Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Hellendoorn

Op zoek naar een vakantiehuis in Hellendoorn? Deze leuke plaats is gelegen in de mooie provincie Overijssel. Hellendoorn is te vinden in een natuurlijke omgeving, de Sallandse Heuvelrug ligt op loopafstand vanaf uw vakantiehuis in Hellendoorn. Hier kunt u geweldig een wandeling of een leuk fietstocht maken.

Lees meer over Overijssel

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Overijssel
Hellendoorn
filters verwijderen
Gezellige 6 persoons vakantiebungalow op een vakantiepark in Hellendoo...
8, 4
8, 4
Zeer goed
86 beoordelingen
282
271
weekend va.
o.b.v. 4 personen
363
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Hellendoorn

Op zoek naar een vakantiehuis in Hellendoorn? Deze leuke plaats is gelegen in de mooie provincie Overijssel. Hellendoorn is te vinden in een natuurlijke omgeving, de Sallandse Heuvelrug ligt op loopafstand vanaf uw vakantiehuis in Hellendoorn. Hier kunt u geweldig een wandeling of een leuk fietstocht maken.

Binnen 45 minuten rijden treft u geweldige steden, denk hierbij aan Zwolle en Enschede. Hier hoeft u zich geen moment van de dag te vervelen.

Geniet van de natuur rondom uw vakantiehuis

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt op loopafstand van uw vakantiehuis bij bos in Hellendoorn. Het landschap bestaat voornamelijk uit heide maar er zijn lokaal ook wat zandverstuivingen. Om veel verstuivingen tegen te gaan werden er verschillende naaldbossen aangelegd. U kunt hier heerlijk wandelen en fietsen, zo zijn er zijn veel verschillende paden voor u aangelegd door het gehele gebied. Tijdens deze tochten kunt u misschien wel een wezel of een hermelijn tegen komen. In dit gebeid broeden ook meer dan 80 verschillende vogelsoorten. U kunt mee met een excursie en ontmoet de boswachter van het gebied, ga samen met hem langs de schaapskudde op de Sprengenberg. Tijdens deze excursie ontdekt u veel meer over het gebied en komt u op plekken die er prachtig uitzien.

Leuk bezoek aan Zwolle en Enschede tijdens uw vakantie

Breng een bezoek aan Enschede. Deze stad heeft maar liefst 15 verschillende wandelparken waar u helemaal kunt genieten van rust en natuur. Deze parken zijn verspreid door de binnen- en buitenstad. Verder beschikt deze mooie stad ook over twee verschillende musea genaamd het Rijksmuseum Twenthe en het Museum TwentseWelle. De TwentseWelle is een museumfabriek die sinds 2008 bestaat. Dit museum heeft tentoonstellingen die nog altijd jong en oud inspireren om zelf dingen te bedenken, te proberen of in elkaar te zetten. Het is ook erg leuk om een kijkje te nemen bij de Vliegbasis Twente. 

Dit oude vliegveld kent een grote geschiedenis, het werd in de Tweede Wereld Oorlog gebruikt door de Duitsers. Vanaf hier steeg de Duitse vloot op. Bekijk de restanten die er nog van over zijn. Nu worden er nog altijd Nederlandse F16 gestald in de Hangaars.

De hoofdstad van de provincie Overijssel genaamd Zwolle is ook erg leuk om te bezoeken. De mensen die in Zwolle wonnen worden ook wel ‘’Blauwvingers’’ genoemd, dit was in de middeleeuwen een scheld naam. Nu is het een trotse bijnaam. Ga kijken bij De Passiebloem, dit is een molen uit 1776. De molen had een opslag voor maar liefst 100 duizend kilo zaden, 80 duizend koeken en 530 vaten olie. U kunt de molen bezoeken elke eerste en derde zaterdag van de maand. Dinoland Zwolle is ideaal als u een leuke dag wilt beleven, jong en oud hoeft zich hier geen moment te vervelen. Klim over een hoogte- en laagteparcours, raas over de klimwand of ga met een groepje lekker indoor lasergamen. U kunt ook zomaar oog in oog komen te staan met een levensgevaarlijke dino. Na een intensieve dag kunt u nog even lekker een hapje eten in het restaurant wat bij het park hoort.

Nog geen vakantie gepland in een vakantiehuis in Hellendoorn

Heeft u nog geen plannen voor de vakantie, dan zijn de vakantiehuizen in Hellendoorn de beste bestemming voor u. De perfecte plaats om met het gezin lekker een weekendje weg te gaan, want het is lekker dicht bij huis. Even lekker wandelen in het op afstand gelegen Sallandse Heuvelrug, wat jaarlijks veel mensen trekt om een wandeling te gaan maken. Of wilt u liever leuke steden bezoeken, denk hierbij aan Zwolle en Enschede. Tijdens uw bezoek aan deze steden hoeft u zich geen moment te vervelen, er valt genoeg vertier te beleven voor het hele gezin.