Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Arjen in Saint Tropez
Arjen
Geschreven door: Arjen (Team heerlijkehuisjes.nl) 11 mrt 2016

Ga mee op reis naar de Côte d'Azur

Dit artikel is 1722 keer gelezen

Vrijdagochtend, het is eindelijk zover, de vakantie naar Zuid Frankrijk kan beginnen. We drinken een kop koffie, gooien de laatste tassen in de auto en daar gaan we! Hoewel we onze villa pas vanaf zaterdag hebben gehuurd, vertrekken we met twee auto’s richting Breda om vanaf daar het land uit te rijden richting de Route du Soleil. De eerste stop is in Luxemburg en rond etenstijd zijn we in Valence, net na Lyon. We zoeken een hotel, frissen ons op en bestellen een hapje te eten. De reis ging tot dusver voorspoedig en het idee om aan de beruchte zaterdagdrukte te ontsnappen lijkt zijn vruchten af te werpen.

Bestemming in zicht!

De volgende ochtend vertrekken we richting onze eindbestemming Antibes. Dit schilderachtige dorpje aan de Franse Riviera is aankomende week onze uitvalsbasis. Tegen de middag komen we bij onze villa aan, in één woord: GEWELDIG. Het vakantiehuis overtreft in alle opzichten onze verwachtingen. Op de benedenverdieping hebben we een grote, half open keuken die uitzicht biedt op de grote living met open haard. Via de terrasdeuren loop je zo de ruime tuin in met als middelpunt het zwembad. De eigenaar geeft ons een korte rondleiding en verwelkomt ons uiteindelijk met een heerlijke fles rosé. We begrijpen meteen waarom deze streek zo bekend staat om deze drank, want dit smaakt naar meer!

Genieten in de prachtige omgeving

De volgende dagen staan in het teken van het verkennen van de badplaatsen aan de Franse Riviera. Zo brengen we een bezoek aan het nabij gelegen Cannes met het Palais des Festivals waar het jaarlijkse Filmfestival wordt gehouden. Ook maken we een boottrip naar Saint Tropez waar we vol verbazing tussen de grote jachten doorvaren. In Vieux Nice, het oude centrum van Nice, genieten we van een heerlijke lunch met lokale visspecialiteiten. De meeste dagen vullen we met het slenteren door smalle en karakteristieke straatjes, doen we inkopen op één van de vele lokale marktjes en lunchen we op een gezellige boulevard. ‘s Middags bezoeken we met enige regelmaat een baai voor een duik in zee en ’s avonds eten we meestal bij de villa. De hobbykoks onder ons kunnen zich flink uitleven in de buitenkeuken en we doen ons rijkelijk tegoed aan de mooie streekproducten.

Het Vorstendom Monaco

Donderdag is het mijn verjaardag, helaas krijg ik geen ontbijt op bed, maar ik mag wel kiezen wat we die dag gaan doen. Ik kies ervoor om een stukje te rijden om een bezoek te brengen aan het Vorstendom Monaco. Hier lopen we een stukje langs het Grand Prix circuit, verbazen we ons wederom over de enorme jachten in de haven en kijken we even bij het wereldberoemde casino Monte Carlo. Ik word getrakteerd op een lunch vlakbij het kasteel van Koning Albert de Tweede, het hoofd van huis Grimaldi. Na de lunch nemen we een kijkje in het aanliggende museum om daarna weer in de auto te stappen. Op de terugweg stoppen we bij de baai van Èze, in de reisgids Lonely Planet wordt dit als één van de mooiste baaien van de Côte d'Azur genoemd en daar zijn we het volkomen mee eens, wat een verbluffend uitzicht!

Het appartement in Antibes en Cannes
Raften en Canyoning in de Alpen

Bezoek aan wijnhuis Domain de la Source

De volgende dag verstopt de zon zich en moeten we ons vertier elders zoeken. We hebben meerdere wijnliefhebbers onder ons dus we komen al snel op het idee om een authentieke wijngaard te bezoeken. Toch handig zo’n vakantiehuis met wifi, want binnen de kortste keren komen we Domain de la Source tegen. Dit wijnhuis ligt in de bergen achter Nice, waar de smalle bergweggetjes voor de nodige uitdaging zorgen. Even later heet Marion ons hartelijk welkom en neemt zij ons mee door de druivenstokken waar zij in kleuren en geuren vertelt over de rijke geschiedenis van haar familiebedrijf en het proces van wijn maken, wat een mooi verhaal! We sluiten af met een proeverij van de wijnen, eigen gekweekte olijven en zelfgemaakte vijgencompote.

Au revoir Côte d'Azur, bonjour les Alpes!

Na een week luieren willen we de vakantie enigszins actief afsluiten en zodoende besluiten we om voor een aantal dagen de Franse Alpen in te trekken. We rijden richting Grenoble en buigen iets af naar rechts om uit te komen in La Louzet Ubaye. Hier huren we voor enkele dagen twee chalets en ontmoeten we de Nederlandse Colin. Hij is hier in de zomermaanden werkzaam als instructeur en organiseert allerlei sportieve activiteiten. We spreken als eerste af om mee te gaan canyoningen. Hierbij daal je al klimmend en klauterend een canyon af. Het bergwater ligt net iets boven het vriespunt, maar de adrenaline houdt ons warm tijdens het abseilen, glijden over rotsen en het maken van afsprongen tot wel zes meter hoog! De volgende dag zoeken we opnieuw de uitdaging. Deze keer op de rivier de Durance, waar we in onze rafts door stroomversnellingen varen en uitstekende rotsen proberen te ontwijken. We hebben ons flink uitgeleefd in de prachtige natuur van de Alpen en komen tot de conlcusie dat het hier in de zomer misschien wel net zo mooi is als tijdens de wintersport

Tijd om de koffers te pakken

De week aan de Franse Azurenkust is voorbij gevlogen en ook aan ons avontuur in de Alpen is een einde gekomen. We hebben ons kostelijk vermaakt aan de Côte d'Azur waar karakteristieke vissersdorpjes, moderne badplaatsen en prachtige vergezichten zich afwisselen. We hebben ons tegoed gedaan aan de lokale gerechten en natuurlijk de rosé. De laatste dagen in de Alpen waren een mooie afwisseling, maar het is tijd om richting huis te gaan. Volgens Google Maps maakt het qua tijd niet zoveel uit of we direct noordwaarts gaan of dat we nog iets verder afbuigen om, via de 13 kilometer lange Tunnel du Fréjus, de Italiaanse grens over te steken en via Zwitserland en Duitsland omhoog te gaan. We kiezen voor het laatste en stranden in het Zwitserse Bern. Hier vertoeven we nog een laatste dag om de volgende dag weer huiswaarts te rijden. Wij kijken terug op een mooie vakantie vol gezelligheid, vele belevenissen en mooie ervaringen!

Arjen Geschreven door: Arjen (Team heerlijkehuisjes.nl)

Mijn ideale vakantie is niet per se locatie gebonden maar één ding staat vast: er moet iets te beleven zijn. Zo heb ik erg genoten van mijn laatste citytrip naar New York of heb ik mij afgelopen zomer laten verrassen door alle indrukken aan de Côte d'Azur. Beleven en ontdekken, dat is toch wel waar mijn hart sneller van gaat kloppen en ik ook in mijn dagelijkse werk meeneem. Met het team van heerlijkehuisjes.nl zijn we constant op reis om te ontdekken hoe wij onze gasten in de toekomst nog beter kunnen bedienen. In mijn vrije tijd duik ik graag de keuken in, sla ik een balletje op de baan of verzet ik mijn gedachten met een goed boek.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...