Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Genieten bij de zee
Lars
Geschreven door: Lars (Stagiair) 07 jun 2018

Eropuit in eigen land deze zomer!

Dit artikel is 3873 keer gelezen

Nog geen vakantieplannen voor in de zomervakantie gemaakt? Ga er dan eens opuit in eigen land! Ik heb een paar leuke en avontuurlijke regio’s op een rijtje gezet. Benieuwd naar mijn top drie en een aantal praktische tips? Lees dan snel verder.

#1 Veluwe (Gelderland)

Rondom dit prachtige stukje natuur is het geweldig om je vakantie te vieren. Heerlijk knus, midden in de Veluwse bossen waar heerlijk gefietst en gewandeld kan worden. Het weelderige groen van de natuur, de paarse pracht van de hei, de rust en de ruimte maken de Veluwe al jarenlang tot een populaire vakantiebestemming. En één dag is natuurlijk veel te kort! Geniet van uw vrije tijd en ga er tussenuit naar de Veluwe samen met uw gezin, kinderen, familie of vrienden. Bij de Veluwe denk je waarschijnlijk meteen aan bos en natuur, maar er is nog veel meer! Heidevelden, zandvlakten, landgoederen en weidegronden is allemaal te vinden in dit mooie en leuke gebied.

Tip om te doen:

 • VeluweSpecialist Otterlo:
  Je kunt hier van alles doen. Van een wandelspeurtocht door het bos tot aan paardrijden door de plassen van de Veluwe. Maak verschillende tochten orderbegeleiding van een gids als je wilt.
 • Natuur Bosbeheer:
  Ga op pad met een boswachter en kom op plekken waar je nog nooit geweest ben. Zie de natuur uit de ogen van een boswachter, je hebt er verschillende dingen waar u die dag allemaal uit mag kiezen.

 

#2 Weerribben-Wieden (Overijssel)

De Weerribben vormt samen met de Wieden het ‘Nationaal Park Weerribben-Wieden’ en is hiermee het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Het waterrijke natuurgebied, bestaande uit meren, plassen, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en geheimzinnige moerasbossen. Dit geweldige natuurgebied is al een keertje verkozen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Trek er op uit met een boswachter en spot veel verschillende dieren. Misschien kom je wel dieren tegen die nog niet kent!

 

De mooie kust van Walcheren
Weerribben-Wieden lekker genieten

 Tips om te doen:

 • Staatbosbeheer:
  Ga een dagje met een boswachter mee, beleef de natuur van uit de ogen van een echte boswachter. Bekijk de natuur van dichtbij.
 • Giethoorn bezoeken:
  Tijdens de vakantie het echt geweldig om Giethoorn te gaan bezoeken. Vaar hier mee met één van de vele rondvaarten die er op een dag worden gegeven. Wil je liever zelf kapitein spelen? Je kunt ook een bootje, sloep of punter huren en zelf lekker op pad gaan. De vele chinezen die er komen noemen het ook wel “het openlucht museum van nederland”


#3 Walcheren (Zeeland)

Walcheren is een prachtig schiereiland gelegen in west Zeeland. Walcheren is het grootste eiland van Zeeland. Zeeland beschikt over een mooie kust met geweldige stranden. Walcheren is een goede en leuke vakantiebestemming voor in de zomer maar ook voor de overige seizoenen is het schiereiland Walcheren de moeite waard om een bezoekje te brengen. In Zoutelande worden elke zomer toeristenmarktjes georganiseerd en andere verschillende activiteiten zoals ringsteken en schatgraven. Let wel op, de meeste van deze activiteiten zijn alleen in de zomermaanden.

Tip om te doen:

 • Een dagje Middelburg:
  De markt van Middelburg is al op deze plaats te vinden sinds de dertiende eeuw. Het oudste pand op het marktplein is het stadhuis, het enigste gebouw dat herbouwd is na de bombardementen van 1940.
 • Watersnoodmuseum:
  Dit prachtige museum geeft je een beeld over hof erg de watersnoodramp was. Stap in de schoenen van de mensen die het hebben meegemaakt. Volg een presentatie over alles wat er is gebeurd en hoe het is hersteld.

 

Krijg jij ook al zin in vakantie? Wacht niet te lang en breng jouw zomer door in een #heerlijkhuisje!

Lars Geschreven door: Lars (Stagiair)

Ik hou van vakantie, binnen maar ook buiten Europa. Ik heb al veel mooie plekken mogen bezoeken waaronder Mexico, Tunesië en Cuba. Hier heb ik veel leuke herinneringen aan over gehouden.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...