Heerlijke Huisjes
NederlandFriesland | Eernewoude
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
1 vakantiehuis gevonden

Vakantiehuis Eernewoude

Eernewoude is een pittoresk dorp in het hart van Friesland. De waterrijke omgeving maakt het een geliefde bestemming voor watersporters. Ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: het dorp ligt vlak bij Nationaal Park De Alde Feanen. Boek snel uw vakantiehuis in Eernewoude!

Nederland
Friesland
Eernewoude
filters verwijderen

Vakantiehuis Eernewoude

Eernewoude is een pittoresk dorp in het hart van Friesland. De waterrijke omgeving maakt het een geliefde bestemming voor watersporters. Ook natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen: het dorp ligt vlak bij Nationaal Park De Alde Feanen. Boek snel uw vakantiehuis in Eernewoude!

Eernewoude: geliefd watersportdorp  

Eernewoude, of ‘Earnewâld’ zoals de officiële naam is, is een dorp in de provincie Friesland. Het ligt ongeveer tussen Leeuwarden en Drachten in, aan de rand van natuur- en watersportgebied Nationaal Park De Alde Feanen.

Eernewoude is in de zomerperiode een populaire watersportplaats. Het is de derde etappeplaats van het skûtsjesilen: de zeilwedstrijd tussen de Friese skûtsjes die elk jaar in de bouwvak plaatsvindt. Een evenement dat heel bijzonder is om mee te maken, mocht u op dat moment vakantie vieren in Eernewoude. 

Vakantie in Eernewoude: dit is er te doen

Met een vakantiehuis in Eernewoude kiest u voor een vakantie in een fraai, pittoresk dorp. Als liefhebber van watersport komt u hier uiteraard aan uw trekken. De waterrijke omgeving is natuurlijk ideaal voor het maken van een mooie zeiltocht of een rondvaart. Liefhebbers kunnen in bepaalde gedeeltes ook naar hartenlust kanoën of suppen. Blijft u liever met beide benen op de grond? Trek er dan te voet of op de fiets op uit en ontdek de schitterende omgeving.

In het dorp zelf zijn de Gereformeerde kerk en de Nederlands Hervormde kerk een bezoekje waard. Niet omdat de gebouwen heel uitzonderlijk zijn, maar om wat er aan de binnenkant is te zien. Beide kerken hebben namelijk een bijzondere preekstoel: een in de vorm van de boeg van een skûtsje en een met daarin het wapen van Eernewoude (een arend met twee koppen) uitgesneden. 

Tip van Heerlijke Huisjes: It Kokelhûs fan Jan en Sjut

Midden in het dorp staat het kleine maar sfeervolle museum ‘It Kokelhûs fan Jan en Sjut’. Tot 1955 woonden hier Jan en Sjut van den Berg. Zij hadden een kruidenierswinkeltje en waren onder andere melkventers. Daarnaast hield Jan zich ook bezig met rietsnijden. Sinds 1957 is het oorspronkelijke woonhuis als oudheidkamer te bezichtigen. 

Spot de Big Five in De Alde Feanen

Een vakantie in Eernewoude is echt een feestje wie gek is op de natuur. Uw vakantiehuis ligt op een steenworp afstand van De Alde Feanen, een van de Nationale Parken in Nederland. In dit 4000 hectare grote laagveenmoeras komen wel 450 soorten planten voor en ruim 100 soorten vogels. Het landschap is heel afwisselend en bestaat onder andere uit rietlanden en moerasbossen.

Wist u dat het park zijn eigen ‘Big Five’ heeft? Daar hoeft u dus helemaal niet voor naar Afrika te gaan. Met wat geluk spot u in het park de aalscholver, ree, zeearend, ooievaar en roerdomp. Stuk voor stuk bijzondere bewoners die een vaar-, fiets- of wandeltocht door dit gebied extra interessant en spannend maken. 

Wat is er allemaal te doen in de buurt van Eernewoude?

Eernewoude is een heerlijke bestemming om vakantie te vieren. Maar het is zeker ook de moeite waard om al het moois in de buurt van uw vakantiehuis te ontdekken. Het Skûtsjemuseum in Grouw is een aanrader. Alles draait hier om het leven van de vroegere zeilschippers. Ook is er aandacht voor de kampioenschappen skûtsjesilen en allerlei oude ambachten uit de scheepsbouw. Aan de kade kunt u het enige nog varende houten skûtsje bewonderen.

Vanuit Eernewoude bent u snel in Leeuwarden, de hoofdstad van de provincie. Dit is echt een ideale stad om een dagje uit te gaan. De historische herenhuizen, sfeervolle grachten, honderden monumenten, interessante musea en leuke winkels en restaurants zorgen ervoor dat u hier niet snel uitgekeken raakt. 

Huur een vakantiehuis in Eernewoude

Vier vakantie in het hart van Friesland en geniet van water, natuur en cultuur. Boek een vakantiehuis in Eernewoude en verheug u op een heerlijke vakantie in eigen land.