Heerlijke Huisjes
NederlandZeeland | Bruinisse
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
1 vakantiehuis gevonden

Vakantiehuis Bruinisse

Op zoek naar een vakantiebestemming in eigen land waar u optimaal kunt genieten van het water? Boek een vakantiehuis in Bruinisse! Zeeland is een heerlijke bestemming en op Schouwen-Duiveland valt er veel moois te zien en te beleven.

Nederland
Zeeland
Bruinisse
Lastminute aanbiedingen
filters verwijderen
ZE1390
5 personen | 2 slaapkamers | huisdiervrij
769 653
weekend v.a.
o.b.v. 5 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag

De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.

Pas uw zoekcriteria aan

Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.

Een weekje schuiven

Sommige perioden zijn erg populair.

Vakantiehuis Bruinisse

Op zoek naar een vakantiebestemming in eigen land waar u optimaal kunt genieten van het water? Boek een vakantiehuis in Bruinisse! Zeeland is een heerlijke bestemming en op Schouwen-Duiveland valt er veel moois te zien en te beleven.

Bruinisse: fraai vissersdorp aan het Grevelingenmeer

Bruinisse is de meest oostelijke plaats op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Het ligt aan het Grevelingenmeer en de Oosterschelde, en is daarmee bij uitstek geschikt voor zonaanbidders en watersporters. Een heerlijke plek om vakantie te vieren dus.

Bruinisse is van oudsher een vissersdorp. Nog steeds speelt de visserij een belangrijke rol in het dorp, wat te zien is aan de vele vissersboten in de haven. In restaurants kunt u genieten van super verse vis. In het seizoen worden er mosselen geserveerd, een typisch Zeeuwse lekkernij die ook in de rest van ons land gewaardeerd wordt.

Vakantie in Bruinisse: wat is er allemaal te doen?

Bruinisse heeft een klein zand- en grasstrand dat in het verlengde van de jachthaven ligt. Een fijne plek om in de vakantie te vertoeven als het warm weer is. Voor kleine kinderen is het ook perfect, omdat er hier geen stroming en bijna geen eb en vloed is. Het strandje is heel overzichtelijk en het ondiepe water is afgezet met een zwemlijn.

Wanneer u meer wilt weten over de geschiedenis van Bruinisse, dan is een bezoekje aan museum Brusea een aanrader. Het museum bestaat uit twee panden. In het ene pand is het Visserijmuseum gevestigd, waar u kennis kunt maken met onder andere de geschiedenis van de mosselkweek en visserij in het dorp. Het andere pand herbergt een authentiek vissershuisje, waarin u kunt zien hoe men meer dan honderd jaar geleden leefde.

Tip van Heerlijke Huisjes: Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is erg interessant om te bezoeken als u op vakantie bent in Bruinisse. Het is een tastbare herinnering aan de watersnoodramp die de provincie Zeeland in 1953 trof. Het museum is gebouwd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste dijkgat na de ramp. Elk caisson heeft een eigen thema. U ontdekt er alles over de ramp zelf, de persoonlijke verhalen, de wederopbouw en de gevaren en uitdagingen van de toekomst. Een bezoek aan dit museum is zeer de moeite waard.

Ontdek de natuur van Bruinisse

Uw vakantiehuis in Bruinisse ligt zowel bij het Nationaal Park Oosterschelde als bij het Grevelingenmeer.

Nationaal Park Oosterschelde is een schitterend natuurgebied. De Oosterschelde was vroeger een zijarm van de rivier de Schelde. Als gevolg van de aanleg van de Deltawerken in 1986 veranderde dit in een ondiepe zeearm. Door de getijden komt een deel van de zeearm tijdens eb droog te liggen. De combinatie van zoet en zout water zorgt voor een uniek landschap waar veel verschillende soorten vogels, waterdieren en planten leven.

Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa en is ontstaan met de aanleg van de Brouwersdam in 1971. Toen de verbinding tussen deze zeearm en de Noordzee werd afgesloten, kwamen sommige zandplaten droog te staan. Die bieden vandaag de dag ruimte aan planten die van zoet en zout water houden. Maar ook aan allerlei landvogels, kustvogels en strandlopers. Er lopen hier zelfs fjordenpaarden en shetlandpony’s rond.

Wat te doen in de buurt van Bruinisse

Vanuit uw vakantiehuis in Bruinisse kunt u gemakkelijk al het moois van Schouwen-Duiveland ontdekken. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar Zierikzee. Deze stad heeft meer dan vijfhonderd monumenten die de moeite waard zijn om te bekijken. Bovendien heeft het veel leuke winkels en boetieks waar u heerlijk kunt snuffelen en shoppen.

Op vakantie in Bruinisse is het ook een aanrader om een bezoekje aan Brouwershaven te brengen. Deze stad aan het Grevelingenmeer is een van de beschermde stads- en dorpsgezichten van Zeeland. De jachthaven ziet er schitterend uit en is leuk om eens te bekijken. Aan de rand van de stad staat de Grote Kerk. De oudste delen ervan komen uit de 15e eeuw. Als u de kerk binnenstapt, merkt u hoe bijzonder de akoestiek is. Hij wordt dan ook gebruikt voor muzikale evenementen.

Huur een vakantiehuis in Bruinisse

Bent u klaar voor een onvergetelijke ervaring? Vier vakantie in Zeeland en huur een vakantiehuis in Bruinisse!