Informatie 0 Favorieten Home
« Terug naar alle blogartikelen
Op vakantie naar België, vlakbij huis
Sam
Geschreven door: Sam (Gast blogger) 27 jan 2017

Vakantie vieren in bruisend België

Dit artikel is 727 keer gelezen

Nederlanders die houden van een vertrouwde omgeving, maar toch nét even iets anders zullen dol zijn op België. De uitgestrekte natuur, de vriendelijke mensen, de prachtige kustregio’s en de bruisende steden. Nederland en België liggen vlak tegen elkaar aan en vloeien soms naadloos in elkaar over, maar toch zijn er heel wat verschillen! De landschappen veranderen meer en meer als je naar het zuiden trekt, maar ook de mentaliteit, gewoontes en cultuur van de Belgen lijkt om de haverklap te veranderen. Een vakantie in België is dus wel degelijk een ontdekkingsreis!

België heeft enkele verrassende regio’s die perfect zijn voor een vakantie dichtbij huis. Wil je een bezoekje plannen aan je zuiderburen maar twijfel je nog waarnaartoe? Graag vertel ik jou wat meer over de mooiste regio’s van België, lees je mee?

Het Limburgse landschap

Belgisch Limburg grens aan het zuidoosten van Nederland. De landschappen (en zelfs het lokale dialect!) liggen nog het dichtst bij Nederland. De uitgestrekte, platte vlaktes die grenzen aan de Maas zijn een lievelingsplek voor vele natuurliefhebbers. Limburg is de groenste regio van Vlaanderen. Met tientallen natuurgebieden, stiltegebieden en enkele meren, plassen en rivieren kan iedereen zijn hart er wel ophalen. De meeste vakantieparken en vakantiehuizen in Belgisch Limburg liggen centraal in al dat natuurschoon, waardoor je op ieder moment van de dag een frisse neus kan halen. Belgisch Limburg is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers of sportieve fanatiekelingen die in een mooie omgeving willen uitzweten.

Als je een vakantiehuis in Belgisch Limburg huurt, ga dan zeker naar het wandelgebied 'Station As'.  Op dit grote domein verandert het landschap om de haverklap. Van gigantische dennewouden tot uitgestrekte heidelandschappen. Zelf voor waterliefhebbers kan je in Belgisch Limburg je hartje ophalen. De voormalige mijnen van Eisden zijn volledig opgevuld met water en dat levert niet alleen spectaculaire landschappen op, maar ook het ideale moment om even op een bootje te peddelen en van de stilte in dit landschap te genieten.

Vakantie vieren aan de Belgische kust

Helemaal aan de andere kant van het land, noordwestelijk, klotst de Noordzee van België naar Nederland en omgekeerd. De grijsgroene zee stroomt langs enkele prachtige badplaatsen. Ook de moeite waard en op korte afstand: het charmante Brugge. De middeleeuwse woonsten, kastelen, kerken en de traag kabbelende waterweggetjes brachten Brugge zelfs even de naam ‘Venetië van het noorden’ op.

Vakantie vieren in Belgisch Limburg of aan de Belgische Kust
De Belgische Ardennen een thuis voor natuurliefhebbers

Het voordeel van een klein land is dat alles zo dichtbij ligt. Dus eens je jezelf hebt volgepropt met Belgische chocolade en wafels kan je verder op pad naar enkele andere mooie kuststeden. Oostende, Blankenberge, helemaal verder tot De Panne en Knokke. En als je zin hebt kan je zelfs nóg een land zien. Want van hieruit is Frankrijk nog maar enkele kilometers verwijderd!

De Belgische kust is leuk in elk seizoen, en de beste manier om van al dit moois te genieten is door een vakantiehuis te huren! Gewekt worden door het charmante geluid van meeuwen, je voeten in het korrelige zand zetten en genieten van de gezonde zeelucht. De Belgische kust doet wegdromen!

De heuvelachtige Ardennen

Is de Belgische kust of Belgisch Limburg nog te dichtbij? Ga dan helemaal naar het zuiden. Je krijgt er een andere taal, een volledig ander landschap en een compleet verschillende cultuur en mentaliteit.

De Franstalige Ardennen lijken wel een mengelmoes te zijn van België en Frankrijk. Soms lijkt het alsof de Walen geen enkel moment willen verliezen om van hun leven te genieten. De vluchtig gebouwde en opgeknapte huisjes, de erbarmelijke autowegen en de ietwat ontspannen cultuur laat je meteen denken dat je in een zuiders land bent aangekomen.

Vreemd is dat eigenlijk niet… Want het natuurschoon in deze streek is adembenemend, en daar wil je natuurlijk wel van kunnen genieten! Ieder seizoen wordt gekenmerkt door zijn eigen kenmerken. In de zomer wordt het hier heerlijk warm. Dan kan afkoeling worden gezocht in de dichtbegroeide bossen of door te kanoën op de wilde rivieren. In de winter kan je skiën van de steile heuvelruggen, langlaufen of op zoek gaan naar het vele wild dat nog in deze streken woont. Welk seizoen je ook kiest, een vakantiehuis huren in de Ardennen is altijd een uitstekend idee. Je voelt je meteen als een local in de charmante houten hutjes tussen de groene, of met sneeuw bedekte, bomen.
Genoeg natuur gezien? Laat je dan lekker verwennen in Spa. Warmwaterbronnen, massages en een relaxte sfeer. Of ga een dagje naar Waterloo, waar Napoleon heel wat jaren terug werd verslagen!

België heeft heel wat te bieden. Ook al lijkt het zo vertrouwd, toch is het verrassend anders.

Sam Geschreven door: Sam (Gast blogger)

Er is zo veel moois op de wereld te zien, maar soms lijken we te vergeten dat in onze eigen omgeving er nog zo veel te ontdekken valt! Mensen houden heel veel van exotische plekjes of plaatsen met een ‘buitenlandse’ sfeer, waardoor het bijna lijkt alsof we niet meer verrast kunnen worden door eigen land of buurlanden. Toch ben ik altijd blij als ik terug in België, Nederland of Frankrijk kan vertoeven. Telkens weer word ik verrast door iets nieuws. “Verdorie, dat is nu toch wel iets unieks!”

Geef een reactie
Naam: Er is geen naam ingevuld. E-mailadres: Schrijf hier uw reactie: Er is geen reactie ingevuld. Er is fout opgetreden tijdens het versturen. Probeer het nogmaals. De reactie is succesvol verstuurd. Verstuur reactie
Ook interessant om te lezen ...