Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Naar de kerstmarkt in Düsseldorf
Nicole
Geschreven door: Nicole (Team heerlijkehuisjes.nl) 14 dec 2015

Naar de kerstmarkt in Düsseldorf

Dit artikel is 1160 keer gelezen

Op vrijdag 11 december ben ik samen met mijn moeder Adelien en zusje Rianne naar de Kerstmarkt in Düsseldorf geweest. Vroeg uit de veren, want om half acht vertrok onze trein vanuit Kampen naar Düsseldorf. Mijn moeder, zusje en ik waren nog nooit in Düsseldorf of ooit op een ‘echte’ kerstmarkt geweest, dus ik was erg benieuwd. Na ongeveer drie uur met de trein en twee keer overstappen kwamen wij rond half 11 in Düsseldorf aan.

Bij aankomst wisten we eerst niet zo goed waar we naartoe moesten, dankzij de vriendelijke mensen en een aardig woordje Duits liepen we in de goede richting naar de kerstmarkt. Drie kwartier later kwamen we dan eindelijk aan in de binnenstad van Düsseldorf. Het stadscentrum was helemaal omgetoverd tot een leuke maar vooral grote kerstmarkt. Het was enorm druk, maar de sfeer was fantastisch.

Düsseldorf is één van de grootste steden in Duitsland die grootst uitpakt tijdens de kerstperiode, dit hadden wij hier en daar al gehoord, maar dat het zó groot was, hadden wij niet verwacht. Op het marktplein stond een grote kerstboom en overal om me heen hoorde ik Nederlanders. De stad was met al haar straatjes voorzien van kerstverlichting en kerstdecoratie wat er schitterend uitzag. Op maar liefst zes pleinen bevonden zich honderden kraampjes met leuke kerstspulletjes, lekkere hapjes en de heerlijke geur van warme wafels. 

Naar de kerstmarkt in Düsseldorf
Naar de kerstmarkt in Düsseldorf

Na een beker warme glühwein en een hartvormige gemberkoek, ook wel bekend om Lebkuchen in Duitsland, liepen we door de versierde straten met glinsterende kerstverlichting van het ene naar het andere plein. Ik vond persoonlijk de Altstad het meest sfeervol. Dit vanwege de levensgrote kerststal, de glühwein-piramide, goede kerstsfeer en de leuke kerstspulletjes. Na een paar uur rondstruinen langs de kraampjes besloten we om even ergens wat te gaan eten. Mijn zusje en ik gingen voor het traditionele Duitse fastfood ‘het broodje braadworst’ terwijl mijn moeder genoot van een flamkuche. Dit is een soort pizza/pannenkoek met kaas, crème fraîche en champignons. Het was erg lekker allemaal.

Normaal vieren wij geen kerst met cadeaus, maar dit jaar besloten we het eens anders te doen. Voor iedereen thuis hadden wij wat leuke cadeautjes gekocht voor onder de kerstboom. Nadat we de kerstinkopen hadden gedaan, was het al snel half zes, tijd om nog even wat te eten. Voor de terugreis kochten ook we nog wat lekkere wafels.

Na een hele dag in Düsseldorf te zijn geweest, stapten we rond negen uur op de trein voor de terugreis naar Kampen. Het was een gezellige dag in Düsseldorf en de kerstmarkt was zeker de moeite waard om te bezoeken. Wij hebben niet alle pleinen kunnen bekijken omdat we hier niet genoeg tijd voor hadden. Volgend jaar gaan we zeker weer maar dan minstens twee dagen!

Nicole Geschreven door: Nicole (Team heerlijkehuisjes.nl)

Zelf kan ik enorm genieten van vakantie! Nieuwe bestemmingen ontdekken, leuke activiteiten ondernemen en even een moment he-le-maal niks doen. Ik hou van shoppen, lekker door winkels struinen op zoek naar dat ene leuke item, uit eten gaan met mijn vriendinnen en ik maak op een vrije dag graag uitstapjes met mijn familie. Daarnaast vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd sportief bezig te zijn. Zo maak ik iedere avond een wandeling met onze hond én voetbal ik bij de vrouwen van SV Marknesse. Wat ik nog op mijn verlanglijstje heb staan? Ik zou heel graag nog een keer naar Mexico of New York willen.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...