Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Uitreiking heerlijkste huisje 2018
Nicole
Geschreven door: Nicole (Team heerlijkehuisjes.nl) 28 feb 2018

De heerlijkste vakantiehuizen van Nederland

Dit artikel is 2243 keer gelezen

Op donderdag 22 februari was het feest bij ons op kantoor, want we hebben de heerlijkehuisjes.nl awards mogen uitreiken. Deze feestelijke middag stond in het teken van gezelligheid, verbinding én het ontdekken van de weg naar een heerlijk huisje. Wij hebben onze huiseigenaren die middag als ware VIP’s ontvangen: gekleurde ballonnen, een heuse champagnetoren, prachtige boeketten, heerlijke hapjes en natuurlijk die felbegeerde heerlijkehuisjes.nl awards maakten het feest compleet. Ook benieuwd wie er allemaal met een award naar huis zijn gegaan? Ik neem je graag mee in mijn verhaal!

1.500 kilometer touren door Nederland

Voor het tweede jaar op rij ben ik samen met mijn collega Arjen op zoek gegaan naar het ‘heerlijkste huisje’ en de ‘heerlijkste groepsaccommodatie’ van Nederland. In twee weken tijd zijn we samen kriskras het land doorgereden om alle 30 genomineerde vakantiehuizen én hun eigenaren te bezoeken. Superleuk zo’n tour, want je komt echt van alles tegen! Van een kamelenboerderij in Berlicum, waar we zelfs op een kameel mochten rijden, tot aan een karakteristieke groepsaccommodatie met muziekstudio in Wijnjewoude. En van de Lakenvelder koeien achter de IJssel tot bijna een kasteel in Limburg. Bewapend met onze camera en selfiestick legden wij alles vast. Nieuwsgierig geworden?

Bekijk onze tour langs de heerlijkste vakantiehuizen van Nederland dan hier.

De weg naar een heerlijk huisje

De middag begon met een interactieve sessie. Samen met de huiseigenaren zijn we op zoek gegaan naar hun succesfactoren. Wat zorgt ervoor dat deze accommodaties zo populair zijn en goed beoordeeld worden door onze gasten? Of beter gezegd wat is de weg naar een heerlijk huisje?

1. Maak een vertaalslag van de omgeving richting het vakantiehuis. Dit zorgt voor een stukje beleving. Laat typische kenmerken terugkomen in de afwerking, kies voor een streekeigen inrichting of laat de gast kennismaken met een streekproduct.

2. Een thuisgevoel creëren is erg belangrijk én dit maakt, in combinatie met het aanbieden van de juiste faciliteiten, het vakantiegevoel compleet!  

3. Gasten zijn op zoek naar iets wat ze thuis niet hebben. Door iets unieks te bieden, anders dan alle anderen, onderscheid je je van de massa en dat is nou precies waar men naar op zoek is.

4. Ga om met een flexibele prijsstelling. Zo lang de gast maar tevreden is werd ook wel gezegd. Wel geven huiseigenaren aan dat de standaard periodes als weekend, midweek en week het beste voor hun werkt.

5. Een goede online presentatie is ontzettend belangrijk. Er wordt veel waarde gehecht aan goede foto’s zodat de gast weet waar hij in terecht komt. Echter is het wel zaak om de verwachtingen ook daadwerkelijk waar te maken voor de gast én om, wanneer het even kan, een wow-factor te creëren!

6. Gastvrij ontvangen worden, dat wil jij toch ook? Het is belangrijk om je gasten persoonlijk te ontvangen en om een soort band met ze op te bouwen. Hierbij wordt wel ingespeeld op wat de gast wel en niet wil.

Een dik verdiende heerlijkehuisjes.nl award

Aan het einde van de middag was het ein-de-lijk zover, ik mocht die heerlijkehuisjes.nl awards gaan uitreiken! Erg leuk en voor de eigenaren super spannend natuurlijk, want wie wint nou de gouden award?

