Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Vlissingen

Vier uw vakantie op een vakantiepark in de Zeeuwse havenstad Vlissingen aan de Westerschelde. Maak strandwandelingen langs de kust, waarbij u de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken. Kies voor vakantie op een vakantiepark en geniet van alle luxe en faciliteiten die het park te bieden heeft. Ideaal voor een vakantie met de hele familie.

Lees meer over Zeeland

2 vakantieparken gevonden
Sorteer op:
Lijstweergave
Nederland
Zeeland
Vlissingen
Op vakantiepark
filters verwijderen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Vlissingen

Vier uw vakantie op een vakantiepark in de Zeeuwse havenstad Vlissingen aan de Westerschelde. Maak strandwandelingen langs de kust, waarbij u de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken. Kies voor vakantie op een vakantiepark en geniet van alle luxe en faciliteiten die het park te bieden heeft. Ideaal voor een vakantie met de hele familie.

Een vakantie in Vlissingen betekent een vakantie in de zonnigste provincie van Nederland. Wist u dat Zeeland de meeste zonuren van ons land heeft? Vergeet uw zonnebrand dus niet mee te nemen. Een vakantie in Zeeland staat garant voor veel waterpret aan zee en in de binnenwateren.

Loop langs de boulevard en ga zitten in een gezellig restaurant of op een terras met uitzicht op zee. Geniet van de Zeeuwse specialiteiten en sluit uw avond af met een romantische strandwanding. Na de wandeling loopt u naar het oude stadcentrum dat wel 300 monumenten telt. Leer over de historie en de maritieme geschiedenis van deze regio, de tijd dat ons land hier beschermd werd voor de rovers vanaf zee.

Natuur in Vlissingen

Als we denken aan natuur in Zeeland dan denken we uiteraard aan strand en zee. Lekker struinen door de Zeeuwse duinen. Op het voormalige eiland Walcheren waant u uzelf op de mooiste stranden en duinen van ons land.

Het strand van Vlissingen
Vanuit de binnenstad van Vlissingen loopt u via de boulevard zo het strand op. Het strand is vier kilometer lang en ongeveer 70 meter breed. Op dit strand kunt u genieten van zon en zee. Het strand in Vlissingen kan worden onderverdeeld in drie verschillende gebieden, namelijk het Badstrand, het Nollestrand en Westduin.

Het badstrand ligt direct aan de Boulevard. Het mooie strand wordt veel bezocht door toeristen en lokale bewoners. Het strand is 600 meter lang en het kan er in het hoofdseizoen lekker druk zijn. Op het Nollestrand kan het ook lekker druk zijn in de zomer. Komt u juist voor rust en ruimte, dan kunt u het best het strand Westduin bezoeken. Een groot zandstrand zonder strandcabines en strandpaviljoens.

Gaat uw hond gezellig mee op vakantie? Houdt er rekening mee dat in de periode van 1 mei tot en met 16 september honden niet toegestaan zijn op het strand. Buiten deze periode kan uw viervoeter gezellig mee om van het zand en de zee te genieten.

Duinen
Bij Vlissingen, in het zuidwesten van Walcheren vindt u prachtige natuur. De duinen bij Nolle- en Westduin zijn tot wel 80 meter breed. Prefect voor een mooie wandeling door de zilte Zeeuwse lucht. In Zoutelande vindt u de hoogste duinen in de omgeving. De hoogste duin is maar liefst 54 meterhoog en behoort hiermee tot de hoogste duinen van ons land.

Nabij uw vakantiehuis kunt u bijzondere flora en fauna tegenkomen Voor Vlissingen kunt u namelijk zeehonden, witsnuit dolfijnen en bruinvissen spotten. Op het strand kunt u fossiele schelpen vinden van meer dan 10.000 jaar oud. Zeg nou zelf, die moet u zeker hebben in uw verzameling. De beste plek om deze te vinden is op het strand de Kaloot.

Activiteiten in Vlissingen

Reptielenzoo Iguana
Een dierentuin of ander park, waar exotische dieren zijn te bewonderen, doen het altijd goed bij kinderen. Reptielen zoo Iguana is een leuk uitje voor jong en oud. Dit park biedt een huis voor ruim vijfhonderd reptielen, amfibieën en insecten.

De kunstroute
Vlissingen is een stad vol historie. Door de gunstige ligging aan de Westerschelde heeft deze plaats een belangrijke rol bekleed in onze maritieme historie. U vindt hier dus ook veel historische monumenten. De kunstroute leidt u langs al deze monumenten. Zo pakt u in één route direct alle hoogtepunten mee.

MuZEEum
Aan de jachthaven vindt u het museum dat in het jaar 2018 de titel kreeg voor leukste uitje van Zeeland. In het MuZEEum leert u alles over het maritieme leven van zowel het heden als het verleden rondom Vlissingen.

Speelcircus Bambini
Een fantastische dag voor de allerkleinste uit de familie beleeft u bij Speelcircus Bambini. Laat hen genieten van glijbanen, ballenbakken, luchtkussens en klim- en klauterparcours.

Wat zijn populaire vakantieparken in Vlissingen?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Strandappartementen De Gulden Stroom en Resort Vlissingen als heerlijkste vakantieparken in Vlissingen beoordeeld. 

Op welke vakantieparken in ede is mijn hond welkom?

Uw vakantie is natuurlijk niet compleet zonder uw hond. Gelukkig zijn er parken in Vlissingen waar uw huisdier van harte welkom is.

Mogen er honden op het strand komen op het strand van Vlissingen?

Op de hoofdstranden in Vlissingen is het niet toegestaan om uw hond tussen 1 mei en 17 september mee te nemen naar het strand. Buiten het hoofdseizoen mag uw viervoeter wel gezellig mee. Tussen 1 mei en 16 september kunt u met uw hond naar het strand Westduin of Zwanenburg gaan. Tussen 19:00 en 10:00 mag uw hond hier loslopen. Tijdens de rest van de dag moet de hond aangelijnd blijven.

Welke voorzieningen zijn er op het strand van Vlissingen?

Aan voorzieningen ontbreekt het niets op het strand van Vlissingen. Op de drie bekendste stranden van Vlissingen vindt u onder andere:

 • Voldoende parkeergelegenheid en goed te bereiken voor mindervaliden;
 • dagelijks aanwezige strandwacht;
 • dagelijks een schoon strand;
 • douches en toiletten;
 • paviljoenen en strandtenten;
 • kleedruimtes;
 • een Blauwe Vlag (kenmerk schoon strand);
 • een EHBO-post;
 • een snackbar;
 • verhuur van strandartikelen.

Welke vakantieparken in Vlissingen zijn direct aan zee gelegen?

Tijdens uw vakantie in Zeeland wilt u natuurlijk genieten van zon, zee en strand. Op heerlijkehuisjes.nl vindt u huisjes direct aan de kust gelegen. Zo bent u in no-time op het strand.

Welke bezienswaardigheden zijn er te vinden in Vlissingen?

Vlissingen staat bekend om het aantal monumenten (Vlissingen wordt geroemd door het rijkste culturele erfgoed van het land):

 • De uitkijktoren Arsenaal;
 • bezoek de Michiel de Ruyter haven;
 • cultureel dagje in Zeeuws maritiem MuZEEum;
 • de boulevard van Vlissingen.