Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Kortgene

Kortgene is een stad met ongeveer 600 inwoners op Noord-Beveland. Omdat Kortgene aan het Veerse Meer ligt, is het een gewilde stad voor een watersport vakantie Zeeland. Aan het Veerse Meer liggen vele jachthavens en vind je tevens kindvriendelijke strandjes.

Lees meer over Zeeland

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Kortgene
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
Leuk 4 persoons vakantiehuis met omheinde tuin op rustig parkje, dicht...
7, 3
7, 3
4 beoordelingen
378
341
2 nachten va.
o.b.v. 4 personen
Mooi gelegen 4 persoons vakantiehuis aan het Veerse Meer
8, 7
8, 7
3 beoordelingen
565
477
5 nachten va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Kortgene

Kortgene is een stad met ongeveer 600 inwoners op Noord-Beveland. Omdat Kortgene aan het Veerse Meer ligt, is het een gewilde stad voor een watersport vakantie Zeeland. Aan het Veerse Meer liggen vele jachthavens en vind je tevens kindvriendelijke strandjes.

Ook de in de buurt gelegen plaatsen Colijnsplaat en Kats behoren tot de gemeente Kortgene.

Historie Kortgene

Kortgene heeft een rijke historie en in 2031 bestaat Kortgene 600 jaar. Daar ging het nodige aan vooraf. Kortgene wordt voor het eerst genoemd in 1247. Er stond een kleine kapel. Philips van Bourgondie liet in 1413 een nieuwe kerk bouwen, maar door een brand, tien jaar later gingen zowel de kerk als het dorp verloren. De Kortgeners bouwden hun dorp weer op in 1431 kwam de vermelding ‘die Stede van Cortkene’ en kreeg Kortgene stadsrechten.

Het eerste wat u tegenkomt als u Kortgene binnenrijdt is de korenmolen ‘De Korenbloem’. Deze molen werd gebouwd in 1873 en is mede bepalend voor Kortgene. In 1972 werden de wieken verwijderd en in 1977 van de kap ontdaan. De nieuwe bewoner van dit antieke stuk had plannen om de molen in oorspronkelijk staat terug te brengen. En dat deed hij ook.

Bezienswaardigheden Kortgene

Sinds 2011 is de Korenbloem in haar oude glorie hersteld. In deze korenmolen kan je producten zoals meel kopen. Op het terras bij de molen kan je in het zomerseizoen genieten van een drankje of hapje.

Als u in Kortgene bent, kunt u niet om de grasdrogerij heen. De hoge schoorstenen en de enorme condens pluim zijn op het hele eiland te zien. Naast de grasdrogerij staat het schitterend ontworpen pompgebouw van de waterleidingmaatschappij.
 

Grote klok Suzanne

In 1530 raakte, tijdens de Sint-Felixvloed, heel Noord-Beveland overstroomd. Nagenoeg alle bebouwing verdween maar de kerktoren van Kortgene bleef behouden. In 1684 werd het gebied rondom Kortgene opnieuw ingepolderd. En wat bleek? De oude kerktoren had 150 jaar in het water overleefd. Er werd een nieuw schip aangebouwd en de kerk werd weer in gebruik genomen. In deze toren hangt de grote klok ‘Suzanne’ die in 1647 van het Franse eiland Noirmoutier werd geroofd.
 

Op vakantie in Kortgene?

Vanwege de gunstige ligging aan het Veerse Meer is Kortgene een ideale plaats om een vakantiehuis of appartement te huren. Voor bijvoorbeeld een watersportvakantie zoals een zeilvakantie of visvakantie. Heerlijkehuisjes.nl heeft een groot aanbod vakantiehuizen en appartementen aan dit Veerse Meer te huur. Ook voor een vakantie met uw kinderen of huisdieren aan dit uniek meer.