Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Vakantieparken in Gelderland bezoeken
Lars
Geschreven door: Lars (Stagiair) 19 sep 2018

Heerlijkehuisjes.nl op pad deel 1

Dit artikel is 3069 keer gelezen

Kennis opdoen, delen en ontwikkelen dat is waar we bij heerlijkehuisjes.nl tijd en aandacht aanbesteden! En in juni, na al een paar mooie stageweken gehad te hebben, ging ik met twee collega’s op pad om twee vakantieparken in Gelderland te bezoeken! We stonden vroeg op, want we wilden onze tijd natuurlijk goed benutten. Even de navigatie instellen op Epe, de camera gereedmaken voor het eerste filmpje en we waren klaar voor vertrek. Benieuwd hoe ik deze dag ervaren heb? Lees dan snel verder.

Zwijnen spotten en de Gelderse natuur ontdekken

Na wat grappige gesprekken en een klein slaapje in de auto, werd Nicole haar aandacht getrokken door drie wilde zwijnen midden in de natuur. Deze zwijnen waren niet echt, maar gemaakt van hout en dat maakte het fotomomentje net wat makkelijker. Natuurlijk hebben wij gelijk onze auto aan de kant van de weg gezet om dit leuke maar vooral grappige moment vast te leggen op beeld. Even snel een appje sturen naar kantoor en nog geen vijf minuten later kwamen we aan bij Recreatiepark De Veldkamp gelegen op de Veluwe. 

Ons bezoek aan De Veldkamp

Wat mij meteen bij aankomst opviel was, naast de netheid van het park, het grote pannenkoekenrestaurant. In de receptie werden we vriendelijk ontvangen door Jasper, de beheerder van het vakantiepark, en hebben we even rondgekeken door de folders. Ondertussen schonk Jasper een kopje koffie en thee voor ons in en hebben we kort met elkaar kennis gemaakt. Vervolgens was het tijd om een rondje park te doen zodat wij met eigen ogen konden zien wat voor moois wij verhuren en promoten. Een aantal types uit ons goed verhuurde aanbod konden we van binnen bekijken en dit is toch echt wel heel erg leuk om te doen!

Midden op het vakantiepark is plaats voor recreanten die er op uit willen met de camper, caravan of tent. En hier rond omheen staan de vakantiehuizen geschikt voor vier, vijf en zes personen. Vervolgens hebben we een kijkje genomen bij het Boshuis. Deze ruimte dient als kantine en recreatieruimte waar in de zomerperiode allerlei activiteiten worden georganiseerd. Na afloop hebben we nog even met zijn allen gekletst, wat tips uitgewisseld en is er bovendien een leuke groepsfoto gemaakt.

Achter de schermen bij Recreatielandgoed De IJsvogel

Na een lekkere lunch in Epe zijn we verder gereden naar Voorthuizen waar we afgesproken hadden met Joyce en Kimberly van Landgoed De IJsvogel. We kwamen aan via een indrukwekkende lange oprijlaan en werden gastvrij ontvangen op de receptie.

Gezelligheid en sfeerproeven
Aftermovie tripje Gelderland

Mijn eerste indruk was: “Wow, dit is een groot vakantiepark”. Alles is heel ruim opgezet waardoor iedere vakantieganger de rust en ruimte heeft. Vervolgens nam Kimberly ons mee over het park waarbij we in een aantal accommodaties hebben mogen kijken. Als allereerste hebben we gekeken bij een prachtige 20 persoons groepsaccommodatie. Deze accommodatie, of beter gezegd villa, is in 2018 gekeurd met 4 sterren door de Recron en dit is natuurlijk niet voor niks. De villa ligt op een eigen perceel en biedt veel ruimte en comfort voor grote groepen. Tevens hebben gasten de beschikking over een extra bijgebouw die dient als recreatieruimte met een eigen voetbaltafel, tafeltennistafel en pooltafel en waar ook lekker gedart kan worden. Vervolgens hebben we verschillende chalets bekeken en zijn we doorgelopen naar een gedeelte van het park wat nog volop in ontwikkeling is. Hier staan op dit moment al een aantal prachtige vakantiehuizen die wij van binnen hebben mogen bekijken. Op dit moment zijn ze nog steeds aan het bouwen want het plan telt in totaal 86 vakantiehuizen en maar liefst vier groepsaccommodaties. De strak gestylede vakantiehuizen zijn tot detail ingericht en van alle gemakken voorzien. Vervolgens zijn we verder gelopen naar het gedeelte wat benoemd wordt als de ‘Zeven Eiken’. Hier staan tientallen notariswoningen waarvan wij er een van binnen hebben bekeken. Vervolgens zijn we doorgelopen naar het zwembad. Jammer genoeg hadden we geen zwemkleding mee, anders konden we zo een duik nemen in dit prachtige zwembad. Joyce heeft ons nog wat foldermateriaal meegegeven van het park en dit hebben wij bij terugkomst meteen laten zien aan alle collega’s.

Een geslaagd uitstapje naar Gelderland

Rond de namiddag zijn we vanuit Voorthuizen weer teruggereden naar onze thuisbasis in Steenwijk. De terugreis liep voorspoedig totdat we nog geen tien minuten van kantoor in de file kwamen te staan. Maar ach konden we meteen even alle nieuwe inzichten met elkaar delen en bespreken. Ik kijk samen met mijn collega’s Iris en Nicole terug op een zeer geslaagde en gezellige dag. Een dag waarin we met veel plezier een kijkje mochten nemen bij twee enthousiaste parkeigenaren die met passie iedere dag opnieuw weer klaarstaan voor onze gasten. Benieuwd naar ons avontuur op beeld? Bekijk hier ons zelfgemaakte vlogfilmpje. 

<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="180" src="https://www.youtube.com/embed/LAs1XG2ciLs" width="320"></iframe>

 

Lars Geschreven door: Lars (Stagiair)

Ik hou van vakantie, binnen maar ook buiten Europa. Ik heb al veel mooie plekken mogen bezoeken waaronder Mexico, Tunesië en Cuba. Hier heb ik veel leuke herinneringen aan over gehouden.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...