Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Doorn

Met een vakantiehuis in Doorn verblijft u op een prachtige locatie nabij Amersfoort en Nieuwegein waar u heerlijk cultuur kunt snuiven. Vanuit zo’n vakantiehuis in Doorn kunt u alle kanten op om uw vakantie of dagje weg tot een succes te maken.

Lees meer over Utrecht

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Utrecht
Doorn
filters verwijderen
Knus 6 persoons vakantiehuisje nabij de Utrechtse Heuvelrug
9, 6
9, 6
4 beoordelingen
411
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis in Doorn huren?

Met een vakantiehuis in Doorn verblijft u op een prachtige locatie nabij Amersfoort en Nieuwegein waar u heerlijk cultuur kunt snuiven. Vanuit zo’n vakantiehuis in Doorn kunt u alle kanten op om uw vakantie of dagje weg tot een succes te maken.

Van het maken van mooie wandel- of fietstochten door de Kaapse Bossen, wat heel dichtbij gelegen is, tot aan een dagje vertoeven in de stad Nijmegen. Deze stad is gelegen aan de zuidkant van Doorn en ligt op ongeveer één uur rijden met de auto van uw vakantiehuis. Wilt u het liever wat dichterbij houden? Dat is geen probleem. De geweldige stad Utrecht ligt aan de westkant van Doorn op ongeveer een kleine 30 minuten rijden met de auto, maar ook in Doorn zelf valt van alles te zien en te beleven.

Geniet van geweldige natuur vanuit uw vakantiehuis in Doorn

Rondom Doorn bevinden zich twee geldige natuurgebieden. De Kaapse Bossen liggen op ongeveer drie minuten rijden met de auto. Het andere natuurgebied, Nationaal Park Utrechts Heuvelrug, ligt op ongeveer een kleine 15 minuten rijden met de auto. Vanuit de Kaapse Bossen komt u meer over de Prehistorie te weten of ga samen op pad met de boswachter om meer van de natuur te ontdekken. Eigenlijk zijn de Kaapse Bossen ontstaan door de prehistorie, de heuvels zijn ontstaan door de vroegere ijstijd. Toen het ijs begon te smolten bleef de stuwwal achter. Dit bos kent ook een leuke klimtoren, met de naam De Kaap. Deze toren is in 2006 vervangen, omdat de bomen te hoog waren en de toren te klein, nu staat er een toren van 25 meter hoog. Eenmaal de top bereikt kunt u genieten van een geweldig uitzicht.

Een leuk dagje weg naar Utrecht en Nijmegen tijdens uw vakantie in Doorn

Wilt u een leuk dagje weg met het hele gezin of de hele groep? Dan is Utrecht een leuke stad om een kijkje te gaan nemen. Met een kleine 30 minuten rijden met de auto bent u al in deze mooie stad. Het is erg leuk en mooi om bij de Botanische Tuinen van Utrecht te gaan kijken. Deze tuinen horen bij het uit de 19e -eeuwse Fort Hoofddijk. Bewonder deze uitgebreide collectie en ontdek welke planten er in welke landen allemaal groeien. 

De Domkerk is ook erg leuk om een kijkje te gaan nemen, deze kerk is in de 13e eeuw gebouwd als kathedraal voor de bisschop van Utrecht en verwijd aan Sint Maarten. Deze kerk was eerst een stuk groter, maar door een tornado in 1674 stortte het schip in en raakte de toren en de kerk gescheiden. U kunt mee met één van de rondleidingen die er op een dag gehouden worden zodat u nog meer over de kerk te weten kunt komen.

Wilt u een leuk dagje naar de geweldige stad Nijmegen uit de Romeinse tijd. Deze stad ligt op een uurtje rijden vanaf uw vakantiehuis in Doorn. Het oude centrum van Nijmegen is erg mooi om te zien, men denkt dat Nijmegen één van de oudste steden van Nederland is. Lijkt het je niet gaaf om net als Max Verstappen over de banen te scheuren of je hoogtevrees te overwinnen door middel van balanceren tussen de wolkenkrabbers of lijkt het je gaver om de bodem van de zee te bekijken? Natuurlijk kan dit niet allemaal in het echt, maar gebeurd dit allemaal in virtual reality. Houdt u meer van een wat rustiger dagje? Dan is het ‘’huis van de Nijmeegse geschiedenis’’ echt iets voor u. tijdens een rondleiding door dit musea komt u echt alles te weten over de gehele geschiedenis van deze stad, het is het zeker waard. U komt er achter waar u allemaal gelopen heeft welke grootheden van de Nederlandse geschiedenis u voor gingen.

Heeft u nog geen vakantieplannen?

Een vakantiehuis in Doorn is dan de perfecte bestemming. Geniet volop van de natuur in de directe omgeving, maak leuke wandel- of fietstochten. Bent u in het voor- of najaar er is altijd iets leuks te doen in Doorn. Lekker even met het hele gezin er tussenuit, is Doorn de perfecte bestemming. Vanuit uw vakantiehuis in Doorn liggen in de omgeving geweldige steden denk hierbij aan Utrecht en Nijmegen. Deze steden zijn erg leuk om een kijkje te gaan nemen.