Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Weekendje weg Belgische Ardennen
Rens
Geschreven door: Rens (Gastblogger) 20 jul 2016

Sportief weekendje weg naar de Belgische Ardennen

Dit artikel is 1673 keer gelezen

De zomervakantie is voor mij het hoogtepunt van het jaar. Als ik denk aan de zomervakantie, dan denk ik aan de zon, de zee en aan een mooi wit strand. Maar ikzelf ben ook een beweeglijk type die graag dingen onderneemt. Ik hou ervan om er lekker opuit te gaan met mijn familie en een sportief uitje met mijn vrienden zal ik niet zo snel overslaan! Een paar weken terug hadden mijn vrienden en ik het idee om weer zo’n sportief uitje te organiseren, maar dit keer voor een heel weekend lang. Na wat rond gesurft te hebben op het internet kwamen we al snel uit bij de Belgische Ardennen.

De Belgische Ardennen vormen een bosrijk gebied in het Oosten van België, Noord-Luxemburg en een klein stukje van Frankrijk. Na een paar uur rijden en een korte pauze van 25 minuten, waanden we ons in een totaal andere wereld. De Ardennen heeft een wild karakter met haar bergen, woeste rivieren en grote stukken bos, iets waar wij deze vakantie zeker wel raad mee weten! Als je net als ik van sportieve activiteiten houdt, dan zit je in de Belgische Ardennen helemaal goed!

Pak je mountainbike en ga erop uit

Nadat wij gesetteld waren bij ons vakantiehuis in La-Roche, zijn we direct op pad gegaan met de mountainbike om de omgeving te verkennen. Voor de echte fietsliefhebbers zijn er in de Ardennen talloos veel mogelijkheden aangezien het een gebied vol heuvels en bergen is. Ons leek het interessant om een mountainbike te huren en op avontuur te gaan langs de vele paden om onderweg te genieten van de prachtige natuur. Het is natuurlijk ook mogelijk om je eigen mountainbike of fiets mee te nemen, maar hiervoor was helaas onze auto te klein. Wij hebben ons die middag aangesloten bij een georganiseerde tocht waarbij je een foto-route meekrijgt. Deze tocht leidde ons over onverharde en verharde paden, waarbij de nadruk lag op onverharde paden. Onderweg zijn wij bij een klein dorp gestopt om wat te drinken, want ja, van al dat fietsen krijg je best wel dorst. Ik was benieuwd hoe het bier smaakte in de Ardennen en besloot het ‘kabouterbiertje’ La Chouffe te bestellen. In één woord heerlijk. Na de mountainbike-tocht hadden we nog wel wat energie over en besloten we de middag af te sluiten met tokkelen. Bij tokkelen hang je aan een lang touw die is opgespannen tussen twee punten van twee verschillende hoogtes. Je tokkelt met een behoorlijke snelheid van het ene naar het andere punt, zelfs ik vond dit best wel spannend. Dit is dan ook voor echte waaghalzen, zonder hoogtevrees, een echte adrenalinekick. Eenmaal weer terug in ons vakantiehuis in la-Roche hebben we de dag afgesloten met een gezellig avondje pokeren. 

Een cultureel uitje gebombineerd met klimmen

Grotten, grotten, grotten. Dit is wat je steeds weer hoort als je naar de Ardennen gaat. “Ga je ook de grotten bezoeken in België?” was een vraag die veelvuldig gesteld werd. En natuurlijk wilde ik de grotten bekijken, maar dan het liefst gecombineerd met een sportieve activiteit. Want ja, mijn vrienden en ik houden natuurlijk wel van een beetje uitdaging. En gelukkig, dit is mogelijk! Op de tweede dag van ons verblijf in de Belgische Ardennen hebben wij een bezoek gebracht aan de grotten van Han. Dit was een weg leuke ervaring. Na onze rondleiding in de grotten hebben wij een rotswand beklommen. 

