Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Onze vakantie naar de Eifel was top
Karin
Geschreven door: Karin (Team heerlijkehuisjes.nl) 10 feb 2017

De Eifel, één van mijn favoriete bestemmingen!

Dit artikel is 944 keer gelezen

Volop genieten, ja dat hebben we afgelopen vakantie zeker gedaan. En jawel deze keer één week in de Duitse Eifel waar we een vakantiehuis hadden gehuurd op Eifelpark Kronenburger See.

Een korte stop in Brunssum

Leuk om te vermelden is, dat we onze vakantie naar één van de mooiste natuurgebieden van Duitsland: De Eifel, iets verlengd hebben omdat we op de heenweg een korte stop hadden ingelast. We hebben twee nachten geslapen in Limburg op Resort Brunssummerheide waar mijn jongens heerlijk konden voetballen, ravotten en plezier maken. Het vakantiegevoel begint hier direct al wanneer je het Limburgse landschap met prachtige heuvels, grotten en watertjes ziet. Maar ook voor volwassenen een prima locatie om lekker te wandelen over het park, te genieten van de natuur en om van daaruit naar het drielandenpunt, Valkenburg of Maastricht te gaan.

Zo zijn we op zondagmiddag naar SnowWorld Landgraaf geweest waar we met z’n allen lekker geskied hebben. Helaas was er voor het klimpark, ons werd verteld dat dit Europa’s grootste klimpark is, geen tijd meer. Want onze vakantie naar de Eifel moest nog beginnen, maar kon na deze leuke dagen al niet meer stuk!

Op naar ons vakantiehuis in de Eifel

Na een heerlijk ontbijt stapten we maandagochtend weer in de auto op weg naar Dahlem. Dit kun je in zo’n anderhalf uur rijden. Ideaal voor de kinderen, maar ik vond het zelf ook wel fijn om niet meer zo lang te hoeven rijden. Eenmaal aangekomen op het vakantiepark konden we direct ons vakantiehuis in. 

Het was verrassend hoeveel bezienswaardigheden er in de buurt van ons vakantiehuis te vinden waren. We hebben dan ook veel gedaan. Onze twee jongens van 10 en 12 jaar oud vonden het ook erg leuk om met de activiteiten van het animatieteam mee te doen dus veelal waren we op tijd terug voor de activiteiten op het vakantiepark.

Op woensdag zijn we naar Vianden geweest

Tijdens onze vakantie zijn we één dag naar Vianden in Luxemburg geweest (ongeveer een uurtje rijden). We wilden het overweldigende landschap van bossen en bergen weleens van bovenaf bekijken. Dus op naar het bergdorp Vianden! We namen de stoeltjeslift die ons 440 meter hoger bracht. We gingen heel langzaam steil omhoog en kregen een riant uitzicht over het stadje met haar indrukwekkende kasteel en een oud kerkje. Eenmaal boven hebben we lekker op het terras gezeten met een kopje koffie en de jongens een glas cola. Na wat rondgekeken te hebben gingen we langzaam te voet weer terug. Ongeveer halverwege zijn we nog even gestopt om een kijkje te nemen bij het mooie Kasteel Vianden uit de 9e eeuw. Ook hier heb je een prachtig uitzicht over de stad met zijn torens en muren. Van daaruit zijn we verder naar beneden gewandeld langs de oever van de Our. Daarna, omdat 't zo leuk was, zijn we nog een keertje omhooggegaan en aansluitend weer naar beneden.

Op de terugweg naar ons vakantiehuis kwamen we langs de waterkrachtcentrale SEO, de grootste van Europa. Deze ondergrondse centrale kun je zo binnenwandelen en is gratis toegankelijk. 

Vanaf ons vakantiehuis vele bezienswaardigheden bezoeken
Wij hebben ons goed vermaakt in de Eifel

Indrukwekkend waren de grote pompen en de ondergrondse controlekamer met het personeel. Later hebben we ook het stuwmeer boven bekeken waar je met de auto goed kunt komen!

