Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Goede voornemens en trends voor 2018
Samantha
Geschreven door: Samantha (Team heerlijkehuisjes.nl ) 08 jan 2018

Goede voornemens & trends op het gebied van reizen

Dit artikel is 1192 keer gelezen

Welkom in 2018!

Het nieuwe jaar is weer begonnen en traditiegetrouw betekent dit ook dat een groot deel van de Nederlandse bevolking weer bezig is met het verwezenlijken van de goede voornemens! 

Een paar kilootjes afvallen, meer sporten, gezonder eten, stoppen met roken en ga zo maar door. Helaas stranden deze goede voornemens vaak voor de lente al… Maar wat zijn goede voornemens die het jaar wel overleven? Meestal is het maken van voornemens iets wat we voor onszelf doen. Marli Huijer, hoogleraar filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is van mening dat "elkaar beloften doen een veel beter idee is. Het lijkt mij mooi om gezamenlijk goede voornemens te maken, in plaats van individueel.” Daarnaast is het vooral belangrijk dat goede voornemens realistisch en concreet zijn.

“Ik ga in april de hele marathon van Rotterdam lopen.” Terwijl je nog nooit een kilometer hebt hardgelopen, is niet heel realistisch.

“Ik ga meer bewegen dit jaar.” Is niet concreet. “Ik ga in 2018 3x per week hardlopen” is al een stuk concreter.

Realistische en concrete doelen hebben een hogere slagingskans en zijn daardoor veel leuker en succesvoller! Daarnaast leven we in een hectische wereld. Tijd inplannen om te ontspannen is daarom heel belangrijk. Dit kunnen kleine momentjes zijn, of een lekkere stedentrip of vakantie.

Trends in de reisbranche

Wat betreft deze stedentrips of vakanties verandert in 2018 ook een en ander. Het draait meer dan ooit tevoren om “uniciteit”. Meer beleving, thematisering en luxere concepten. We willen alleen een meerprijs betalen als een uniek product een bijzondere herinnering creëert. De uniciteit kan zitten in de ligging, het concept of bijzondere voorzieningen.

Benieuwd naar een stukje beleving in eigen land?

Voor beleving hoef je niet altijd ver te reizen. Ook in Nederland hebben we bijzondere belevenissen. Neem bijvoorbeeld de kamelenboerderij in het Brabantse Berlicum! Op het idylische Brabantse platteland is een echte kamelenmelkerij mét groepsaccommodatie t/m 14 personen gerealiseerd. De accommodatie is van alle luxe voorzien. Zo heeft iedere slaapkamer een eigen badkamer, is er gratis internet en is er een volledig uitgeruste luxe keuken.

Ben je ook zo benieuwd naar de kamelen? Je kunt ze hier zelfs komen knuffelen! Ook kunnen de kleine kalfjes gevoed worden met de fles en kun je een echte groepssafari beleven. 

De luxe lage landen

Ook in ons kleine kikkerlandje hebben we heerlijke plekjes waar je je even terug kunt trekken en heelijk kunt ontspannen. Hou je van een karakteristieke accommodatie met veel historische kenmerken? Ga dan eens naar het Limburgse dorpje Neer. Hier staat een oude, mooi gerestaureerde luxe 21 persoons pastorie. Zowel binnen- als buiten een lust voor het oog! 

Liever verblijven in modernere sferen? Kijk dan eens bij dit gemoderniseerde rustpunt in de Achterhoek. In de royale tuin met veel privacy kun je heerlijk tot rust komen. Liever iets actiefs doen? Ga dan eens naar een van de Hanzesteden in de directe omgeving, bezoek de golfbaan of ga wandelen of fietsen in de prachtige omgeving. 

Belevenissen in eigen land!
Genieten in eigen land

Met (o)pa en (o)ma op vakantie!

Een andere trend die we gaan zien is de "Multigeneratievakanties". Dit houdt in dat we op vakantie gaan met een groter gezelschap. Opa, oma en de (klein) kinderen mogen gezellig allemaal mee. De reizen die voor de multigeneratie in trek zijn, zijn veelal de reizen op (auto) rij afstand. We kunnen hierdoor vaker en korter op vakantie. Maar wat is belangrijk als je met het hele gezin (inclusief opa en oma) op vakantie gaat?

