Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Top 10 huisjes in de natuur
Samantha
Geschreven door: Samantha (Team heerlijkehuisjes.nl ) 17 apr 2018

Heerlijke natuur special!

Dit artikel is 479 keer gelezen

Wist je dat een slak drie jaar zonder eten kan? Of een sidderaal genoeg energie heeft om 50 auto’s te starten? Dit en veel meer interessante geheimen heeft de Nederlandse natuur te bieden. Wil jij er binnenkort op uit gaan om dit te ontdekken? Lees dan snel verder.

Pareltjes van Nederland

Het Ministerie van Economische Zaken heeft eind 2016 een verkiezing georganiseerd om het ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’ te vinden. Er waren in totaal 13 genomineerden, waarvan er één met de winst vandoor is gegaan. Volgens het Nederlandse publiek is het Waddengebied het pareltje van Nederland, gevolgd door de Veluwe en de Hollandse Duinen. De vakjury onder leiding van professor mr. Pieter van Vollenhoven maakte gebruik van de mogelijkheid om nog een vierde gebied als winnaar aan te wijzen: namelijk Delta Biesbosch-Haringvliet.

Toeristische gebieden of verborgen geheimen?

Deze best gewaardeerde natuurgebieden verdienen het om ontdekt te worden! April is hier een uitgelezen maand voor. Het voorjaar hangt in de lucht en met de dagen die weer langer worden is er voldoende tijd om erop uit te trekken. Het weekend gebruiken om uit te waaien op het Waddengebied, dat tevens Werelderfgoed is? Het nalatenschap van het echtpaar Kröller-Müller bekijken in Nationaal Park Hoge Veluwe? Of sta je liever oog in oog met een oer-os in Nationaal Park Hollandse Duinen? Ieder natuurgebied heeft zijn eigen charme en activiteiten om te doen.  

Activiteiten in de natuur

Je kunt natuurlijk zelf heerlijk lange wandelingen of fietstochten maken, maar er zijn ook verschillende bedrijven die allerlei activiteiten in de natuur organiseren. De mogelijkheden zijn oneindig. Denk aan quadrijden, survivalen, GPS tochten maken, vissen, tokkelen, picknicken in het bos enzovoorts. Maar hoe leuk is het om er zelf met familie of vrienden op uit te trekken? Wij hebben vijf spelactiviteiten om je (met of zonder kinderen) te vermaken in de natuur:

1. Speurtocht in de natuur (vanaf vier jaar). Zet een speurtocht uit met allerlei opdrachten: verzamel bijvoorbeeld drie dennenappels of zoek zoveel mogelijk slakkenhuizen.

2. Rara, wie ben ik (geschikt voor alle leeftijden). Het welbekende bordspel, maar dan net iets anders. Schrijf een voorwerp of persoon op een post-it en plak deze op je voorhoofd. Ga in een kring zitten en stel één voor één vragen om achter je voorwerp of personage te komen.

3. Vlotbouwen. Geschikt voor zes jaar en ouder (en in bezit van zwemdiploma). Echte survival kampioenen? Zoek dan materiaal uit de natuur en ga een echt vlot bouwen!

4. Boomhangen, voor de echte krachtpatsers onder ons! Wie kan het langst aan een tak blijven hangen? Wel een stevige uiteraard.

5. Spons, water en vuur. Een lekker actief spel en een soort kruising tussen het welbekende papier, steen en schaar en levend stratego. Bij deze variant krijgt iedereen namelijk kaartjes met een spons, water of vuurafbeelding van de spelleider. De groep wordt in tweeën verdeeld en na het startsein rent iedereen het bos in en probeert iemand van de andere groep te tikken. De winnaar van dit duel krijgt het kaartje van de ander en brengt hem naar de spelleiding.

 

Kinderen spelen in de natuur
Vakantiehuisje in de natuur

 

Overnachten in een #heerlijkhuisje

Als de kinderen (en volwassenen) moe zijn van al het spelen is het heerlijk om tot rust te komen in een vakantiehuisje in de natuur. Ons land kent vele heerlijke vakantiehuisjes en groepsaccommodaties op bijzonder mooie of leuke plekjes nabij de natuur. Wij hebben er een mooie top 10 van gemaakt: 

We beginnen met nummer tien: Deze luxe recreatiewoning in Oudhollandse stijl in het plaatsje Schoorl.

Op nummer negen: Deze zes persoons bungalow in het Drentse Ruinen waarbij je even helemaal kunt ontsnappen van de dagelijkse sleur! Compleet met sauna en privé jacuzzi.

Op nummer acht: Treffen we deze mobile home geschikt voor maximaal vier personen. Gelegen op vakantiepark Marina Beach in Zeeland waar het hele gezin gegarandeerd een onvergetelijke vakantie kan beleven.

Op nummer zeven: Liefhebbers van rust en ruimte kunnen hun hart ophalen in deze vier persoons chalet in het Drentse Borger.

Op nummer zes: Een ruime vier persoons bungalow omringt door maar liefst vier prachtige natuurgebieden in het Drentse Hooghalen.  

Op nummer vijf: Dit basic zes persoons chalet ligt op een vakantiepark met prima faciliteiten in het adembenemende Zeeuws-Vlaanderen.

Op nummer vier: In dit moderne chalet voor vier personen is het heerlijk genieten van al het moois dat Limburg u te bieden heeft.

En dan over naar de drie top vakantiehuisjes! Op nummer drie: Fietsen en wandelen in het prachtige coulissenlandschap en overnachten in dit mooie vijf persoons vakantiehuis in de Achterhoek.

Op nummer twee: Luxe acht persoons notariswoning aan het Veluwemeer waar naar hartelust kan worden gefietst, gewandeld, gevaren of andere watersporten beoefend kunnen worden.  

En op de absolute nummer één positie: Deze prachtige vier persoons bungalow met wellness en privé jacuzzi in het Gelderse Uddel. Kleinschalig van opzet, maar met alle luxe van deze tijd. Een sfeervolle locatie om helemaal tot rust te komen.

Zien we jou deze zomer in een van deze #heerlijkehuisjes?

 

Samantha Geschreven door: Samantha (Team heerlijkehuisjes.nl )

Vroeger als klein meisje ging ik met mijn ouders en zusje vaak naar toeristische zonnige landen. Zo kan ik niet op twee handen tellen hoe vaak wij naar de Canarische Eilanden zijn geweest. Onze vakanties spendeerden wij vaak in hotels en aan de zee. Nu, jaren later, ligt mijn voorkeur vooral bij het ontdekken van mooie plekjes, stedentrips en wintersport. Op mijn bucketlist staat nog een mooie reis naar the U.S.A. Want ja, als fervent paardenliefhebber móet je toch eens naar het wilde westen zijn geweest?!

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...