Een dagje weg om iets nieuws te ontdekken

Tijdens onze vakantie zijn we een dag naar één van de vele wildparken die de Eifel rijk is, zo’n 30 kilometer verderop, in Daun geweest. Vlakbij de ingang van het Wild- & Erlebnispark Daun is een rodelbaan. Je begrijpt vast wel dat we met een rondje rodelen zijn begonnen. Dit was erg leuk!

In het wildpark kan je op de acht kilometer lange route af en toe uit de auto stappen en tussen de dieren genieten van de vele mooie plekjes. Je mag de dieren trouwens bijna allemaal zelf voeren, erg leuk om eens een keer te doen. We hebben veel herten, lama’s, ezels, wildpaarden, bizons, apen en roofvogels gezien. Als afsluiter van de dag zijn we nog een uurtje met de jongens naar de speeltuin, die hierbij zit, geweest. Terwijl de jongens lekker aan het spelen waren hebben wij genoten van een hapje en een drankje op het terras. 

Ook redelijk in de buurt ligt de Wallende Born oftewel de wellende bron in het dorpje Wallenborn. Hier kun je eens in het kwartier het bronwater omhoog zien komen borrelen totdat de straal omhoog spuit. Best spannend, ook voor de kinderen. En natuurlijk niet te vergeten ons bezoekje aan Bad Münstereifel, waar je echt heel goed kunt shoppen! Je vindt hier ontzettend veel merkkleding en schoenen voor maar weinig geld. Het valt te vergelijken met wat Bataviastad voor Nederland is.

We hebben genoten van een heerlijke vakantie

Natuurlijk hebben we niet steeds in de auto gezeten. De dagen begonnen relaxed met een ontbijtje op onze overdekte veranda en wat lezen. De jongens vermaakten zich goed op het vakantiepark en waren vooral veel aan het tafeltennissen, voetballen, pijl en boogschieten en zwemmen. ’s Avonds was er ook veel te doen, zo konden we meelopen met een fakkeltocht naar de ruïne boven op de steile heuvel naast het park. Ook werden er zwemwedstrijden en spelletjes georganiseerd door het animatieteam. Daarbij is het ’s avonds ook weleens lekker om gewoon in het vakantiehuis Nederlandse tv te kijken.

Ook te voet is er veel om te verkennen. Naar het stuwmeer ga je de paden af naar beneden, zo ook naar het voetbal- en volleybalveld. Dit zijn net mooie wandelingetjes om te doen. De eerste avond hebben we gevist aan onze kant van het meer, halverwege de week hebben we een elektrobootje gehuurd aan de overkant van het meer. De jongens en papa hebben heerlijk gevaren. Ik bleef liever veilig aan wal in verband met de vrij harde wind die er stond. De volgende dag, toen het minder hard waaide, maakte alles goed voor mij. Het was zonnig weer, dus zijn we met zijn vieren op de waterfiets rond het meer aan een waterval gefietst. Als afsluiter zijn we lekker uit eten geweest, nabij het water gelegen, in het restaurant.

We denken met veel plezier terug aan ons verblijf in de Eifel. Als je het ons vraagt gaan we hier zeker nog eens weer heen om te genieten van een heerlijke vakantie, slechts een paar uurtjes van huis.

Karin Geschreven door: Karin (Team heerlijkehuisjes.nl)

In 2001 ben ik samen met mijn man Klaas ons bedrijf heerlijkehuisjes.nl gestart. We hebben al heel wat vakanties mogen vieren, ook met de kinderen natuurlijk. Zelf als kind kwam ik niet verder dan 'n weekendje logeren bij familie of vrienden, wat natuurlijk ook hele goede herinneringen oproept. Hierdoor besef ik wel wat een voorrecht het kan zijn voor de kinderen van nu die soms wel vakanties mogen vieren op allerlei bestemmingen in binnen- en buitenland. Maar vooralsnog is het belangrijkste natuurlijk om volop te kunnen genieten in je vakantie, wáár je ook bent! En dat kan ik met mijn man, kinderen en een goed boek erbij héél goed.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...