Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
prijsuitreiking 'win een vakantie' winactie
Annette
Geschreven door: Annette (Gastblogger) 22 dec 2015

Ontspannen op de Veluwe

Dit artikel is 1000 keer gelezen

Wie had dat gedacht, een kleine aankoop bij de Blokker in Steenwijk die leidt tot een gezellige midweek weg met het hele gezin. Vaak doe je, met veel goede hoop, mee aan winacties maar is winnen veelal voor anderen weggelegd. Wij waren dan ook blij verrast toen heerlijkehuisjes.nl ons belde om mede te delen dat wij de hoofdprijs in de winactie ‘Win een vakantie’ gewonnen hadden. Door het net opstarten van mijn Gastouderopvang ‘Okidokids’ was er op dat moment geen ruimte om even lekker met het gezin weg te gaan. Deze midweek weg was dan ook een welkome verrassing en kwam als geroepen.

Met een vrije keuze van vakantiebestemming kozen wij voor een groot vakantiehuis in Kootwijk. De mooie omgeving van de Veluwe en de vele faciliteiten op het vakantiepark waren hierbij doorslaggevend. Op maandag drie augustus was het zo ver. Met het hele gezin en aanhang stapten wij in de auto op naar Kootwijk. Na een dik uur rijden kwamen wij aan bij vakantiepark De Berkenhorst. Na de sleutel te hebben opgehaald, reden we door naar de parkeerplaats en na een korte wandeling kwamen we bij ons vakantiehuis aan. Het eerste wat we dachten was; wauw wat groooooot. Het vakantiehuis leek wel een villa en daar mogen wij een hele midweek vertoeven.

Na het vakantiehuis eerst goed te hebben bewonderd en de slaapkamers te hebben verdeeld, hebben we ons gesetteld op de bank. Het tien persoons vakantiehuis was ondanks de grote ruimte toch knus ingericht. De mooie open keuken was van alle gemakken voorzien en de slaapkamers waren ruim. Het grote pluspunt van het vakantiehuis was de sauna, hier hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt. Het vakantiehuis was op korte afstand gelegen van het subtropische zwembad en de kleine supermarkt waar we vaak een boodschapje deden. 

Pannenkoekenrestaurant en omgeving van vakantiepark de Berkenhorst in Kootwijk
Vakantiehuis en zwembad op vakantiepark de Berkenhorst

Dit was echt een ontspannen vakantie voor ons en ons gezin. We hebben dan ook optimaal genoten van de rust en de natuur van de Veluwe. We hebben veel hardgelopen in de prachtige directe omgeving van het vakantiepark. Je hebt hier een groot natuurgebied met bos, heidevelden, vennen, zandverstuivingen en weilanden. Het is echt genieten om hier te wandelen of te hardlopen. Daarnaast hebben de kinderen menige uurtjes in het subtropische zwembad vertoeft. Vooral de glijbaan was bij hun favoriet, terwijl wij liever in de whirlpool zaten.

Tijdens onze midweek weg stond ook een dagje Apeldoorn op het programma. In Apeldoorn zijn wij wezen lasergamen. Op een oppervlakte van bijna 1.000 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen hebben we gerend, geschoten en veel lol gehad. Dit was een fantastische ervaring en onze jongste heeft het hier nog steeds over.

Een echte aanrader om lekker te eten in de omgeving is pannenkoekenrestaurant Kootwijkerduin. Dit pannenkoekenrestaurant is prachtig gelegen, midden in de bossen van de Veluwe. Met 75 soorten pannenkoeken was het wel even afwegen welke pannenkoek besteld moest worden. De pannenkoeken hier waren heerlijk en het personeel was super leuk.

Onze midweek weg vloog voorbij en te snel was het weer tijd om naar huis te gaan. In één zin samengevat was het een onverwachte mooie luxe vakantie waar wij met het hele gezin met veel plezier op terugkijken.

Annette Geschreven door: Annette (Gastblogger)

Prijswinnaar van de winactie 'Win een weekendje weg'.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...