Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Groesbeek

Een vakantie in Groesbeek staat garant voor een heerlijke vakantie vol mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Ga samen met uw gezin, familie of vrienden een paar dagen weg. Huur een vakantiehuis of groepsaccommodatie en kom heerlijk tot rust in Groesbeek.

Lees meer over Gelderland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Gelderland
Groesbeek
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Mooi 4 persoons vakantiehuis in Groesbeek nabij Nijmegen
7, 8
Mooi 4 persoons vakantiehuis in Groesbeek nabij Nijmegen
Nederland › Gelderland › Groesbeek
7, 8
18 beoordelingen
660
590
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Groesbeek

Een vakantie in Groesbeek staat garant voor een heerlijke vakantie vol mooie bezienswaardigheden en leuke activiteiten. Ga samen met uw gezin, familie of vrienden een paar dagen weg. Huur een vakantiehuis of groepsaccommodatie en kom heerlijk tot rust in Groesbeek.

Het dorp Groesbeek is gelegen in de Gelderse gemeente Berg en Dal en ligt zo’n 11 kilometer ten zuiden van de stad Nijmegen. Groesbeek is een dorp met een rijke historie. Opgravingen hebben bewezen dat Groesbeek al vanaf de Romeinse tijd bewoond is. Groesbeek ligt in een heuvelachtig en bosrijk landschap, deze heuvels zijn de uitlopers van de Nederrijnse heuvelrug, die zo’n 200.000 jaar geleden zijn ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd. Een vakantiehuis in Groesbeek staat garant voor natuurrijke vakantie vol geschiedenis, bezienswaardigheden en leuke uitjes.

Vakantie in Groesbeek vol natuur

Met een vakantiehuis in Groesbeek kunt u qua natuur alle kanten op. Groesbeek is gelegen in het Rijk van Nijmegen. Dit rijk bestaat uit verschillende en zeer diverse natuurgebieden. Het Groesbeekse bos is het hele jaar het bezoeken waard. Dit bos is heerlijk voor wandelaars, fietsers, ruiters en mountainbikers omdat er veel verschillende routes zijn uitgezet. Ook zijn er veel speelplaatsen en picknickplaatsen te vinden waar u goed gebruik van kunt maken. Een ander natuurgebied in het Rijk van Nijmegen is de Overasseltse en Hatertse Vennen. Dit gebied wordt gekenmerkt door de glooiende rivierduinen, donkere vennen en de mooie heide. Voor wandelaars is het hier goed vertoeven. Verder ligt in het Rijk van Nijmegen ook nog Heiderijk. Dit is een prachtig heidegebied ten zuiden van Nijmegen op de grens van Gelderland en Limburg. In dit gebied bevinden zicht veel bijzondere planten en dieren zoals, de nachtzwaluw, zadelsprinkhaan, roodborsttapuit en zandhagedis.   

Activiteiten in Groesbeek en omstreken

Er is tijdens uw vakantie in Groesbeek voldoende te doen in de omgeving van uw vakantiehuis. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. Dit museum is gelegen op een prachtige locatie tussen de Groesbeekse heuvels en bossen. In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en de rest van Europa. Door oude film- en geluidsfragmenten wordt de bevrijding boeiend verbeeld. Een ander museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken is Museumpark Orientalis. Dit museumpark, 30 hectare groot, duikt in de geschiedenis van cultuur en religie. 

Ook zijn er verschillende activiteiten die vooral voor kinderen erg leuk zijn. Ook kunt u tijdens uw vakantie in Groesbeek naar het Afrika Museum. Het Afrika Museum is het enige museum in Nederland dat zich richt op de Afrikaanse kunst en cultuur. Dit museum heeft een binnen en een buiten gedeelte. Binnen kunt u genieten van fraaie tentoonstellingen, buiten staat de beleving centraal.

Wilt u uw kinderen een plezier doen tijdens uw vakantie in Groesbeek, neem ze een dagje mee naar Amusementspark Tivoli. Dit park is geschikt voor kinderen van twee tot twaalf jaar. Tivoli heeft meer dan 25 attracties zoals, de zweefmolen, botsboten, achtbaan, een binnenspeeltuin en nog veel meer. Houden u en uw kinderen van zwemmen? Ga dan naar zwembad De Lubert. Dit binnenzwembad beschikt over een instructiebad, wedstrijdbad  en kleuterbad. Ook zijn er diverse speelattributen en twee glijbanen. Voor een hapje en een drankje kunt u terecht bij het horecagedeelte met terras.

Dagje Nijmegen tijdens uw vakantie in Groesbeek

Op zo’n 11 kilometer van Groesbeek ligt Nijmegen. Nijmegen is een stad met een rijke historie en mogelijk één van de oudste steden van Nederland. De geschiedenis van Nijmegen gaat meer dan 2000 jaar terug. Nijmegen beschikt over mooie parken zoals het Valkhofpark, Kronenburgerpark en Goffertpark. De Lange Hezelstraat is de oudste winkelstraat van Nederland, hier kunt u lekker winkelen in leuke winkeltjes en lekker eten op gezellige terrasjes. Ook is het lekker om naar rivier de waal te gaan. In Nijmegen zijn verschillende strandjes waar het heerlijk vertoeven is. Het centrum van Nijmegen is een prachtige plek om uit te gaan, lekker borrelen in de verschillende cafés, barretjes en clubs. Zin in 60 spannende minuten? Probeer te ontsnappen uit één van de vier escaperooms op Escapeboot Nijmegen. Voor lekker eten raad ik u Pannenkoekenboot Nijmegen aan. Al varend kunt u hier onbeperkt genieten van vele soorten pannenkoeken, terwijl u ondertussen kunt genieten van het mooie uitzicht in natuurgebied de Ooypolder waar doorheen gevaren wordt.

Vakantie in Groesbeek

Al met al is een vakantie in Groesbeek zeker de moeite waard. U kunt genieten van de prachtige natuur, de mooie musea, leuke uitjes voor de kinderen en de prachtige stad Nijmegen. Wilt u met een groter gezelschap een paar dagen weg? Huur dan een groepsaccommodatie in Groesbeek. Kortom er is van alles te beleven in de omgeving van Groesbeek. Ontdek het zelf en huur één van de vakantiehuizen in Groesbeek.