Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Friesland

Een vakantiehuisje in Friesland huren? Hier is het lekker genieten aan het open vaarwater met uw boot voor de deur, of juist op dat ene mooie plekje in de natuur. Een huis in Friesland is geschikt voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar de mooiste wandel- en fietsroutes. Ook watersportliefhebbers zitten in Friesland goed. Ontdek het allemaal!

Lees meer over Friesland

220 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Friesland
filters verwijderen
Luxe vrijstaande 8 persoons Watervilla direct gelegen aan het Sloterme...
9, 4
9, 4
37 beoordelingen
1018
890
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Heerlijk gelegen 4 persoons particulier vakantiehuis nabij Drachten
9, 6
9, 6
25 beoordelingen
367
312
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 4 persoons vakantiehuis in een voormalige bakkerij in Easterm...
9, 4
9, 4
52 beoordelingen
375
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
886
769
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig gelegen 2 persoons chalet aan de jachthaven Kuikhorne
9, 5
9, 5
35 beoordelingen
363
315
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
Gezellig 16 persoons vakantiewoning met gratis internet
9, 2
Gezellig 16 persoons vakantiewoning met gratis internet
Nederland › Friesland › Ameland-Nes
9, 2
31 beoordelingen
2120
1933
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Luxe 10 persoons villa met sauna aan het Tjeukemeer in Friesland
9, 2
9, 2
31 beoordelingen
976
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
8-persoons vakantiehuis met bubbelbad op een Landgoed in Blesdijke vla...
9, 5
9, 5
22 beoordelingen
1166
946
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Mooi 6 persoons vakantiehuis dichtbij de Waddenzee.
9, 1
Mooi 6 persoons vakantiehuis dichtbij de Waddenzee.
Nederland › Friesland › Tzummarum
9, 1
34 beoordelingen
436
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 6 persoons vakantiehuis op Ameland
9, 5
Prachtig 6 persoons vakantiehuis op Ameland
Nederland › Friesland › Ameland-Buren
9, 5
40 beoordelingen
530
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Friesland

Een vakantiehuisje in Friesland huren? Hier is het lekker genieten aan het open vaarwater met uw boot voor de deur, of juist op dat ene mooie plekje in de natuur. Een huis in Friesland is geschikt voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar de mooiste wandel- en fietsroutes. Ook watersportliefhebbers zitten in Friesland goed. Ontdek het allemaal!

Vakantie in Friesland

Friesland wordt ook wel de watersportprovincie van Nederland genoemd. De provincie bestaat grotendeels uit water. Zo zijn er de bekende Friese Meren, zoals het Tjeukemeer, Sneekermeer, de Fluessen en de Langweerder Wielen. Tijdens de zomer worden op deze wateren zeilwedstrijden gehouden met de bekende skûtsjes. Daarnaast is ook de IJsselmeerkust zeer in trek bij vakantiegangers. Een prachtig zoetwatergebied dat zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen en watersporters. In het IJsselmeer waait altijd een heerlijk briesje, is er amper stroming en is het aan de waterkant altijd erg ondiep. Mooie spots voor een verkoeling zijn Makkum, Stavoren en het plaatsje Hindelopen. Voor watersporters is het gebied bij de Kop van de Afsluitdijk (speciaal aangelegd) en het Mirnserkliff zeer geschikt. Kortom, voor een heerlijke en verzorgde vakantie zit u goed in een heerlijk vakantiehuis in Friesland.

Een vakantie op een Waddeneiland?

De provincie Friesland is mede bekend door zijn meren. Naast het IJsselmeergebied, telt Friesland ook vier prachtige Waddeneilanden. Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog geven op hun eigen wijze een oase van rust, culturele festiviteiten en een echte vakantiesfeer. De Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog zijn zeer geschikt voor een dagje strand, zee en duinen. Terschelling en Vlieland hebben een lange reistijd, en zijn ideaal voor minimaal een weekendje weg. Misschien is een vakantiehuis op de Waddeneilanden iets voor u? 

Uw vakantie in Friesland begint namelijk al op het moment dat u op de boot zit en de haven van Harlingen, Holwerd of Lauwersoog uitvaart. Het Waddeneiland Terschelling is een toplocatie voor een lange vakantie in Friesland. Met 30 kilometer aan zandstranden, een groot duin- en bosgebied en vele gezellige dorpjes is Terschelling een heerlijke vakantiebestemming. De vakantiehuizen op Terschelling zijn dicht bij het strand en overige voorzieningen gelegen. Vanuit Harlingen bent u, afhankelijk van het type boot, binnen tweeënhalf uur of 45 minuten op Terschelling.

