelderse Vorden. De kinderen zijn al wat groter en ze waren prima in staat om even voor zichzelf te zorgen, zodat wij even konden genieten van een korte vakantie.
 

Ons vakantiehuis voldeed aan al onze wensen  

We verbleven in vakantiehuis DG132 in Vorden. Deze woning is onderdeel van een groter geheel, maar we hadden de beschikking over een eigen ingang met een fijne keuken, woonkamer en een slaapkamer met eigen badkamer op de begane grond. Ook was er boven nog één tweepersoons slaapkamer en één éénpersoons slaapkamer, maar deze hadden we niet nodig. Toen we aankwamen werden we hartelijk ontvangen door Karin en Frank, de beheerders. Zij leidden ons door en rond door de woning, zodat we wisten hoe alles werkt en waar we alles konden vinden. Het is er lekker rustig, we hadden uitzicht op de weilanden, en de koeien kwamen zo nu en dan even langs aan de overkant van de weg.  De woning zelf ligt aan een landweggetje waar geen verkeer langskomt, zo konden we echt lekker van de rust om ons heen genieten.

De omgeving verkennen vanuit ons vakantiehuis in Vorden

We hebben een aantal dagen genoten van de omgeving van Vorden en Hengelo. Je kunt er heerlijk wandelen en we hebben ook nog een bezoek gebracht aan landgoed Hackfort. Dit landgoed is onderdeel van Natuurmonumenten waar veel te zien is. Hackfort is één van de vele kastelen die in deze buurt ligt. Gelukkig troffen we het dat het mooi weer was, dat maakte het wandelen door de bossen met de bladeren in herfstkleuren allemaal nog mooier. Vorden ligt in de gemeente Bronckhorst, dit is één van de 12 grootste gemeentes van Nederland. Aan de rand van de gemeente ligt ook het stadje Bronkhorst. Dit is één van de kleinste stadjes van Nederland met maar 157 inwoners. We waren wel nieuwsgierig hoe een stadje met zo weinig inwoners eruit zou zien. Het was inderdaad erg klein maar wel erg leuk. En voor zover we het hebben kunnen zien, stonden bijna alle huizen in het stadje op de monumentenlijst. Dat zegt wel genoeg.

Gezellig uit eten tijdens onze vakantie

Omdat we niet steeds zelf wilden koken, zijn we op woensdag uit eten geweest in Vorden, bij Grand Bistro de Rotonde. 

Vanaf ons vakantiehuis in Vorden naar landgoed Hackfort
Genieten van de rust, ruimte en natuur in Vorden

Dat was erg gezellig en we ontdekten dat ze daar een, voor ons, nieuw concept hadden bedacht. Je kon er deelmenu’s bestellen, zodat je bij bestelling van een driegangenmenu van vijf gangen kon genieten. Dit hield in dat je van twee onderdelen van een 3-gangenmenu twee soorten kon bestellen. Je kreeg dan bijvoorbeeld twee halve voorgerechten geserveerd en twee halve hoofdgerechten én nog een dessert. Dat is vooral handig als er veel lekkere dingen op de menukaart staan, dan kun je meer verschillende dingen proeven.

Een dagje Münster

Ook zijn we nog een dagje naar Duitslang geweest, naar de stad Münster. Dat was ook zeker de moeite waard.  We hadden geen rekening gehouden met het aanvragen van een milieusticker voor deze stad, gelukkig konden we een parkeerplaats vinden die net buiten het centrum lag en daarom ook net buiten de milieuzone, zodat we zonder “boetegevaar” konden parkeren. Münster is de stad waar in 1648 de vrede getekend werd, na de tachtigjarige oorlog. Het heeft prachtige monumenten maar je kunt er ook erg leuk winkelen.

Ontspannen in de Thermen van Sanadome

Om het geheel af te maken zijn we op donderdag naar Nijmegen gegaan, naar het Sanadome. Dit is een wellnessresort met een heerlijk zwembad, allerlei sauna’s en diverse andere mogelijkheden om een ontspannen dagje door te brengen. Het was wel een eindje rijden, maar we hebben een leuke dag gehad! We hebben lekker gezwommen, een heerlijke massage gekregen en we hebben ’s middags genoten van een lekkere lunch in het restaurant, waar we in onze badjassen aan konden schuiven.

Vorden, zeker de moeite waard voor nog een vakantie

Al met al zijn we er echt even helemaal tussenuit geweest. Het vakantiehuis was lekker ruim, vooral met z’n tweeën, en de omgeving was ook heerlijk rustig. Ook werden we door Frank op een leuk idee gebracht. We kregen een rondleiding over het terrein en toen bleek dat er aan de andere kant ook nog twee mooie groepsaccommodaties waren. Wellicht is dit een leuk idee om met onze familie volgend jaar een keer langs te komen, zodat we er samen van kunnen genieten.

Femmie Geschreven door: Femmie (Team heerlijkehuisjes.nl)

Ik heb veel hobby’s zoals lezen, reizen, borduren en fotograferen. Deze kosten nogal wat tijd en helaas kom ik er niet altijd aan toe. Mijn boeken bewaar ik dan ook meestal totdat ik op vakantie ga en dan lees ik ze achter elkaar uit. Ook ga ik graag uit eten met mijn gezin en vind ik het leuk om er gezellig samen op uit te gaan. Bijvoorbeeld op een zondagmiddag lekker wandelen op de hei of in het bos. In de zomer zit ik graag op een terrasje en in de winter vind ik het heerlijk om in huis lekker bezig te zijn met allerlei dingen.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...