Recreatiecentrum De Kluft

Prachtig familiepark in het kloppende hart van Nationaalpark de Weerribben-Wieden.
Direct aan het water
In de Weerribben
Kanoschool
weekend v.a.
401
o.b.v. 4 personen
recreatiecentrum-de-kluft - Basisafbeelding
8, 6
Heerlijk
110 beoordelingen in de afgelopen 24 maanden
recreatiecentrum-de-kluft - Vakantiepark
recreatiecentrum-de-kluft - Vakantiepark
recreatiecentrum-de-kluft - Vakantiepark
Bekijk 13 foto's
Het vakantiepark
Faciliteiten
Locatie
Vakantiehuizen (2)

Recreatiecentrum De Kluft in Ossenzijl

Midden in Nationaalpark de Weerribben-Wieden vindt u de eco-chalets van Recreatiecentrum De Kluft. De woningen bevinden zich direct aan het water wat betekend dat u uw vishengel vanaf uw veranda kan uitwerpen. Ervaar complete rust en stilte en maak prachtige tochten door dit bijzondere natuurgebied.

Trek met een kano het gebied in en spot in het avondschemer een ree, die hier veel leven. Of misschien ziet u wel het met uitsterven bedreigde dier ‘de Otter’. Die zich doorgaans moeilijk laat zien. Deze prachtige dieren zijn enkele jaren geleden uitgezet in de Weerribben en doen het tot op heden goed.

Door zijn vele faciliteiten en activiteiten vindt u bij vakantiepark De Kluft de perfecte vakantie voor jong en oud!

Bijzonderheden

  • De faciliteiten zijn in de maanden november tot en met maart gesloten.
  • Het vakantiepark is autovrij. Het is enkel mogelijk om bij aankomst- en vertrek uw auto bij de accommodatie in- uit te laden. Hierna kan de auto geparkeerd worden op de centrale parkeerplaats. Wanneer u met twee auto's komt, kan de tweede auto op het parkeerplaats buiten het park geparkeerd worden. 
Activiteiten in de omgeving
Vissen
Kanoën
Wandelen
Tafeltennis
Fietsen
Zwemmen

Faciliteiten

Algemeen
Welkom in de adembenemende omgeving van Nationaalpark de Weerribben-Wieden. Een prachtig natuurgebied dat al meerdere malen is uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. De medewerkers van de receptie zullen u graag te woord staan en u vertellen wat de tips en trips zijn in dit prachtige gebied. Tevens kunt u bij de medewerkers terecht voor het huren van een bootje of fiets en krijgt u de toegangscode tot het gratis Wi-Fi netwerk.

Sport en spel
Rennen, vliegen en tieren? Op De Kluft heeft u alle ruimte en mogelijkheid om heerlijk te razen met je nieuw gemaakte vriendjes en vriendinnetjes. Zo kunnen de kinderen spelen in de speeltuin of in de recreatieruimte wanneer het weer minder is. Vissen met een kruisnet of voetballen op het sportveld, onverzadigbaar actief!

In de schoolvakanties van de kinderen treft u bij de Kluft  Otto, Elle en Izzi. Die graag met het hele gezin speelt. Activiteiten als een Musical, spooktocht, voetballen, knutselen, bakken en dansen zullen volop georganiseerd worden.

Eten en drinken
U heeft vakantie, wij kunnen ons heel goed voorstellen dat u dan niet altijd zin heeft om te koken. Eet een lekkere Platé of een uitgebreid  a la carte menu in het restaurant op het park. In de avonduren kunt u hier terecht voor een lekkere borrel onder het genot van een hapje en goed gezelschap. Lekker makkelijk? Dan biedt de snackbar op het vakantiepark uitkomst.

Varen en kanoschool
Nationaal park de Weerribben kenmerkt zich door zijn prachtige natuur, die er ongerept uitziet. Maar schijn bedriegt! Door het winnen van turf zijn deze prachtige landschappen, meter voor meter ontstaan.  Al deze sloten, moerasbossen, drijftillen, rietlanden en voedselarme graslanden zijn een bijzonder zicht, waar je prachtig kan fietsen, wandelen of kanovaren en fluistervaren.

Vakantiepark De Kluft heeft een aantal fluisterbootjes en kano’s liggen die gehuurd kunnen worden. Daarnaast beschikt De Kluft over kanoschool Herbie Bird. Deze kanoschool leert je de kust van het open kanovaren. Ben je nou beginner of gevorderde, wil je alleen of in groepsverband? De keus is aan jou. Dit geeft je een manier om op een bijzondere manier de omgeving te ontdekken. 

Parkvoorzieningen
Mini-markt
Restaurant
Wasserette
Animatie in hoogseizoen
Speeltuin
Recreatieplas
Campers toegestaan
Café/Bar
Uitgezette wandelroutes
Weekendrestaurant
Vuurwerkarm

Locatie

Ligging
Op het platteland
Op een vakantiepark
Nabij bos
Aan het water
Nabij viswater
Op een camping
Aan viswater
Afstanden
Supermarkt: 1km
Restaurant: 200m
Dorp/stadcentrum: 1km