Maak een historische tocht vanuit uw huisje in Friesland

Friesland, de meest waterrijke provincie van Nederland met ongekend veel mogelijkheden voor een mooie en onvergetelijke vakantie. Wandel, fiets, vaar of maak met de auto een tocht door de prachtige provincie en maak kennis met de vele historische steden en de oude vissersdorpjes. Vanuit uw vakantiehuis in Friesland kunt u de rijke geschiedenis heel gemakkelijk ontdekken. Vanuit uw vakantiehuis in Friesland beleeft u een geweldige vakantie in een veelzijdige provincie.

Huisje huren in Friesland?

Met een verblijf in een vakantiehuisje in Friesland kiest u voor een afwisselende vakantie aan het water en bosrijke omgeving. In de buurt zijn voldoende evenementen, bezienswaardigheden, activiteiten en heerlijke wandel- en fietsroutes en watersportevenementen. Binnen enkele minuten kunt u al genieten van deze heerlijke waterprovincie. Daarnaast kunt u vanuit uw huisje in Friesland alle kanten op: denk aan een dagje Drenthe, even naar een Waddeneiland of een prachtige boswandeling in de Friese Wouden. Kortom, een huisje huren in Friesland geeft u zeker veel gemak, comfort en zeker genoeg vertier!

Waar bevinden de vakantiehuizen in Friesland zich?

Vele vakantiehuizen zijn gelegen op een toplocatie, namelijk aan het water! Want zeg nou zelf, een vakantie aan het water, daar houdt bijna iedere vakantieganger wel van, toch? Beleef een unieke vakantie voor de beste prijs. De comfortabele vakantiehuizen aan het water in Friesland bieden u net dat extra stukje om volop te kunnen genieten van uw vakantie. Huur bijvoorbeeld een zeilboot, sloep of motorboot om een mooie vaartocht te maken over de Friese Meren. Wist u dat de streek van de Friese Meren het grootste aaneengesloten merengebied is van West-Europa? Dit gebied is zeer geschikt voor échte watersportliefhebbers. Vaar door de provincie Friesland en leg aan bij een van de vele gezellige dorpjes en steden, zoals Sneek, Akkrum, Franeker of Leeuwarden om te genieten op een terrasje.

Welke steden moet u zeker ontdekken in Friesland?

De gehele provincie Friesland bestaat uit elf steden, vandaar natuurlijk ook de verwijzing van de Elfstedentocht. Hieronder beschrijven we enkele steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken en waarom:

  • Breng een bezoek aan Dokkum, een van de mooiste oude steden die Friesland rijk is. Dokkum, de stad die bekend is vanwege Bonifatius, was ooit een havenstad. In deze historische stad vindt u prachtige bouwwerken met trapgevels uit de 17e, 18e en 19e eeuw.
  • De vroegere studentenstad Franeker. Hier vindt u de op een na oudste universiteit en de oudste studentenkroeg: de Bogt van Guné. Bezoek tevens het Eise Eisinga Planetarium. Kom alles te weten over de sterrenkunde in het oudste, nog werkende, planetarium van Nederland.
  • Ga ook een dagje naar Harlingen tijdens uw weekend, midweek of weekje weg. Ruik de zilte lucht in deze oude havenstad. Wandel over de Waddenpromenade en geniet van het uitzicht over de Waddenzee en de voorbijvarende schepen. Of wandel door de oude binnenstad, met haar oude grachten, pakhuizen en monumenten. Kom naar Friesland en geniet rondom de Friese meren of aan de Friese kust!

Hoeveel vakantiehuisjes heeft heerlijkehuisjes.nl in Friesland?

U vindt ruim 215 vakantiehuizen in Friesland. Zo zijn er vakantiehuizen aan het water, vakantiehuizen op vakantieparken en vakantiehuizen voor grote groepen. U kunt kiezen voor een chaletje, bungalow, vakantiehuis of een prachtige villa aan het water in Delfstrahuizen.

Wat is er te doen in Friesland tijdens de vakantie?

Ondanks dat Friesland omringd is door water, bevinden zich in het noorden van Friesland de bekende Noordelijke Friese Wouden op de grens met Groningen en het Drents-Friese Wold meer oostwaarts. Waar u op de wateren vooral bezig kunt zijn met kanoën, waterfietsen, zwemmen en andere watersporten, bent u in de Friese Wouden op uw plek als u van wandelen en fietsen houdt. Liever op de culturele toer? De provincie Friesland is een zeer culturele provincie met vele musea en festivals, zoals het locatietheater en landschapskunstenfestival Oerol en het muziekfestival Welcome to the Village. Ook staat het Fries Museum in Leeuwarden zeer hoog aangeschreven. In de zomerperiode kunt u genieten van mooie evenementen, zoals de Sneekweek in de laatste week van juli en eerste dagen van augustus, de Visserijdagen van Harlingen in de laatste week van augustus en het Skûtsjesilen in Grou. Liever een dagje Waddeneiland? Pak dan de boot vanuit Harlingen naar Vlieland of Terschelling, de boot vanuit Holwerd naar Ameland of naar Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog.