Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Vakantiehuizen in Tiendeveen, Drenthe
Jannie
Geschreven door: Jannie (Gastblogger) 07 okt 2016

Een tien voor Tiendeveen

Dit artikel is 975 keer gelezen

Met z’n allen in een groot vakantiehuis

Sinds een aantal jaren huren we in het voor-of najaar voor alle kinderen en kleinkinderen voor een weekend een groot vakantiehuis. Zeven volwassenen, drie grote kinderen en drie kleine kinderen. We vonden het soms wat lastig om voor alle verjaardagen een leuk cadeautje te verzinnen, vaak ontaardde dat zelfs in een envelop met inhoud. We besloten al die cadeautjes af te schaffen en in plaats daarvan een groepsaccomodatie te huren. Dat is nu het verjaardagscadeautje voor iedereen. De drie kinderen met hun gezinnen wonen niet naast de deur en ook niet naast elkaar. Op deze manier is een paar dagen plezier en vertier ideaal, ook met de kleinkinderen onderling.

Vorig jaar gingen we naar De Bult

Vorig jaar in de herfst zijn we met de familie een weekendje weg geweest naar De Bult. Het vakantiehuis was prachtig gelegen in het bos, aan de rand van een weiland. En van alle gemakken voorzien met veel ruimte en veel luxe. Een heerlijk huis om in te verblijven. Ook heerlijk om vanuit de voordeur het bos in te lopen en een speurtocht uit te zetten voor de kleintjes. Uiteraard gingen we ook op stap: een rondvaart in Giethoorn was een hoogtepunt en Blokzijl was in deze herfst een plaatje.

Dit jaar naar Erm?

Voor dit jaar was de keus gevallen op Erm. Een luxe Saksische boerderij, van alle gemakken voorzien. In en om de boerderij veel bewaard gebleven authentieke kenmerken waardoor we ons 100 jaar terug in de tijd zouden wanen en toch van de luxe en comfort van vandaag de dag zouden kunnen genieten. We kozen ook voor Erm omdat het vlak bij Emmen ligt, een bezoek aan de vernieuwde dierentuin "Wildlands" stond hoog op het wensenlijstje.

Echter…. Een paar weken voor ons geboekte verblijf kregen we een vervelende mededeling.  Het dak van de boerderij was niet helemaal in orde en de eigenaar wilde het huis in deze staat niet meer verhuren. Goede raad was duur, op korte termijn een vergelijkbaar vakantiehuis vinden zou niet meevallen. De dames van heerlijkehuisjes.nl deden hun uiterste best en zo kwamen we in Tiendeveen terecht.

Tiendeveen, helemaal goed!

Op een klein park, twee huizen naast elkaar, ‘het Leefhuus’ en ‘het Eethuus’. Bij aankomst was er het geijkte heen en weer banjeren: waar is wat en, oh, ik wil hier wel slapen, nee joh, laten we samen hier deze kamers nemen. 

De natuur ontdekken vanuit ons vakantiehuis in Tiendeveen
Een dagje weg tijdens onze vakantie in Tiendeveen

En wat een prachtige professionele keuken in het Eethuus. Eerst maar eens koffie op het royale terras en dan op ons gemak de ruimte verdelen. Het kwam erop neer dat we vrijwel alle tijd gezamenlijk doorbrachten buiten of binnen aan de lange eettafel in het Eethuus. Samen uitgebreid ontbijten, heerlijk lang tafelen ’s avonds. Huiswerk maken (de grote kinderen), spelletjes doen (de kleine kinderen) en gezellig bijpraten (de grote mensen). In het Leefhuus werd sporadisch tv gekeken en voornamelijk geslapen. De kinderen leefden zich vooral uit op de trampoline die in de tuin stond.

Een dagje op stap

Zaterdags vertrokken we richting Emmen: Wildlands. Het woord dierentuin moet even uit het systeem. Het is een prachtig park, nu nog wat iel, maar als het volgend jaar wat meer volgroeid is wordt het helemaal geweldig. Minder dieren dan voorheen, maar de dieren die er zijn hebben het zoveel beter. Er is genoeg te zien en te beleven om er een hele dag te verblijven. De rijen voor de safaritrein en het bootje vielen erg mee. Mooi om op deze manier dichter bij de dieren te komen zonder dat ze er hinder van hadden.  

Luie zondag

Voor zondag hadden we een lummeldag ingepland, iedereen kon en ging doen waar hij of zij zelf zin in had en dat te beginnen met uitslapen. Tegen de middag was bijna iedereen op de vlomarkt in Aalden, een prachtig oud dorpje en aansluitend in de hele grote zandbak van het Mantingerveld. Heerlijk voor de jongste kinderen om in het zand te spelen en in de bomen te klimmen. En alles zonovergoten, we hadden het dit weekend niet beter kunnen treffen.

Tijd om weer naar huis te gaan

Zondagmiddag tegen vijf uur was alles weer ingepakt, opgeruimd, geveegd en verlieten we onze huizen. Tot slot nog lekker gegeten bij Steakhouse Fly & Food op het vliegveld van Hoogeveen. Daar werden de zweefvliegtuigen omhooggetrokken, erg leuk om dat ook eens te zien.

Een prachtig weekend en iedereen was super tevreden!

Jannie Geschreven door: Jannie (Gastblogger)

Mijn hobby is tuinieren. Het buiten bezig zijn en alles te zien groeien en bloeien geeft veel voldoening. De tuin openstellen voor bezoekers is leerzaam en gezellig. In aansluiting daarop een jaarlijkse buitenlandse tuinenreis en het bezoeken van andere tuinen: groen heeft mijn grote belangstelling.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...