Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Waddeneilanden

Een vakantie op de Waddeneilanden is enorm populair onder veel Nederlandse en Duitse toeristen. Jaarlijks trekken er gemiddeld 1,5 miljoen vakantiegangers richting de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Kiest u voor Texel, Vlieland, Ameland of zelfs Terschelling? Kom samen met het gezin of alleen en geniet: tijd voor heerlijkheid!

Lees meer over Waddeneilanden

47 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Waddeneilanden
filters verwijderen
Compleet ingericht 5 persoons chalet op vakantiepark De Bremakker
9, 3
Compleet ingericht 5 persoons chalet op vakantiepark De Bremakker
Nederland › Noord-Holland › Texel-Den-Burg
9, 3
69 beoordelingen
337
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Gezellig 16 persoons vakantiewoning met gratis internet
9, 2
Gezellig 16 persoons vakantiewoning met gratis internet
Nederland › Friesland › Ameland-Nes
9, 2
30 beoordelingen
1916
1749
weekend va.
o.b.v. 12 personen
Prachtig 6 persoons vakantiehuis op Ameland
9, 5
Prachtig 6 persoons vakantiehuis op Ameland
Nederland › Friesland › Ameland-Buren
9, 5
38 beoordelingen
549
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Prachtig en ruim vakantie appartement voor 3 tot 6 personen in Den Bur...
9, 6
9, 6
51 beoordelingen
327
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Luxe 20 persoons groepsaccommodatie in de Vleien op Ameland
9, 3
9, 3
10 beoordelingen
1916
1749
weekend va.
o.b.v. 12 personen
Mooi 4 persoons strandchalet op Ameland op Vakantiepark Boomhiemke.
8, 3
8, 3
113 beoordelingen
350
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Mooi, vrijstaand 4 persoons vakantiehuis op 5 sterren Kustpark Texel
8, 9
8, 9
19 beoordelingen
347
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Heerlijke 4 persoons appartement op Texel vlakbij het strand
8, 5
Heerlijke 4 persoons appartement op Texel vlakbij het strand
Nederland › Noord-Holland › Texel-De-Koog
8, 5
63 beoordelingen
235
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Ruim appartement voor twee personen op 500 meter van het strand in De...
9, 2
9, 2
18 beoordelingen
355
weekend va.
o.b.v. 2 personen
4 persoons chalet op Terschelling
8, 2
4 persoons chalet op Terschelling
Nederland › Friesland › Terschelling-Midsland
8, 2
48 beoordelingen
354
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Waddeneilanden

Een vakantie op de Waddeneilanden is enorm populair onder veel Nederlandse en Duitse toeristen. Jaarlijks trekken er gemiddeld 1,5 miljoen vakantiegangers richting de vijf Nederlandse Waddeneilanden. Kiest u voor Texel, Vlieland, Ameland of zelfs Terschelling? Kom samen met het gezin of alleen en geniet: tijd voor heerlijkheid!

Vakantie Waddeneilanden

Sinds 2009 is het Waddengebied werelderfgoed en staat het op de lijst van UNESCO. Deze toevoeging hebben de eilanden goed gedaan, want een vakantie Waddeneiland is daardoor meer onder de belangstelling gekomen. Het Waddengebied is sindsdien immens populair geworden. De Waddeneilanden spelen hier goed op in om de toeristen te ontvangen in de mooiste vakantiehuizen, hotels en op campings. Het aanbod vakantiehuisjes op de Waddeneilanden wordt ook steeds groter en unieker. Daarnaast worden er jaarlijks ook diverse grote evenementen georganiseerd in het voor- en naseizoen, zoals Oerol op Terschelling, Into The Great Wide Open op Vlieland en MadNes op Ameland. Misschien is een vakantiehuis op een Waddeneiland tijdens een evenement of dichtbij het strand iets voor u?

In een vakantiehuis op een Waddeneiland komt u zeker heerlijk tot rust. Vooral op de eilanden Vlieland en Schiermonnikoog, die motorrijtuigen in zeer beperkte mate toestaan. Gewoon heerlijk dwars door de duinen fietsen, genieten van de natuur en her en der het duin over om even met de voetjes in het water te gaan. Tijdens uw vakantie op een Waddeneiland, verkent u het eiland te voet of op de fiets; de perfecte manier om de diversiteit van de natuur, die u alleen op de Waddeneilanden ziet, te ontdekken. Kortom: voor rust, plezier, genieten en vrijheid zit u op een Waddeneiland goed!

