Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Vakantiehuizen met huisdier voor dierendag
Nicole
Geschreven door: Nicole (Team heerlijkehuisjes.nl) 23 sep 2016

Op vakantie met dierendag

Dit artikel is 840 keer gelezen

Dinsdag 4 oktober is het Dierendag! Een mooie reden om zowel jou als mijn huisdier lekker in het zonnetje te zetten. Dierendag betekent voor mij dat ik extra lief ben voor mijn huisdieren. Zo krijgen mijn katten een extra speeltje en verwen ik mijn trouwe viervoeter massaal met koekjes en lekkernijen. Hoe ga jij het dit jaar aanpakken?

Samen met mijn leuke collega’s Colien en Monique vertellen wij jou graag wat meer over onze huisdieren. Lees je met me mee?

Onze kleine ontdekkingsreiziger Freek Vonk

Geschreven door Colien                                                                                             Onze kat Freek Vonk doet zijn bekende naam zeker eer aan. Geïnteresseerd in alles wat groeit, bloeit, leeft en beweegt is hij een echte ontdekkingsreiziger opzoek naar nieuwe avonturen. Geen gevaar en zelfs de kat van de buren gaat hij niet uit de weg. Ookal levert hem dat regelmatig een beschadigde neus op.

Freek kan urenlang door de tuin en het weiland heensluipen, wat een genot is om naar te kijken. Met mooi weer nachten van huis, maar met een beetje kou of regen niet van je schoot te krijgen. Ver van huis of op vakantie is onze grote ontdekkingsreiziger nog nooit geweest. Onze jongeman houdt zo van ontdekken dat we bang zijn dat hij in zijn gedrevenheid verdwaalt. Zijn baasjes daarentegen zijn dol op vakantie en reizen. En desondanks wij ook weleens verdwalen, weten wij altijd de weg naar onze Freek terug te vinden.

Gelukkig zijn onze buren stukken aardiger voor Freek dan hun kat. Zij nemen dan ook altijd met liefde de zorg voor hem over als wij op onze eigen ontdekkingsreis gaan. Ons laatste ontdekking was het Waddeneiland Ameland. Hier hebben we, na veel fietsen, de leukste strandtenten en restaurantjes ontdekt. 

Onze hond Sam is dol op dierendag

Geschreven door Monique                                                                                           Met dierendag voor de deur wordt bij ons thuis druk nagedacht over hoe wij onze lieve viervoeter Sam extra kunnen verwennen. Omdat Sam dol is op appel, kaas en kip met rijst, zal ze dit op 4 oktober natuurlijk krijgen. En dit natuurlijk samen met een nieuw speeltje, welke al gekocht is en zelfs door mijn dochter al is ingepakt! Dierendag valt dit jaar op dinsdag, mijn vrije dag, dus kan Sam extra lang rennen en ravotten op de Woldberg, het bosgebied vlakbij. Zelf ben ik ook dol op wandelen. Ik hou ervan om lekker buiten te zijn en actief bezig te zijn.

Ja, ravotten en rennen vindt onze hond echt geweldig. Zo ben ik afgelopen herfst samen met mijn gezin en natuurlijk niet te vergeten Sam naar Vakantiepark Bospark Lunsbergen geweest. Bij ons huisdiervriendelijke vakantiehuis had ze alle ruimte om lekker te rennen, spelen en luieren op het gras.

Op vakantie met de hond, ik zeg doen

Geschreven door Nicole                                                                                             Naast onze vier heel lieve katten en drie zebravinkjes hebben wij een superleuke rottweiler die eigenlijk alles leuk en gezellig vindt. Omdat wij aan de buitenweg wonen heeft onze hond Zena veel ruimte om lekker te rennen, spelen en snuffelen.

Op vakantie met je hond
Verblijf in een huisdiervriendelijk vakantiehuis

Zena is altijd vrolijk. Wanneer ik thuis kom staat ze direct op en komt ze kwispelend naar me toe. Ook zorgt Zena ervoor dat ik elke dag een stuk mág wandelen. Ik kom op plekken waar ik anders niet zo snel zou komen. De ene keer in het bos, de andere keer op het strand en soms in het dorp zelf. Zo veel mooie plekken die ik samen met mijn hond kan en mag ontdekken. Daar word ik heel blij van.

