Heerlijke Huisjes
NederlandOverijssel | Vollenhove
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
4 vakantiehuizen gevonden

Vakantiehuis Vollenhove

De vakantiehuizen in Vollenhove zijn gelegen in een mooi waterrijk natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, vissen en varen. Het gezellige Zuiderzeestadje Vollenhove is een prachtige vakantiebestemming voor zowel gezinnen met kinderen als families en vriendengroepen.

Nederland
Overijssel
Vollenhove
filters verwijderen
OV421
star 9,3
Prachtig gelegen 4 persoons chalet nabij Vollenhove en Giethoorn
Nederland > Overijssel > Vollenhove
star 9,3
10 beoordelingen
4 personen | 2 slaapkamers | 2 huisdieren
415
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
OV310
star 9,3
Luxe 6 persoons vakantiehuis met sauna vlakbij de Wieden en de Weerribben.
Nederland > Overijssel > Vollenhove
star 9,3
19 beoordelingen
6 personen | 3 slaapkamers | huisdiervrij
454
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
OV311
star 8,3
Luxe 30 persoons groepsaccommodatie aan de rand van Vollenhove.
Nederland > Overijssel > Vollenhove
star 8,3
5 beoordelingen
30 personen | 10 slaapkamers | huisdiervrij
2642
weekend v.a.
o.b.v. 30 personen
OV310D
star 7,4
Twee 7 persoons vakantiehuizen naast elkaar in Vollenhove.
Nederland > Overijssel > Vollenhove
star 7,4
10 beoordelingen
14 personen | 6 slaapkamers | huisdiervrij
1493
weekend v.a.
o.b.v. 14 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag

De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.

Pas uw zoekcriteria aan

Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.

Een weekje schuiven

Sommige perioden zijn erg populair.

Vakantiehuis in Vollenhove huren?

De vakantiehuizen in Vollenhove zijn gelegen in een mooi waterrijk natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, vissen en varen. Het gezellige Zuiderzeestadje Vollenhove is een prachtige vakantiebestemming voor zowel gezinnen met kinderen als families en vriendengroepen.

Vollenhove staat bekend om de havendagen, het bloemencorso wat ieder jaar terugkeert en de vele historische gebouwen als de Sint Niklaaskerk. Vanuit uw vakantiehuis of groepsaccommodatie in Vollenhove kunt u tevens gemakkelijk een bezoek brengen aan het toeristische dorpje Kalenberg, Blokzijl of het pittoreske Giethoorn waar altijd wel wat te beleven valt. Beleef nu zelf een onvergetelijke vakantie in Vollenhove door een keuze te maken uit één van de gezellige accommodaties.

Gezellig de natuur in vanuit uw vakantiehuis in Vollenhove

Wanner u op vakantie bent in Vollenhove kan een bezoek aan Nationaal Park de Weerribben-Wieden natuurlijk niet ontbreken. In dit gebied wisselen water en land elkaar af waardoor het een heerlijk gebied is om te wandelen en te fietsen. Het landschap van de Weerribben-Wieden is voornamelijk ontstaan door vervening en rietteelt. Deze ontginnings- en exploitatiemethoden hebben geleid tot een divers scala aan meren, sloten, vaarten, rietlanden, hooilanden, moerasbossen en trilvenen. Er zijn veel bijzondere soorten planten en dieren in de Weerribben-Wieden te vinden zoals de vuurvlinder en de otter op dierengebied en de krabbenscheer en waterlelie op plantengebied. Door het hele natuurgebied zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet om het mooie gebied te ontdekken. Maar een absolute aanrader is toch om het gebied eens te verkennen per boot. U kunt op verschillende locaties een bootje huren zoals bij Giethoorn, Kalenberg of Ossenzijl. Tijdens uw tocht door de Weerribben-Wieden komt u langs een aantal mooie pittoreske dorpjes. Giethoorn is bijvoorbeeld een prachtig dorpje om een bezoek aan te brengen. Dit dorp kenmerkt zich door de vele grachten en bruggetjes en wordt daarom ook wel “het Venetie van het noorden” genoemd. Hier kunt u na een dag varen heerlijk eten en drinken op één van de vele gezellige terrasjes. Ook Blokzijl en Kalenberg zijn leuke dorpjes om te bezoeken.

Maak leuke uitstapjes in en rondom Vollenhove

In Vollenhove zelf kunt u een bezoekje brengen aan het Cultureel Historisch Centrum. Hier wordt op diverse manieren de geschiedenis en de ontwikkeling van ‘het Land van Vollenhove’ en haar bewoners getoond en belicht. 

De collectie geeft u een beeld van de ontwikkeling van het unieke landschap. In Luttelgeest kunt u een dagje naar de Orchideeën Hoeve. Bekijk de grootste tropisch tuinen en laat u meeslepen van werelddeel naar werelddeel. Ontdek de een wereld vol natuur uit Midden-Amerika, Australië en Azië geheel overdekt. Duizenden soorten zeldzame orchideeën, tropische vogels, Lori’s en reptielen zijn op mooie wijze samengebracht. Ook voor kinderen is er voldoende te doen in de Orchideeën Hoeve, een spannende speurtocht en een mooi speelparadijs. Ook is er een restaurant waar uw lekker kunt eten en drinken. 

In Steenwijk kunt u een kijkje nemen bij het Kermis – en Circusmuseum. Hier ziet u allemaal diverse voorwerpen die vroeger en nu gebruikt werden bij verschillende circussen en kermissen. Door middel van rondleidingen kunt u al deze mooie voorwerpen aanschouwen en krijgt u de nodige achtergrondinformatie te horen. Een ander museum wat de moeite waard is om te bezoeken is De Oude Aarde in Giethoorn. In dit museum vindt u de mooiste edelstenen, mineralen en fossielen. Wat altijd gezellig is met vrienden of familie is een potje bowlen. Bowlingcentrum Steenwijk biedt u hier gelegenheid toe. Ook kunt u hier lekker eten en drinken, verschillend van een bittergarnituurtje tot een uitgebreide barbecue.

Met familie of vrienden weg? Kies voor een groepsaccommodatie in Vollenhove

Wilt u met uw hele familie of vriendengroep een weekend, midweek of weekje weg? Huur dan een groepsaccommodatie in Vollenhove. Groepsaccommodaties zijn uitermate geschikt voor familieweekenden, weekend weg met je vriendengroep of een paar dagen weg met je sportteam. Gezellig met een grote groep leuke spellen spelen onder het genot van een hapje en een drankje. Veel groepsaccommodaties beschikken over recreatiemogelijkheden zoals een voetbaltafel, tafeltennistafel en andere leuke dingen om te doen. Ook zit er vaak een barretje in de groepsaccommodatie waar je gezellig een biertje kunt drinken met elkaar. Al met al is een groepsaccommodatie in Vollenhove de ideale oplossing voor een gezellige paar dagen met familie of vrienden.

Vakantiehuis huren in Vollenhove?

Wilt u Overijssel van een andere kant bezichtigen. Bekijk dan het aanbod vakantiehuizen in Overijssel en zoek uw ideale vakantiebestemming.