Het Waddengebied

In Nederland bestaat het Waddengebied uit vijf totaal verschillende eilanden. Wel hebben ze een aantal overeenkomsten. Ze zijn omgeven door water, hebben prachtige natuurgebieden en mooie stranden. Daarnaast zijn ze alleen bereikbaar met de veerdiensten uit Den Helder (Texel), Harlingen (Vlieland & Terschelling), Holwerd (Ameland) en Lauwersoog (Schiermonnikoog).

Ameland, Terschelling en Texel zijn alle drie toegankelijk met de auto, maar voor Schiermonnikoog en Vlieland dient er een ontheffing aangevraagd te worden. Logisch, gezien Texel en Terschelling de grootste eilanden zijn.

Iedere vakantieganger kiest voor de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn erg populair en lenen zich uitstekend voor een weekendje weg of voor een korte vakantie dicht bij huis. Wellicht heeft u de Waddeneilanden al eens bezocht? Zo niet, dan is het bijna onmogelijk om hier niet geïnteresseerd in te zijn: de Waddeneilanden hebben u zoveel moois te bieden! Tevens verschillen de Waddeneilanden onderling ook weer van elkaar, dus iedere eilandbeleving is weer anders. Bent u op zoek naar wat ontspanning en gaat u voor uw rust die kant op? Verblijf dan in een particulier vakantiehuis op de Waddeneilanden, in tegenstelling tot een vakantiepark op de Waddeneilanden waar u juist de drukte en het vermaak opzoekt. Hier heeft u vaak de beschikking over diverse faciliteiten als een kinderspeeltuin, restaurant en sportveld. Of wat dacht u van een zwembad? Kortom, een huisje op een Waddeneiland staat garant voor een geweldige vakantie!

Waarom een vakantiehuis op de Waddeneilanden huren?

Een vakantie op de Waddeneilanden geeft vrijwel altijd direct het echte vakantiegevoel. Het moment van op de boot stappen betekent dat u aan de dagelijkse sleur even ontsnapt. De bootovertocht is een prachtig onderdeel van de reis. Wanneer u de haven van een van de Waddeneilanden binnenvaart dan weet u dat de vakantie is begonnen. Op een eiland bent u echt even helemaal weg. De rust, natuur, stranden en de idyllische dorpjes geven u een gevoel van vrijheid. Daarom is een huisje huren op de Waddeneilanden zeer interessant voor een korte vakantie.

Op welke Waddeneilanden bevinden de vakantiehuizen zich?

Huisje Waddeneiland? heerlijkehuisjes.nl heeft veel vakantiehuizen op de Waddeneilanden in het aanbod. Zo zijn er vakantiehuizen op Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland. Hieronder leest u meer over wat de eilanden te bieden hebben.

Texel
Texel is het grootste Waddeneiland dat Nederland rijk is. Met de boot vanuit Den Helder bent u binnen twintig minuten op dit prachtige eiland. Texel biedt voor elk wat wils. Het afwisselende landschap met zandstranden, duinen, polders en bossen is heerlijk om te verkennen per fiets of ter voet. Met ongeveer 30 kilometer aan strand heeft u altijd een perfecte plek. Texel heeft zeven leuke dorpen met vele restaurants en terrassen. Het dorp Den Burg is de “hoofdstad” van Texel en kent vele leuke winkels. Verreweg de bekendste badplaats op Texel is De Koog. Deze bruisende badplaats met vele winkel- en uitgaansgelegenheden bevindt zich op loopafstand van het strand. Het oude vissersdorp Oudeschild is de thuishaven van de vissersvloot van Texel. Maak vanuit Oudeschild een boottocht op de Waddenzee en beleef Texel vanaf het water. In een vakantiehuis op Texel zit u dus altijd goed.

