Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Enkhuizen

De vakantiehuizen in Enkhuizen zijn nabij het IJsselmeer gelegen. In Enkhuizen kunt u genieten van de natuur en natuurlijk het prachtige historische centrum. Wandelen, fietsen of varen er is hier van alles te bekijken en te doen.

Lees meer over Noord-Holland

5 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Noord-Holland
Enkhuizen
filters verwijderen
Luxe en modern ingerichte 4-persoons woning op vakantiepark Enkhuizer...
8, 4
8, 4
14 beoordelingen
670
529
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
6 persoons vakantiehuis met sfeerhaard en dakterras op vakantiepark aa...
8, 8
8, 8
5 beoordelingen
988
768
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Luxe en stijlvolle 4-persoonswoning op het vakantiepark Enkhuizer Stra...
8, 6
8, 6
3 beoordelingen
760
662
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
4 persoons vakantiehuis met sfeerhaard op vakantiepark Enhuizer Strand...
7, 8
7, 8
11 beoordelingen
760
597
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Knus Beach House voor 4 personen op vakantiepark Enkhuizer Strand in E...
7, 9
7, 9
4 beoordelingen
715
563
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis in Enkhuizen huren?

De vakantiehuizen in Enkhuizen zijn nabij het IJsselmeer gelegen. In Enkhuizen kunt u genieten van de natuur en natuurlijk het prachtige historische centrum. Wandelen, fietsen of varen er is hier van alles te bekijken en te doen.

De omgeving van uw vakantiehuis in Enkhuizen

Enkhuizen was een belangrijke stad tijdens de Gouden Eeuw van Nederland. In het historische centrum van de stad komt dit gevoel weer tot leven. Er is nog veel terug te vinden van de gouden tijden die ons land beleefde in Enkhuizen. Het historische centrum bestaat nog uit veel gebouwen uit de tijd van de VOC. Tegenwoordig zijn er gezellige cafés en winkels in gevestigd. Waardoor de sfeer tijdens een terrasje pakken in Enkhuizen uniek is.

Dagje uit

Klimpark Streekbos is de nieuwste attractie in Bovenkarspel, een dorp naast Enkhuizen. Houdt u van spanning, actief bezig zijn en natuur? Dan kunt u bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel uw lol op. Voor jong en oud, beginnende en gevorderde klimmers, biedt klimpark Streekbos een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit! In dit ecologische klimpark klimt u veilig tussen de bomen en kunt u uitdagende hindernissen aangaan. Ook is er het Streekbos, dat vele recreatiemogelijkheden biedt: zwemmen in de zwemplas, luieren op het strand, fietsen en wandelen. Voor fietsers vormt het Streekbos een onderdeel van enkele ANWB-routes.

Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet over (half)verharde en onverharde wandelpaden. Ook is er een visplaats waar u een in alle rust kunt vissen.

Het Zuiderzeemuseum

Tijdens uw vakantie in Enkhuizen mag een bezoek aan het Zuiderzeemuseum zeker niet ontbreken. In het openluchtgedeelte van het museum staan authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied, zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit de omliggende vissersdorpen. Medewerkers en vrijwilligers tonen historische ambachten en het dagelijks leven van begin vorige eeuw. Iedereen kan spelenderwijs kennis maken met de handvaardigheden van toen en nu. Het binnenmuseum is de schatkamer van de Zuiderzee. Er zijn verschillende tentoonstellingen die de rijke collectie tonen van het museum in een hedendaagse context. Met fotografie, historie, streekdrachten, design en een leerzame familietentoonstelling biedt het binnenmuseum voor ieder wat wils.

De Westfriese Omdijk

Westfriesland is het gebied in Noord-Holland dat volledig wordt omsloten door de oudste dijk van Nederland; de Westfriese Omringdijk. Op nog geen 25 kilometer van Amsterdam ligt dit provinciale monument met een totale lengte van 126 kilometer! Dit wonder van menselijke hand is al 800 jaar oud en verbindt de historische steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. U kunt fietsend of wandelend vanaf Alkmaar via Ursem naar Hoorn. Van daar fietst of wandelt u langs het IJsselmeer naar Enkhuizen en daarna door naar Medemblik.