Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Een weekendje naar Resort Brunssummerheide
Marloes
Geschreven door: Marloes (Team heerlijkehuisjes.nl) 21 dec 2016

Een weekend weg naar dé kerstregio van Nederland

Dit artikel is 845 keer gelezen

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik genoten van een heerlijk verblijf op Resort Brunssummerheide. Wij verbleven op ongeveer een half uurtje rijden van de kerststad Valkenburg, waar wij het ontzettend naar ons zin hebben gehad.

Sfeervol aankomst

Wij kwamen rond zes uur aan op het vakantiepark en dit betekende dat het buiten al helemaal donker was. Om zo in het donker aan te komen maakte het alleen maar leuker vanwege de gezellige kerstaankleding met vele lampjes. Ons huisje had een prachtig uitzicht over het water waar de vele lampjes in weerspiegelden. De gezellige sfeerverlichting zorgt bij mij gelijk voor een fijn kerstgevoel.

Koken doen we thuis wel

Eventjes gauw boodschapjes halen bij de winkel voor de volgende ochtend en dan heerlijk uiteten. Wij hebben onwijs genoten van een driegangenmenu bij Het Smulhuis in Brunssum. Rundercarpaccio vooraf, een vistrio als hoofdgerecht en daarna het lekkerste toetje dat ik ooit gegeten heb. Dit is dus zeker een aanrader!

Kerstmarkt in Valkenburg

Wanneer je tijdens de kerstperiode naar Limburg gaat, moet je zeker een kerstmarkt bezoeken. Wij hebben gekozen voor de kerstmarkt in Valkenburg. Wat een gezelligheid en wat een leuke kraampjes. Nadat wij heerlijk een kop koffie hebben gedronken op één van de vele terrasjes, zijn wij naar de Fluweelengrot gegaan waar ondergronds een kerstmarkt opgezet was. Als je nog geen kerstkriebels had, dan heb je ze zeker nadat je hier geweest bent. Bij de Fluweelengrot is ook een kasteelruïne waar zandsculpturen te zien zijn. Erg leuk om van dichtbij mee te maken.

Wij bezochten de Fluweelengrot
Een dagje naar Valkenburg vanaf Brunssum

Naast de Fluweelengrot heb je de Gemeentegrot, ook hier is een mooie kerstmarkt onder de grond te vinden. Wij hebben ervoor gekozen om het dit keer bij één ondergrondse markt te laten.

Na een broodje te hebben gegeten zijn wij richting het Holland Casino gelopen. Niet om te gokken hoor, maar omdat je daar over heel Valkenburg heen kunt kijken. Het is een stevige wandeling tegen de bult omhoog, maar het is zeker de moeite waard. Bij helderder weer was het uitzicht nog mooier geweest.

Accent

Mijn vriend en ik komen uit het ‘boerse’ Drenthe en hebben erg moeten lachen om het accent van de Limburgers. Er wordt gesproken met de zachte g, maar er worden ook woorden gebruikt die ons volledig onbekend zijn, bijvoorbeeld wanneer je gedag wordt gezegd in de supermarkt. Wij hebben er erg om moeten lachen en weten eigenlijk nog steeds niet wat ze nou precies zeiden.

Terug naar huis

Aan al het leuks komt een einde zeggen ze. Wij zijn zondag aan het eind van de middag weer richting huis gereden. Maandag moet er gewoon weer gewerkt worden, anders waren wij graag nog wat langer gebleven. Resort Brunssummerheide is een mooi vakantiepark waar zowel in de zomer als in de wintermaanden goed vakantie gevierd kan worden. Als je het mij vraagt, is dit de perfecte locatie om in kerstsferen te komen.

Marloes Geschreven door: Marloes (Team heerlijkehuisjes.nl)

Met trots kan ik zeggen dat ik onderdeel uitmaak van het team van heerlijkehuisjes.nl. Nu zal je denken dat ik van kinds af aan geïnteresseerd ben geweest in reizen, maar het tegenovergestelde is waar. Pas sinds korte tijd begin ik nieuwsgierig te worden naar de rest van de wereld, en zal dan ook zeker een en ander van de wereld gaan zien. Naast mijn werk bij heerlijkehuisjes.nl houd ik van series kijken en gezellig stappen met mijn vriendinnen. Een avondje bankhangen ga ik ook niet uit de weg!

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...