Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantieparken Rijn-Moezel

Met een vakantiehuis op een vakantiepark aan de Rijn-Moezel verblijft u in één van de mooiste gebieden van ons buurland Duitsland. De Rijn-Moezel is rijk aan mooie wijngebieden en prachtige plaatsen waar het heerlijk vertoeven is. Maar daarnaast zijn er ook talloze historische monumenten te vinden en is de stad rijk aan leuke bezienswaardigheden.

Lees meer over Rijn-Moezel

1 vakantiepark gevonden
Sorteer op:
Duitsland
Rijn-Moezel
Op vakantiepark
filters verwijderen
Ferienresort Cochem
8, 1
Ferienresort Cochem
Duitsland › Rijnland-Palts › Ediger-Eller
Ferienresort Cochem is een ruim opgezet familiepark gelegen aan de bekende Moezel en zijn beroemde wijnstreek.
Met golfbaan De Moezel Overdekt zwembad
402
199
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantieparken Rijn-Moezel

Met een vakantiehuis op een vakantiepark aan de Rijn-Moezel verblijft u in één van de mooiste gebieden van ons buurland Duitsland. De Rijn-Moezel is rijk aan mooie wijngebieden en prachtige plaatsen waar het heerlijk vertoeven is. Maar daarnaast zijn er ook talloze historische monumenten te vinden en is de stad rijk aan leuke bezienswaardigheden.

De vakantieparken aan de Rijn-Moezel zijn ideaal voor het vieren van een vakantie met kinderen of met kleinkinderen. Dit omdat parken over het algemeen over veel faciliteiten beschikken. Hierbij kunt u denken aan een binnen- of buitenzwembad, speeltuinen, sportvelden, restaurant, of supermarkt. In de zomermaanden is er in de meeste gevallen ook een enthousiast animatieteam aanwezig die heel veel leuke activiteiten ondernemen met uw kinderen en leuke shows opvoeren. 

Hoeveel vakantieparken aan de Moezel zijn er?

Maak keuze uit een van onze twee prachtige vakantieparken die we aanbieden in de omgeving van de Moezel. Geniet van de wijnstreek, Duitse culinaire hoogstandjes en ontspanning op uw vakantiepark aan de Moezel.

 

Wat is er in de omgeving en langs de Moezel te doen?

De omgeving ontdekken doet u dankzij de vele aangelegde fiets- en wandelpaden. Zo komt u prachtige kastelen tegen, het glooiende landschap en dwarrelt u dwars door de bossen heen die de Moezel rijk is. Zo is bijvoorbeeld een wandeling rondom het vulkaanmeer Pulvermaar in Gillenfeld zeker een aanrader als u in de buurt bent. Bent u met kinderen op vakantie? Dan is het misschien minder leuk voor hen als ze alleen maar lopen/fietsen. Daarom is een bezoek aan het dierenreservaat Wild- & Erlebnispark of in het Adventure Forest Traben-Trarbach in de buurt van Chochem iets voor ze waar ze lekker kunnen klauteren, klimmen en donderjagen.

Ook voor de actieve vakantiegangers is er ontzettend veel te doen. Naast het doen van wandelingen en fietsen, kunt u ook de mountainbike pakken en door de bossen crossen waar u zeker veel heuvels op en af gaat over smalle paadjes. Maar ook bergbeklimmen en kanovaren behoort tot de mogelijkheid! Kortom, voor ieder wat wil(d)s.

Wat zijn mooie bezienswaardigheden in de buurt?

Niet alleen objecten, maar ook steden vallen onder de bezienswaardigheden in de omgeving van de Moezel. Denk aan de oude Romeinse stad Trier, waar nog steeds de stadspoort, amfitheater en badhuizen van overeind staan. Vroeger was dit de tweede stad van Rome.

Bent u gek op wijn? Dan zijn de Straußwirtschaften zeker iets voor u. Dit zijn wijnboeren die zelf hun eigen wijn verbouwen, laten proeven en verkopen. Misschien heeft u er ook wel eens iets over gehoord of tegen gekomen. Dit zijn plekken waar wijnboeren hun eigen gemaakte wijn te koop aanbieden of laten proeven. Vaak gebeurt dit vanuit hun eigen wijnkelder of op het erf. Bij de wijnen mogen vaak kleine regionale gerechten geserveerd en niet hele gerechten. Een Straußwirt (een wijnboer) heeft zich te houden aan een aantal regels. Zo mogen er niet meer dan 40 stoelen in het proeflokaal zijn, mag de wijnboer maximaal 4 maanden per jaar open zijn. Dit is een eeuwenoude traditie die terug gaat tot in de tijd van Karel de Grote. Deze keizer kwam de boeren tegemoet om zelf hun gemaakte wijnen te mogen schenken. Daarvoor was er een streng verbod op het zelf schenken van wijnen. U herkent een Straußwirtschaft aan een krans van druivenbladeren of een bezem versierd met kleurige linten. Deze worden vaak op de deur gehangen.

Cochem: Een barokstadje langs de Moezel. Te midden in de heerlijke natuur en omringende heuvels met wijngaarden. In dit dorpje komt u de Middeleeuwen herleven. Veel oude marktgebouwen uit die tijd vormen nog steeds het stadsbeeld. Daarbovenuit stevent, op een heuvel, een grote burcht zich uit. De Reichsburg. Het geeft een zeer imposant beeld weer van het stadje en de omgeving.

Bernkastel-Kues: Een toeristische plaats langs de Moezel. Het bestaat uit twee delen, die gescheiden wordt door de rivier de Moezel. Bernkastel aan de ene kant en Kues. De brug verbindt beide delen. In het centrum krijgt u een heel goed idee van hoe een Middeleeuwse markt er destijds uitzag. Veel vakwerkhuizen vullen het stadscentrum. Andere mooie bezienswaardigheden in dit stadje zijn de ruïne van Burg Landschut, het Renaissancestadhuis uit 1608 en op de hellingen vele wijngaarden.

Waar staat het gebied van de Moezel bekend om?

De omgeving van de Moezel staat bekend om de rivier die dwars door het gebergte gaat. De steden en dorpen in het dal, langs de Moezel, geven een prachtig beeld. Vaak zijn dit steden en dorpen waar nog veel historische kenmerken behouden zijn gebleven. Denk aan oude kastelen die op hoger gelegen punten gevestigd zijn of oude marktpleintjes waar gevels uit de Romeinse of Middeleeuwse tijd nog goed zichtbaar zijn. Daarnaast is ook de natuur enorm in trek dankzij de rotsformaties, heuvellandschap en de vele wandel- en fietsroutes die zijn aangelegd.