Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Antwerpen

Een vakantiehuis in de regio Antwerpen is zeer geschikt voor een stedentrip of een paar dagen weg. Beleef een heerlijke vakantie en geniet van natuur, cultuur en comfort. Beleef samen met uw gezin, familie of vrienden een bruisende vakantie in Antwerpen en maak kennis met al het moois van België.

Lees meer over Antwerpen

14 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
België
Antwerpen
filters verwijderen
Chalet voor 4 personen op waterrijk park
8, 8
Chalet voor 4 personen op waterrijk park
Belgie › Antwerpen › Mol
8, 8
7 beoordelingen
391
331
weekend va.
o.b.v. 4 personen
643
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Uniek 4 persoons vakantiehuis in Merksplas nabij Turnhout.
9, 5
9, 5
3 beoordelingen
378
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Modern 4 persoons vakantiehuis in Gierle, prachtig gelegen in België,...
9, 3
9, 3
1 beoordeling
473
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Luxe 6 persoons chalet op Vakantiepark Baalse Hei in het Belgische Tur...
7, 9
7, 9
4 beoordelingen
413
weekend va.
o.b.v. 4 personen
4 persoons appartement bij het water
6, 7
4 persoons appartement bij het water
Belgie › Antwerpen › Mol
6, 7
2 beoordelingen
385
327
weekend va.
o.b.v. 4 personen
6 persoons appartement bij het water
Belgie › Antwerpen › Mol
436
367
weekend va.
o.b.v. 4 personen
6 persoons chalet op prachtig park bij bossen en water
8, 3
8, 3
3 beoordelingen
442
372
weekend va.
o.b.v. 4 personen
4 persoons chalet bij het water
9, 3
4 persoons chalet bij het water
Belgie › Antwerpen › Mol
9, 3
1 beoordeling
418
353
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Luxe 6 persoons chalet in bos- en waterrijke omgeving
8, 0
8, 0
1 beoordeling
457
384
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Antwerpen

Een vakantiehuis in de regio Antwerpen is zeer geschikt voor een stedentrip of een paar dagen weg. Beleef een heerlijke vakantie en geniet van natuur, cultuur en comfort. Beleef samen met uw gezin, familie of vrienden een bruisende vakantie in Antwerpen en maak kennis met al het moois van België.

Antwerpen staat bekend om haar grote haven. Veel grote en machtige zeeschepen komen vanaf de Noordzee over de Westerschelde, en vervolgens de Schelde, de haven invaren. Tevens is Antwerpen ook de grootste stad van Vlaanderen en heeft het wel iets weg van Amsterdam. U vindt hier grachten en grachtenpanden in het welvarende centrum en onder de toeristen is het een zeer aantrekkelijke stad om lekker te winkelen, een dagje uit te gaan of een weekendje weg te vieren. Natuurlijk kan dit in de mooiste en chicste hotels, maar u kunt natuurlijk ook in een vakantiehuis in Antwerpen overnachten. Heeft u daar al eens over nagedacht? Het mooie van een vakantiehuis in Antwerpen is dat u binnen enkele uurtjes al op uw bestemming bent.

Maak kennis met Antwerpen

De stad is grotendeels gelegen op de rechteroever van de Schelde en heeft, na Rotterdam, de grootste haven van Europa. Ook is Antwerpen de diamanthoofdstad van Europa. De historie van Antwerpen gaat terug naar de Middeleeuwen, toen het nog een betrekkelijk kleine stad was. In de vijftiende eeuw groeide Antwerpen uit tot de grootste stad van de “Zeventien Provinciën”, de voorloper van Nederland, België en Luxemburg.

In Antwerpen staan nog veel historische gebouwen die u laten denken aan het roemruchte handelsverleden van de stad. Antwerpen is een hele gezellige stad waar u lekker kunt winkelen, eten en stappen, maar ook kunt genieten van de mooie natuur, zowel in als net buiten de stad. Geniet van een heerlijke vakantie in een van de populairste steden van België en verblijf in een van de vakantiehuizen in Antwerpen.

Heeft u al plannen gemaakt? De vakantiehuizen in Antwerpen staan voor u klaar!

Tijd over of zin om even lekker weg te gaan? Wat dacht u van een vakantie naar het Belgische Antwerpen? De prachtige oude architectuur geeft een unieke sfeer aan de stad, iets wat u in Nederland niet zo snel tegen zult komen. Op de meest onverwachte plekken kunt u genieten van al dit moois. Combineer een bezoek aan deze stad met een korte vakantie of weekendje weg! Verblijf in een vakantiehuis in Antwerpen en u beleeft gegarandeerd een heerlijke tijd.

Wat zijn de populairste bezienswaardigheden in Antwerpen?

Antwerpen is een historische stad met een rijke geschiedenis als het gaat om handel en zeevaart. Dit ziet u natuurlijk direct terug aan de machtige grachtenpanden. Echter, er zijn meer mooie bezienswaardigheden in deze grote stad. Hieronder de top 5 bezienswaardigheden:

 • De andere kant van de stad ontdekken? Doe dan eens de Ruienwandeling van Antwerpen. Deze wandeling duurt drie uur. Tijdens deze wandeling ontdekt u de stad onder de grond.
 • De oude binnenstad, waar u ongetwijfeld (onbedoeld) beland, want het is ook niet te missen! Hier vindt u winkels, horeca en monumenten. Zo komt u langs het Steen (Oude burcht), de Bourla (Schouwburg) en de Grote markt.
 • Het Centraal Station van Antwerpen is een kunstwerk op zich en is een van de mooiste stationsgebouwen in Europa. Met de bijnaam Spoorwerkkathedraal, snap je dit direct bij binnenkomst. In 2007 is het station compleet verbouwd, zodat het ook een belangrijk internationaal spoorader wordt.
 • De Onze-Lieve-Vrouw-Kathedraal is een prachtige, boven Antwerpen uitstekende, kathedraal van bijna 125 meter hoog. De kathedraal is meerdere malen gebouwd, afgebroken en weer opgebouwd waardoor je er verschillende architectonische stijlen kunt vinden.
 • Het Begijnhof was in de zestiende eeuw een plek waar oudere, arme vrouwen samen in huisjes rondom een park woonden. Deze vrouwen richtten zich tot het geloof. Tegenwoordig wonen er amper nog Begijnen en is het meer een bejaardentehuis geworden. Het hof zelf is een mooie plek van rust in de stad en is ook zeker een bezoekje waard.