- WIFI (levensbehoefte nummer één voor sommige leeftijdsgroepen). Voor het behoud van een goede sfeer zorg je dat je een vakantiehuisje hebt met (gratis) WiFi.
- De voorzieningen voor de kinderen. Denk aan een speelparadijs, zwembad, animatieteam etcetera. Vakantiehuisjes of groepsaccommodaties op een vakantiepark hebben dit soort voorzieningen vaak wel.
- Genoeg leefruimte. Een lekkere ruime woon- en eetkamer en een ruimte tuin om lekker in te spelen is erg belangrijk.
- Faciliteiten voor (o)pa en (o)ma zoals een gezellige bar, lekker restaurant of sauna om in te ontspannen. 

Tot slot: back to basics

We willen terug naar de natuur! Tegenwoordig besteden we veel tijd op het internet. Dit kan achter de laptop of computer, maar ook via onze smartphone. Zelfs tijdens onze vrije minuten en op de vakantie raken we onze elektronische vriend niet uit het oog en wordt hij (zeer) regelmatig gebruikt. 

Om tot rust te komen en te ontsnappen aan de hectiek is er een trend zichtbaar waarbij we onze vakantie juist rustig door willen brengen. In de extreme variant zet je je telefoon uit en ga je in “een hutje op de hei” kamperen zonder voorzieningen. De andere optie is een vakantie in een rustige omgeving waarbij je je terugtrekt in de natuur. Niet in een tentje, maar in een huisje met de nodige voorzieningen. Voor de liefhebbers van deze laatste variant zijn er een aantal leuke opties:

De eerste optie is een sfeervol ingericht vakantiehuis in Emst. Dit huisje is geschikt voor zes personen en heeft een ruime, deels beboste, tuin van maar liefst 1250m2. Door de bebossing en vele ruimte om het huisje heen, heb je gegarandeerd genoeg privacy. Vanuit de tuin bewondert u de vele vogelsoorten en eekhoorns. Het huisje heeft maar liefst twee terrassen voorzien van tuinmeubilair, dus er is altijd wel een zonnenstraaltje mee te pikken!

In Borculo vinden we een gezellig vakantiehuisje in een bosrijke omgeving. Borculo is gelegen in de Achterhoek en deze omgeving staat bekend om haar mooie wandel- en fietsroutes. Binnen een paar minuten ben je in het natuurgebied Het Galgenveld, en wandel je over Beekvliet en via de Stelkampveld weer terug naar het vakantiehuisje.

Een ander gemoedelijk en sfeervol ingericht vakantiehuis in een mooi bosgebied vinden we in Norg. Het huisje is zeer geschikt voor rustzoekers en staat op een halve hectare bos. De zon kan naar binnen schijnen door de grote ramen en de openslaande deuren. Zittend aan de keukentafel of op de bank kun je heerlijk genieten van het bos en uitzicht over de tuin en de weilanden. Het vakantiehuis ligt aan de rand van uitgestrekte bossen waar je zomaar een eekhoorntje, konijntje en zelfs reeën tegen kunt komen. 

Er is genoeg moois te beleven in eigen land. Ga jij dit jaar lekker genieten en neem je ook tijd voor de mooie dingen? Met andere woorden: 

Laat jij je goede voornemens dit jaar wél werken? 

Samantha Geschreven door: Samantha (Team heerlijkehuisjes.nl )

Vroeger als klein meisje ging ik met mijn ouders en zusje vaak naar toeristische zonnige landen. Zo kan ik niet op twee handen tellen hoe vaak wij naar de Canarische Eilanden zijn geweest. Onze vakanties spendeerden wij vaak in hotels en aan de zee. Nu, jaren later, ligt mijn voorkeur vooral bij het ontdekken van mooie plekjes, stedentrips en wintersport. Op mijn bucketlist staat nog een mooie reis naar the U.S.A. Want ja, als fervent paardenliefhebber móet je toch eens naar het wilde westen zijn geweest?!

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...