Ik ga op vakantie en ik neem mee… onze hond Zena natuurlijk! In principe gaat Zena altijd mee op vakantie, dat vind ikzelf wel het allerleukst. Zo zijn wij vorig jaar in de herfstvakantie een midweek naar Ermelo gegaan. Omdat onze trouwe viervoeter Zena lekker meeging verbleven we in een huisdiervriendelijk vakantiehuis wat ons allen erg goed beviel. Heerlijk wandelen door de natuur, even afkoelen in het water van het Veluwemeer en vervolgens lekker kluiven op een bot in de achtertuin: echt een droomvakantie voor iedere hond.

Onze trouwe hond, de schattige cavia van mijn buren en de kat van mijn vriendin die altijd enthousiast miauwend naar mij toe komt rennen. Op 4 oktober is het hun dag! Met deze tips wordt het voor zowel jouw huisdier als voor jezelf een geslaagde dag.

Tip 1:                                                                                                                 Leuk voor de hondenliefhebbers onder ons, waarvan ik zeker één ben: maak een heerlijke hondentaart! Op Google vind je hiervan genoeg recepten.

Tip 2:                                                                                                           Dierendag is dé dag om wat extra tijd aan jouw huisdier te besteden. Vind je kat het heerlijk als hij bij je op schoot mag kruipen? Ga er dan maar eens goed voor zitten. Terwijl jij die leuke film kijkt, heeft de kat het prima naar zijn zin. Weet jij hoe katten dit laten merken? Ze maken vaak een spinnend geluid en geven af en toe een kopje.

Tip 3:                                                                                                                     Koop een nieuw speeltje of een lekkere snack voor jouw huisdier. Bij de plaatselijke dierenwinkel zijn genoeg leuke dingen te vinden. Schaf bijvoorbeeld een nieuw speeltje aan voor de cavia in z’n hok of verwen je trouwe viervoeter met een lekker bot om op te kauwen.

Heb je zelf geen huisdieren, maar wil je wel een dier blij maken op 4 oktober? Breng dan een bezoek aan de kinderboerderij en neem natuurlijk ook iets lekkers mee voor deze speciale dieren. Of koop een grappig speeltje voor de hond van de buren of het konijn van je vriendin. Zij zullen je erg dankbaar zijn.

Dierendag, ik ben er klaar voor

Mijn hond Zena neemt zoveel verschillende rollen op in mijn leven. Als jij ook een hond hebt begrijp je vast wel een beetje wat ik bedoel? Het zijn onze clowns, onze troosters, ons gezelschap en onze lievelingen. Daarom is het op Dierendag ook wel leuk om ze een keer volledig te vertroetelen. Deze speciale dagen zouden we dan ook volledig in het teken van onze huisdieren moeten zetten. Maar hoe kan je dat nou het beste doen? Ik heb wel een goed idee.

Gooi het dit jaar eens over een andere boeg en neem jouw trouwe viervoeter een midweek mee op vakantie. Kies bijvoorbeeld voor een huisdiervriendelijk vakantiehuis bij het bos, of huur een vakantiehuis aan het water en bezoek de vakantiebestemming die precies past bij jou, je gezin en je trouwe viervoeter.

Nicole Geschreven door: Nicole (Team heerlijkehuisjes.nl)

Zelf kan ik enorm genieten van vakantie! Nieuwe bestemmingen ontdekken, leuke activiteiten ondernemen en even een moment he-le-maal niks doen. Ik hou van shoppen, lekker door winkels struinen op zoek naar dat ene leuke item, uit eten gaan met mijn vriendinnen en ik maak op een vrije dag graag uitstapjes met mijn familie. Daarnaast vind ik het heerlijk om in mijn vrije tijd sportief bezig te zijn. Zo maak ik iedere avond een wandeling met onze hond én voetbal ik bij de vrouwen van SV Marknesse. Wat ik nog op mijn verlanglijstje heb staan? Ik zou heel graag nog een keer naar Mexico of New York willen.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...