Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Vakantiehuis de Watervlinder in Scheerwolde
Henk
Geschreven door: Henk (Gastblogger) 25 mrt 2016

Het meest sfeervolle vakantiehuis in Overijssel

Dit artikel is 896 keer gelezen

Graag stel ik mij even voor. Ik ben Henk van der Wielen, eigenaar van vakantiehuis De Watervlinder in Scheerwolde. Jarenlang ben ik leraar lichamelijke opvoeding, decaan en leerlingbegeleider geweest. Daarna eigenaar van een groepsaccommodatie waar 35 personen konden recreëren. Nu woon ik op een heerlijke plek in Scheerwolde aan het water, waar rust en ruimte nog bestaan. Op deze prachtige plek staat ook mijn acht persoons vakantiehuis De Watervlinder.

Wat ik erg belangrijk vind, is dat mijn gasten het naar hun zin hebben tijdens hun verblijf. Zodat zij uiteindelijk met een voldaan gevoel afscheid nemen van De Watervlinder. Dit geeft mij zelf ook een voldaan gevoel en daar doe ik het ook een beetje voor. Ik probeer de gasten zoveel mogelijk persoonlijk te ontvangen en te woord te staan. Het is natuurlijk altijd leuk om de enthousiaste reacties te horen van mijn gasten. Zo vinden veel gasten het vakantiehuis in werkelijkheid nog mooier dan op de website en genieten ze van de prachtige ligging aan het water en de mooie omgeving van Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Sommige gasten geven zelfs aan dat ze de bedden lekkerder vinden slapen dan thuis.  

Riant op vakantie in een waterrijke omgeving

Mijn vakantiewoning is in 2012 van binnen geheel vernieuwd en uitgevoerd met hout. De heerlijke geur van hout hangt nog steeds in de woning. Ik hou zelf erg van ruimte, vandaar dat de woning ook ruim is opgezet. De huiskamer is in totaal 56m² en je kunt hier gezellig spelletjes spelen, lezen en televisie kijken. Ook de slaapkamers zijn lekker ruim.

De Watervlinder is gelegen aan het doorgaande vaarwater van het Steenwijkerdiep en biedt veel privacy. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op het water en kun je de boten langs zien varen.

Impressie vakantiehuis de Watervlinder
Omgeving van de Weerribben en Giethoorn

Gasten kunnen tevens hun boot aanleggen aan hun eigen aanlegsteiger en gratis gebruikmaken van de twee kano’s die bij het vakantiehuis liggen. Zo kan je vanaf het water deze prachtige omgeving ontdekken. Vanaf de aanlegsteiger of langs de kant van het Steenwijkerdiep kan je ook goed vissen of een verfrissende plons in het water nemen.

Het Venetië van het Noorden op steenworp afstand

Wie heeft er nog nooit gehoord van Giethoorn, het Venetië van het noorden? Op steenworp afstand van De Watervlinder, ligt dit bijzondere dorp. Daarnaast ligt mijn vakantiehuis aan de rand van het Nationale Park Weerribben-Wieden, wat is uitgeroepen tot het mooiste natuurgebied van ons land. In dit natuurgebied zijn prachtige vaartochten te maken langs de uitgestrekte rietlanden. Ook kan je een vaartocht maken samen met een gids die je alles vertelt over dit natuurgebied. Het bezoekerscentrum van dit Nationale Park is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Vanuit het bezoekerscentrum starten verschillende wandel- en fietsroutes en worden er veel activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. Heel bijzonder is ook de fietsboot, de EcoWaterLiner. Maak een combinatie van varen en fietsen en stap tijdens de vaarroute op of af waar je maar wilt.

Naast Giethoorn zijn er in de omgeving nog tal van andere pittoreske dorpjes die per auto, fiets of boot goed te bereiken zijn. Bezoek bijvoorbeeld Dwarsgracht waar de tijd heeft stil gestaan. Blokzijl met haar prachtige oude binnenhaven. De oude stad Vollenhove of Kalenberg en de Wetering waar je alleen per fiets of per boot kan komen.  

Henk Geschreven door: Henk (Gastblogger)

Als eigenaar van De Watervlinder ben ik erg gesteld op mijn privacy en hou ik van vrijheid en ruimte om mij heen. Ik ben een echt buiten mens, hou erg veel van tuinieren en van het werken in mijn moestuin. Samen met mijn broer hebben wij onze huidige woonboerderij volledig verbouwd. De verbouwing duurde drie jaar, maar nu hebben we dan ook echt wat moois. Water heeft voor mij iets extra’s. Met de boot kan ik heerlijke tochten maken door de Weerribben en Friesland. Op vakantie met de camper is voor mij dé manier van reizen. Daarnaast ga ik het liefst naar een warm oord in de winter. Zomers hoef ik hier niet weg, dan is het hier veel te mooi.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...