Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Exloo

Ga lekker op vakantie op een vakantiepark in het esdorp Exloo. Wandel over de Drentse zandronden, bossen, heide en veen op de Hondsrug. Vanuit deze hoofdplaats in de gemeente Borger-Odorn bent u op het juiste adres voor een vakantie in de Drentse natuur. Vanuit uw huisje loopt of fietst u de natuur in langs de kenmerkende hunebedden en grafheuvels.

Lees meer over Drenthe

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Nederland
Drenthe
Exloo
Op vakantiepark
filters verwijderen
Villapark De Hondsrug
8, 4
Villapark De Hondsrug
Nederland › Drenthe › Exloo
Luxe vakantiepark met wellness mogelijkheden gelegen op de Drentse Hondsrug.
Wellness Natuurrijke omgeving Openluchtzwembad
412
368
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Exloo

Ga lekker op vakantie op een vakantiepark in het esdorp Exloo. Wandel over de Drentse zandronden, bossen, heide en veen op de Hondsrug. Vanuit deze hoofdplaats in de gemeente Borger-Odorn bent u op het juiste adres voor een vakantie in de Drentse natuur. Vanuit uw huisje loopt of fietst u de natuur in langs de kenmerkende hunebedden en grafheuvels.

Op uw vakantie in Exloo kunt u ontzettend veel zien en beleven. Komt u voor een vakantie in de natuur? Goed nieuws! Vanuit uw vakantiehuis bent u zo midden in de bossen of op de Drentse hei en zandgronden. Gelukkig is er ook genoeg te beleven voor de kleintjes. Met een vakantie op een vakantiepark in Exloo beleeft het hele gezin dus een heerlijke en onvergetelijke vakantie.

Natuurlijk Exloo

Op uw vakantieadres bent u altijd dicht bij de natuur en dat voelt u. Prachtige, bijzondere natuur ligt om de hoek. Dit komt onder andere door de ligging op de Hondsrug, die ontstaan is in de voorlaatste ijstijd ruim 150 duizend jaar geleden.

De Hondsrug
Op de Hondsrug vindt u verschillende boswachterijen, die elk een eigen karakter hebben. In de boswachterij Gieten-Borger loopt u door een ontginningsbos. In dit bos komt u keien uit de ijstijd tegen die gebruikt zijn voor de aanleg van wegen. Ook voor de kleintjes is het een fantastisch bos om te bezoeken. Ga de hoogte in en loop over het Boomkroonpad, een pad tussen de bomen op een hoogte van meer dan 22 meter. Zoekt u het hoger op of blijft u met beide benen op de grond?

Het Molenveld
In boswachterij Exloo geniet u van een glooiend landschap met bossen, heide en stuifzanden. Kom wandelen of fietsen in dit prachtige gebied. ’s Ochtends neemt de herder uit Exloo zijn schapen mee naar de heidevelden in het natuurgebied om te begrazen. Een prachtig tafereel om te aanschouwen. Deze schaapskooi is in Exloo te bezoeken als u meer wilt leren over de Drentse heideschapen en de historie van de schaapskudde.

LOFAR-gebied
In 2010 is het LOFAR-gebied ingericht dankzij een samenwerking tussen de gemeente en Astron, het Nederlandse Instituut voor Radioastronomie. Er werd namelijk gezocht naar een plek in het landschap om een radiotelescoop te plaatsen. LOFAR is een netwerk van ongeveer 25.000 kleine radioantennes in Noord-Europa. Het centrale punt van al deze antennes vindt u in Exloo en is een spectaculair gezicht. Door dit project is een natuurgebied ontstaan van 400 hectare groot. U vindt hier een vogelrijk moeras- en graslandengebied. Voor vogelaars is dit dan ook een uitgelezen plek om bijzondere vogels te spotten.

Activiteiten in en rond Exloo

Kabouterland
Bent u op vakantie met jonge kinderen. Dan moet u zeker eens langsgaan bij Kabouterland in Exloo. Een kleinschalig park met speeltoestellen voor kinderen, zowel binnen als buiten. Ga op zoek naar kabouters en loop langs leuke, exotische dieren in het park. Terwijl de kinderen zich vermaken kunt u een kopje koffie drinken in de horeca, of u gaat natuurlijk gezellig mee op avontuur!

De Schaapskudde
In de maanden april tot oktober brengt de herder iedere ochtend ongeveer 250 Drentse heideschapen naar natuurgebied het Molenveld. U kunt de schaapskooi bezoeken om de schapen te bekijken en te leren over de schaapkudde en over de verschillende schaapsrassen en kuddes uit het verleden. Ook worden hier geregeld activiteiten georganiseerd.

Openluchtzwembad De Leewal
Afkoelen kan in het buitenzwembad De Leewal in Exloo. Een buitenbad met stroomversnelling en twee korte glijbanen. Ideaal voor een dagje afkoelen in de omgeving.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Op een kleine afstand van uw vakantiebestemming vindt u WILDLANDS Adventure Zoo in Emmen. Hier reist u door de Jungle, de savanne en het poolgebied en komt u een groot aantal exotische dieren tegen zoals olifanten, neushoorns, ijsberen en nog veel meer!

Wat zijn populaire vakantieparken in Exloo?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Villapark De Hondsrug als heerlijkste vakantiepark in Exloo beoordeeld. 

Op welke vakantieparken is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Gelukkig zijn er vakantieparken waar uw huisdier van harte welkom is.

Wat betekent Exloo?

De naam Exloo is afgeleid van de woorden Ekeslo en Ekelo. Het betekent ook wel eikenbos. De oorsprong ligt waarschijnlijk in de Nedersaksische taal, waar eik (ek) en bos (loo) samen de naam van het dorp tot stand bracht. Deze naam is kenmerkend voor het gebied. 

Wat is er te doen in omgeving Exloo?

Een vakantie in Exloo staat garant voor een heerlijke vakantie in de Drentse natuur. In de omgeving is er veel te doen. Steden als Emmen en Assen zijn een klein eindje rijden. Tijdens uw verblijf moet u zeker eens langs:

  • WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
  • De Schaapskooi
  • Kabouterland
  • Hunebed D30