Wat is er te doen in Antwerpen?

Als u in een vakantiehuis in Antwerpen verblijft, zijn er natuurlijk genoeg activiteiten die u kunt doen. Hieronder een kort overzicht van leuke dagjes uit of activiteiten om te doen in Antwerpen:

 • Winkelen. Om goed te kunnen winkelen moet u in deze straten zijn: Schuttershofstraat, De Kammenstraat en de Korte Gasthuisstraat. Daarnaast is het Modekwartier ook absoluut een must-see-do in Antwerpen. Hier ligt het creatieve modehart van de stad.
 • Op de Vogeltjesmarkt snuffelen. De Vogeltjesmarkt is de beroemdste markt van de stad. En nee, u vindt hier niet alleen vogeltjes, dat was iets van vroeger. Tegenwoordig kunt u hier ook heel goed terecht voor kleding, Belgische lekkernijen, antiek en bloemen.
 • Plantentuin den Botaniek bezoeken. Veel groen vindt u niet in Antwerpen, maar dit is wel een pronkstuk. Bij zonnig weer is de Plantentuin het Vondelpark van Antwerpen. Deze Plantentuin wordt ook wel Den Botaniek genoemd en u komt hier heerlijk tot rust. Een uniek groen plekje in de stad vol bijzondere planten en bomen. De Plantentuin bevindt aan de zuidkant van het oude centrum.
 • Het dakterras van het MAS in de wijk ’t Eilandje. Mocht u het museum zelf niet bezoeken, dan raden wij het u aan om de roltrappen naar boven naar het - gratis - panoramaterras te pakken. Het is een van de dingen die u absoluut moet doen in Antwerpen.
 • Kerstmarkt van Antwerpen. Zit u tijdens de kerst in een vakantiehuis in Antwerpen? De stad is omgetoverd tot een waar kerstspektakel. Het gebied rondom de Grote Markt en het Steenplein staat vol met prachtige kerstkraampjes.
 • Wat ook een leuke activiteit is voor jong en oud is het Aguatopia. In dit prachtige indoorpark kunt u genieten van zo’n 250 verschillende diersoorten. Ook wordt er veel informatie gegeven over al deze onderwaterdieren. Voor kinderen is er een speciale speelhoek aangelegd waar zij zich kunnen vermaken. In het theater kunt u nog meer beeld en informatie binnen krijgen over alle dieren in het onderwaterrijk.
 • Houdt u van raadsels en een beetje spanning? Probeer dan maar eens uit escaperoom ‘Room of Riddles’ te ontsnappen. Los samen met uw familie of vrienden raadsels op en voer verschillende opdrachten uit om jezelf binnen het uur te bevrijden. Een erg leuke en spannende activiteit waar u uw hersenen goed moet gebruiken.

Wat zijn mooie natuurparken in Antwerpen?

Met een vakantiehuis in Antwerpen geniet u van de mooie natuur binnen en nét buiten de stad. In Antwerpen vindt u het Middelheimpark. In dit park kunt u meer dan 300 beeldhouwwerken aanschouwen. Het park is verdeeld in twee delen, Middelheim-Hoog en Middelheim-Laag. In Middelheim-Hoog vindt u vooral oude kunstwerken en sculpturen. In Middelheim-Laag ziet u de moderne beeldhouwwerken. Het Rivierenhof is met een grootte van 132 hectare het grootste park in de stad Antwerpen. Het Rivierenhof bestaat uit verschillende grachten, vijvers en een rivier. Verder staan er een aantal waardevolle bomen zoals een mammoetboom, een trompetboom, Japanse notenboom, toverhazelaar en nog veel meer. Ook zijn er zes thematuinen aangelegd in het park, zo is er een naaldbomentuin, een rozentuin, een arboretum, een azaleatuin, een hazelaartuin en een Keltische bomenhoroscoop. In het park zijn veel bijzondere dieren zoals allerlei soorten watervogels, spechten en mezen te vinden. In de vijvers leven de paling, de baars, de karper, de snoekbaars en nog veel meer. Voor nog meer bijzondere dieren kunt u een dagje op bezoek gaan bij ZOO Antwerpen, dit is een van de oudste dierentuinen van de wereld. Deze dierentuin beschikt niet alleen over een groot aantal zeldzame dieren, maar ook  de gebouwen waar de dieren verblijven zijn bijzondere gebouwen met een beschermde status. Net buiten Antwerpen zijn er nog kleine natuurgebieden zoals de Hobokense Polder en het Bospolder-Ekers moeras. Hier zijn verschillende mooie wandel- en fietsroutes uitgezet.

Wat is het aanbod vakantiehuizen in Antwerpen?

In de Belgische provincie Antwerpen (niet de stad) hebben wij een ruim aanbod van vakantiehuizen. De vakantiehuizen bevinden zich allen op een vakantiepark in Antwerpen.