Heerlijke Huisjes
NederlandZeeland | Ossenisse
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
2 vakantieparken gevonden

Vakantiepark Ossenisse

Op vakantie in Ossenisse? Dan geniet u ongetwijfeld van de aanblik die de imposante Westerschelde u biedt. Maar ook de plaatsen in de omgeving van uw vakantiepark zijn een bezoekje meer dan waard. Ga een dagje naar de historische havenstad Terneuzen. Of geniet van de charme van vestingstad Hulst.

Nederland
Zeeland
Ossenisse
Op vakantiepark
filters verwijderen
recreatieboerderij-de-zeemeeuw
star 9,5
Recreatieboerderij de Zeemeeuw
Nederland > Zeeland > Ossenisse

Recreatiepark de Zeemeeuw in Ossenisse op Zeeuws-Vlaanderen, de mogelijkheid om uw paard mee te nemen op vakantie.

  • Paardrijden
  • Boerderij camping
  • Karper vissen
weekend v.a.
298
o.b.v. 0 personen
hub-resort-knuitershoek
Hub Resort Knuitershoek
Nederland > Zeeland > Ossenisse

Resort Knuitershoek

  • Groen en rustig
  • Divers vermaak
  • Duurzaam
weekend v.a.
770
o.b.v. 0 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag

De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.

Pas uw zoekcriteria aan

Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.

Een weekje schuiven

Sommige perioden zijn erg populair.

Vakantiepark Ossenisse

Op vakantie in Ossenisse? Dan geniet u ongetwijfeld van de aanblik die de imposante Westerschelde u biedt. Maar ook de plaatsen in de omgeving van uw vakantiepark zijn een bezoekje meer dan waard. Ga een dagje naar de historische havenstad Terneuzen. Of geniet van de charme van vestingstad Hulst.

Ossenisse

Ossenisse is een klein dorp in de provincie Zeeland. Het ligt in de noordelijke punt van de regio Zeeuws-Vlaanderen, aan de Westerschelde. Dit is de monding van de rivier de Schelde en heeft dankzij de strategische ligging een rijke historie. De Westerschelde is ook een belangrijk natuurgebied waar vogels en zeehonden leven.

Een bezienswaardigheid in het dorp is de Sint-Willibrorduskerk. Dit is een laat-neogotisch bakstenen bouwwerk dat stamt uit 1915. De kerk heeft een naastgebouwde toren met achtzijdige spits, die in 2008 is gerestaureerd.

Natuur in Ossenisse

Vlak bij uw vakantiepark in Ossenisse ligt Het Verdronken Land van Saeftinghe. In dit natuurgebied met zijn intrigerende naam lagen in de Middeleeuwen allerlei dorpjes. Er was zelfs een kasteel. Eeuwen geleden heeft de natuur het hier overgenomen. Door verschillende overstromingen zijn er slikken en schorren ontstaan. Deze vormen nu een trekpleister voor tienduizenden vogels die hier voedsel zoeken, broeden, rusten en overwinteren. Een groot deel van het Verdronken Land van Saeftinghe is vanwege de veiligheid niet toegankelijk. Het beste ontdekt u dit unieke gebied dan ook samen met een gids.

Wat te doen op vakantie in Ossenisse?

Met de Westerschelde in de buurt bent u verzekerd van magnifieke vergezichten. Wilt u een heel bijzonder uitzicht? Beklim dan eens de radartoren in Ossenisse. Deze staat ter hoogte van buurtschap Kreverhille. De toren is dertig meter hoog en biedt een indrukwekkend uitzicht op de rivier. De toren maakt deel uit van de Schelderadarketen. Deze bestaat uit meer dan twintig torens van Nieuwpoort tot Antwerpen. Doel: het volgen van de scheepvaart van de Westerschelde-monding tot in de Antwerpse haven.

Ten oosten van Ossenisse ligt Terneuzen. In deze historische havenstad is veel te zien en te beleven. Het is erg leuk om een wandeling te maken over de Scheldeboulevard. Je loopt er langs de Westerschelde, wat natuurlijk een schitterende aanblik biedt.

Ook leuk om te bezoeken in Terneuzen: Museum Schooltijd. Dit museum is gevestigd in een prachtig Rijksmonument. U vindt er een collectie voorwerpen die te maken hebben met school en opvoeding door de tijd heen. Bekijk de oude leesplankjes, letterdozen en wandplaten en waan u terug in de tijd.

Niet ver van Ossenisse ligt Hulst. Deze vestingstad heeft een rijke geschiedenis. De 68 rijksmonumenten die de stad telt zijn daar een bewijs van. Bekijk vooral eens de stadswallen, het stadhuis en de St. Willibrordusbasiliek. In de stad vindt u verder veel verwijzingen naar het verhaal over Reynaert de Vos, zoals straatnamen en beelden. U leert meer over de belevenissen van deze vos  in het streekmuseum van Hulst.

Huur een huisje op een vakantiepark in Ossenisse

Een vakantie in het Zeeuwse Ossenisse betekent genieten van de Westerschelde en de natuur rond deze riviermonding. Er is genoeg te zien en te beleven in dit mooie deel van Zeeland. Boek uw huisje en ontdek het zelf!

Wat zijn populaire vakantieparken in Ossenisse?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Recreatiepark de Zeemeeuw als heerlijkste vakantiepark in Ossenisse beoordeeld. Ontdek snel het complete aanbod vakantieparken in Ossenisse.

Op welke vakantieparken in Ossenisse is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Daarom zijn er vakantieparken in Ossenisse waar uw huisdier van harte welkom is.

Wat is er te doen in Ossenisse?

Ossenisse ligt aan de Westerschelde. Wanneer u de radartoren in Ossenisse beklimt heeft u een schitterend uitzicht op deze riviermonding. Verder kunt u onder leiding van een gids een excursie maken door natuurgebied Het Verdronken Land van Saeftinghe.

Wat is er te doen in de buurt van Ossenisse?

In de historische havenstad Terneuzen is van alles te zien en te beleven. Wandel bijvoorbeeld over de Scheldeboulevard waar u een mooi uitzicht heeft op de Westerschelde. In vestingstad Hulst zijn de stadswallen, het stadhuis en de St. Willibrordusbasiliek het bekijken waard.