Mountainbiken en de Grotten van Han bezoeken
Raften, abseilen en ons vakantiehuis

Na vooraf een uitgebreide uitleg met een aantal instructies te hebben gekregen, van ervaren begeleiders, was het tijd om zelf de rotswand te beklimmen. Toen we eenmaal de top hadden bereikt, was het tijd voor het meest spannende gedeelte, namelijk het abseilen. Aan een touw zak je, weliswaar in je eigen tempo, naar beneden. Uiteraard zorgde de instructeur voor onze veiligheid en een goede begeleiding. Voor ons allen was dit de eerste keer abseilen, dus het was wel eventjes spannend, maar het gaf zo’n enorme kick dat het zeker voor herhaling vatbaar is!

Wie wordt er nou niet vrolijk een dag op het water?

Terwijl andere vakantiegangers rustig aan het zwemmen waren, hebben wij ervoor gekozen om de laatste dag van onze vakantie op rivier de Ourthe door te brengen. Want wat is er nou leuker dan raften? Raften vind ik echt het leukste wat je in de Belgische Ardennen kan doen! Vooral met mooi weer en het zonnetje in de rug raad ik je aan om te gaan raften! Als eerste kregen we onze uitrusting: een reddingsvest, helm en peddel. Eenmaal goed geinstrueerd, stapten we met zijn vieren. Twee andere vakantiegangers en de instructeur, die we hard nodig waren in de boot. En daar gingen we dan om, in een grote opblaasboot, de woeste wateren van de Ardennen te trotseren. Tijdens onze tocht kregen we duidelijke aanwijzingen van de instructeur, terwijl we ons een weg baanden door de stroming. We beukten diverse malen tegen de kant, maar dit mocht de pret absoluut niet hinderen. Rond vijf uur hebben we een korte pauze ingelast om even te zwemmen in het verkoelende water en zijn we van de rotsen afgedoken. Na deze pauze zijn we weer verdergegaan naar het eindpunt in Hamoir. Doordat ik een helm en zwemvest droeg, heb ik mij tijdens het raften totaal niet onveilig gevoeld. Iedereen was erg enthousiast over de raftingtour en watersportliefhebbers moeten dit echt een keer geprobeerd hebben! Wel ben ik, deze dag op het water, wel verbrand. Dus ik raad je zeker aan om van te voren goed in te smeren. Wil je het liever iets rustiger aan doen op het water? Ga dan kajakken. Kajakken is op vrijwel elk stukje rivier van de Belgische Ardennen mogelijk.

Voor een sportieve vakantie ga je naar de Ardennen!

Wij hebben ons sportieve weekendje weg afgesloten met een hapje eten bij restaurant Signe Jeanne in La Roche. Een paar uur later stonden we alweer thuis de auto uit te pakken en zat ons weekendje weg er alweer op. Onze weekendje weg naar de Belgische Ardennen was zeer geslaagd en mijn vrienden en ik zullen hier nog vaak herinneringen aan ophalen. 

Heb jij al een idee waar je naartoe gaat deze zomer? Heb je nog geen beslissing gemaakt? Als je van een sportieve vakantie houdt en niet te ver van huis wilt, dan raad ik je aan om een vakantie te boeken naar de Belgische Ardennen. Verblijf in een heerlijk vakantiehuis in de Ardennen, voorzien van alle gemakken en verleg je eigen grenzen met een middagje raften, klimmen, abseilen of tokkelen.

Rens Geschreven door: Rens (Gastblogger)

Ik hou enorm van reizen, uitgaan met vrienden en ik ben een fanatieke volger van het voetbal. In 2014/2015 heb ik voor een eindstage een halfjaar in Australië gewoond en daar een rondreis gemaakt. Ik heb het geluk gehad dat ik al vele landen heb mogen zien en ik ben van plan om na mijn hbo-studie op wereldreis te gaan.

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...