Vlieland
Het Waddeneiland Vlieland ligt op anderhalf uur varen vanaf de havenplaats Harlingen. Vlieland is autoluw wat de rust en de natuur van het eiland versterkt. Het eiland heeft één dorp, Oost-Vlieland, en bestaat voor de rest uit duinen, strand en bos. Het tweede dorp dat Vlieland ooit rijk was, West-Vlieland, werd in 1736 overstroomd door de zee. Het dorp Oost-Vlieland is een beschermd dorpsgezicht en 39 panden uit het dorp zijn uitgeroepen tot rijksmonument. In het dorp zelf vindt u leuke winkels en verschillende horeca gelegenheden. De kans dat u zeehonden ziet tijdens uw bezoek aan Vlieland is groot. Vlak bij Vlieland ligt namelijk zandplaat “De Richel” waar regelmatig zeehonden liggen te zonnen.

Terschelling
Vanuit Harlingen ben u in twee uur op het Waddeneiland Terschelling. Dit prachtige eiland met 30 kilometer aan zandstranden, uitgestrekt duin- en bosgebied is het hele jaar mooi om te bezoeken. Natuurliefhebbers kunnen op Terschelling echt hun hart ophalen aangezien het eiland voor 80% uit natuurgebied bestaat. Een bezoek aan het Europese Natuurreservaat de Boschplaat, gelegen aan de oostkant van Terschelling, is zeker een aanrader. Naast de vele natuur biedt Terschelling ook veel cultuur, winkelgelegenheden, plezier en culinair genot. De dorpen West-Terschelling en Midsland bieden veel winkelgelegenheden en herbergen vele gezellige horeca gelegenheden.

Daarnaast kunt u in de vele strandtenten heerlijk genieten van de zon en het strand onder het genot van een drankje en/of hapje. Het vieren van een vakantie op Terschelling is dus een beleving voor jong en oud. Bekijk de vakantiehuizen op Terschelling en geniet van dit prachtige eiland.

Ameland
Ameland, de Waddendiamant. Vanuit Holwerd bent u binnen 45 minuten op dit prachtige eiland. Ameland kent vier oude dorpskernen welke verwijzen naar de tijd van de walvisvaart. In de dorpskernen vindt u leuke winkelstraatjes en gezellige drink- en eetgelegenheden. Tevens zijn er vier strandpaviljoens op Ameland die het hele jaar door geopend zijn. Het mooiste strand op Ameland is de strandovergang Hollum. Op dit strand heeft u tevens uitzicht op het andere Waddeneiland, Terschelling. Ameland is een heel sportief eiland. Er worden regelmatig sportieve evenementen georganiseerd, zoals wandelen en mountainbike evenementen. Tijdens uw vakantie op Ameland beleeft u dus een prachtige tijd. De vakantiehuizen in Nes op Ameland bieden u comfort op een prachtige locatie. Bent u meer op zoek naar luxe dan is een vakantiehuis op een Waddeneiland op een vakantiepark op Ameland wellicht iets voor u. Voor een echte wellness vakantie bekijkt u de vakantiehuizen met sauna op Ameland.

Vanaf welke plaatsen vertrekken de veerboten naar de Waddeneilanden?