De weg naar een heerlijk huisje
De weg naar een heerlijk huisje

De gouden award voor het ‘heerlijkste huisje’ is gewonnen door familie Vonk Noordergraaf. In en rondom hun eeuwenouwde, monumentale boerderij gelegen op boerenerf met Lakenvelder koeien is werkelijk van alles te beleven voor iedere vakantieganger. Stap in je eigen bootje voor een tocht over het water en geniet van een vrij uitzicht op de polder en een fruitboomgaard. Gasten waarderen het warme ontvangst en de faciliteiten voor mindervaliden heel erg. Huiseigenaar Brenda reageert: “Wij zijn enorm trots dat wij onze gasten een zorgeloze vakantie mogen bieden én met deze prachtige titel zijn wij meer dan blij”.

De zilveren award is gewonnen door Hans en Wil van de Rotte met hun moderne vakantiehuis in Vledder. De mooie grote tuin, waar gasten hun eigen fruit mogen plukken, maakt het verblijf helemaal af. Als derde zijn geëindigd Adri en Miny van Lenthe met hun historische vakantieboerderij in Dalfsen. Gelegen aan de Vecht, op een rundveehouderij waar ’s zomers de koeien aan het keukenraam voorbij lopen, valt van alles te beleven.

Midden in de bossen van Friesland kom je de ‘heerlijkste groepsaccommodatie’ tegen! Deze karakteristieke accommodatie uit 1874, bestaande uit een voormalige school en schoolmeesters huis, ademt sfeer en luxe uit! Huiseigenaar Sip Visser is continu in beweging en maakt, wanneer zijn gasten dit leuk vinden, graag samen muziek. ‘Gastvrij voor groepen’ is zijn motto en dat wordt hier dubbel en dwars waargemaakt.

De accommodatie, van Piet en Marja Blanken, in Gouda is tweede geworden. Een accommodatie waar alles spik en span is en waar veel zorg gedragen wordt voor de mindervalide gast. De bronzen award is voor Dianne Schutte en haar ouders. De accommodatie ‘Kom in de bedstee’ is luxe ingericht met eigen hottub, sauna en natuurlijk knusse bedsteden! Gelegen aan de rand van Winterswijk Woold en omgeven door een enorme tuin van 1 hectare waan je, je midden in de natuur. 

Hier alle winnaars op een rijtje!

Nieuwe awards

Oja, ik heb dit jaar nog een aantal extra awards mogen uitreiken! De awards voor ‘beste nieuwkomer in 2017’ zijn gegaan naar het vakantiehuis in Eeserveen én naar de groepsaccommodatie in Uffelte. Daarnaast heb ik nóg twee fanatieke huiseigenaren in het zonnetje mogen zetten! Beide huiseigenaren van dit vakantiehuis in Giethoorn en deze groepsaccommodatie in Neer scoorden op de gastvrijheid uitmuntend hoog en mochten de award voor meest gastvrije huiseigenaar in ontvangst nemen. 

Een geslaagde uitreiking

We hebben deze unieke, feestelijke middag afgesloten met een hapje en een glaasje champagne in de hand. Het is echt super om alle huiseigenaren zo enorm trots te zien en dit hebben we natuurlijk vastgelegd met een leuke groepsfoto.

Bekijk in onze aftermovie hoe deze feestelijke dag eruit zag! 

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="180" src="https://www.youtube.com/embed/IeJ3BJrk_uc" width="320"></iframe>

 

Nicole Geschreven door: Nicole (Team heerlijkehuisjes.nl)

Zelf kan ik enorm genieten van vakantie! Nieuwe bestemmingen ontdekken, leuke activiteiten ondernemen en even een moment he-le-maal niks doen. Ik hou van shoppen, lekker door winkels struinen op zoek naar dat ene leuke item, uit eten gaan met mijn vriendinnen en ik maak op een vrije dag graag uitstapjes met mijn familie. Daarnaast vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd sportief bezig te zijn. Zo maak ik iedere avond een wandeling met onze hond én voetbal ik bij de vrouwen van SV Marknesse. Wat ik nog op mijn verlanglijstje heb staan? Ik zou heel graag nog een keer naar Mexico of New York willen.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...