 • Texel. Vanaf Den Helder bent u binnen 20 minuten op het eiland. De overtocht is niet duur en u kunt gemakkelijk de auto meenemen. De boten varen de hele dag af en aan.
 • Vlieland. De boot naar Vlieland vertrekt vanuit Harlingen en de overtocht duurt ongeveer 1:45 uur. Duurt u dit te lang, dan is het ook mogelijk om met de sneldienst of de Waddentaxi naar het eiland te varen. In dit geval duurt de overtocht 45 minuten. Let wel op dat auto’s niet welkom zijn op Vlieland, dus regel van te voren wel uw parkeerplaats op lang parkeren in Harlingen. De veerhaven is met de trein heel makkelijk te bereiken via Leeuwarden – Harlingen Havens.
 • Terschelling. Als u naar Terschelling wilt, dient u ook in Harlingen op de boot te stappen. De overtocht met de gewone veerdienst duurt ongeveer 2 uur. Met de sneldienst is dit ongeveer 50 minuten. Het is mogelijk om de auto mee te nemen. Houdt u rekening met het op tijd reserveren? Als u de auto niet meeneemt, maar daarmee wel naar Harlingen afreist, denk dan om het boeken van een parkeerplaats. De boetes zijn niet mals, want u mag alleen op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen langparkeren. De veerhaven is met de trein heel makkelijk te bereiken via Leeuwarden – Harlingen Havens.
 • Ameland. De overtocht naar Ameland begint in Holwerd en is stuk korter dan de overtocht naar Vlieland en Terschelling. Gemiddeld duurt de overtocht 50 minuten en de sneldienst doet er 20 minuten over. U kunt uw auto meenemen aan boord. Mocht u zonder auto afreizen? Dan kunt u de auto kwijt op de langparkeren van Wagenborg of Holwerd Ameland Carpark. Via het openbaar vervoer is Holwerd lastig te bereiken, dit is enkel mogelijk met de bus via Leeuwarden.
 • Schiermonnikoog. In Lauwersoog kunt u op de boot stappen richting Schiermonnikoog. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten met de veerdienst en 20 minuten met de sneldienst. In totaal zijn er 4 afvaarten vanuit Lauwersoog. U kunt Lauwersoog met het OV bereiken vanuit Leeuwarden of Groningen door daar op de bus te stappen. Bent u met de auto? Zorg dan dat u op tijd uw parkeerplaats reserveert. Net als Vlieland is Schiermonnikoog ook autoluw.

Wat zijn populaire festivals op de eilanden?

Jaarlijks worden er diverse leuke en mooie evenementen gehouden op de Waddeneilanden. Zo ook mooie festivals. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van deze festivals en evenementen:

 • Oerol Terschelling. Jaarlijks vindt op Terschelling het Oerol Festival plaats. Oeral is een festival van theater, kunst, beeld en muziek met een bepaald thema. Over het hele eiland zijn voorstellingen te zien in de natuur en de omgeving. Het is een van de bekendste festivals van Nederland en trekt behoorlijk veel bezoekers.
 • MadNes Festival Ameland. Het MadNes Festival is een muziekfestival waar allerlei activiteiten te doen zijn. Van surfen en skaten tot verschillende workshops en nog veel meer! Er komen op het festival veel (inter)nationale bands en dj's.
 • Into The Great Wide Open Vlieland. Sinds 2009 wordt in september op Vlieland Into The Great Wide Open georganiseerd. Dit bijzondere festival in en rond camping Stortemelk is een gezellig samenzijn met goeie muziek, beeldende kunst, film, oesters en de natuur in al z’n grootsheid.
 • Here Comes The Summer Vlieland. Een Into The Great Wide Open in het klein dat het voorseizoen opent op de camping van Vlieland. Muziek, kunst, activiteiten en beeld.
 • Rock en Rollstreet Terschelling. In het eerste weekend van september staat Terschelling, Midsland in het teken van Rock and Roll. Het dorp Midsland is het bruisende hart van de jaren 50, rock 'n rollmuziek, oldtimers, solexen en kleding uit de jaren ’50.
 • Sommeltjespop Texel. Sommeltjespop is het grootste live popfestival op Texel. Het wordt begin juli georganiseerd in de Waal.

Hoeveel vakantiehuizen zijn er op de Wadden te vinden?

Als u op zoek bent naar een vakantiehuis op de Waddeneilanden, dan zit u goed bij heerlijkehuisjes.nl. In totaal hebben wij 80 vakantiehuizen in het aanbod zitten. Ook staan er groepsaccommodaties tussen in het geval u met de familie, vrienden of een groepje naar de eilanden wilt. Huur uw huisje op de Waddeneilanden via heerlijkehuisjes.nl

Welke typen vakantiewoningen zijn er te boeken op de Wadden?

De meeste vakantiewoningen vindt u op Ameland en Texel. De vakantiewoningen zijn van een particuliere eigenaar of staan op een vakantiepark. Kies uit een appartement, groepsaccommodatie, bungalow en chalets of een van onze vakantievilla's. Heerlijk genieten dicht bij de zee en het bos! Een huisje huren op de Waddeneilanden bezorgt u een fantastische en heerlijke vakantie!