Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Egmond-aan-Zee

Genieten in een vakantiehuis in Egmond aan Zee iets voor? Dit gezellige kleine plaatsje ligt in de provincie Noord-Holland, direct aan de kust. Vanuit de vakantiehuizen in Egmond aan Zee kunt u dus alle kanten op: van het maken van leuke lange wandel- en fietstochten door de uitgestrekte duinen of over het strand. Hier is het optimaal genieten!

Lees meer over Noord-Holland

8 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Noord-Holland
Egmond-aan-Zee
filters verwijderen
Vakantiehuis voor 3 personen op loopafstand van het strand en de duine...
8, 8
8, 8
69 beoordelingen
346
weekend va.
o.b.v. 3 personen
Gezellig 4 persoons chalet op Kustpark Egmond aan Zee met openluchtzwe...
8, 7
8, 7
87 beoordelingen
321
163
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Leuk 4 persoons vrijstaand chalet op een vakantiepark in Egmond aan Ze...
8, 4
8, 4
61 beoordelingen
351
277
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Prachtige groepsaccommodatie voor 12 personen in Egmond aan Zee 550 me...
9, 3
9, 3
2 beoordelingen
932
weekend va.
o.b.v. 12 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis in Egmond aan Zee dichtbij strand en zee!
9, 7
9, 7
1 beoordeling
419
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Luxe 6 persoons vakantiehuis in Egmond aan Zee dichtbij strand en zee!
8, 0
8, 0
1 beoordeling
444
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Leuk 6 persoons vrijstaand chalet op een vakantiepark in Egmond aan Ze...
7, 9
7, 9
43 beoordelingen
382
300
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Vrijstaand zes persoons chalet op Kustpark Egmond aan Zee met openluch...
8, 3
8, 3
91 beoordelingen
372
182
weekend va.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Egmond-aan-Zee

Genieten in een vakantiehuis in Egmond aan Zee iets voor? Dit gezellige kleine plaatsje ligt in de provincie Noord-Holland, direct aan de kust. Vanuit de vakantiehuizen in Egmond aan Zee kunt u dus alle kanten op: van het maken van leuke lange wandel- en fietstochten door de uitgestrekte duinen of over het strand. Hier is het optimaal genieten!

Vakantiehuis Egmond aan Zee

Egmond aan Zee is gelegen in het zuiden van Noord-Holland en ligt op 45 minuten rijden met de auto. En wilt u het liever wat dichterbij houden? Dan is IJmuiden een leuke stad om een kijkje te gaan nemen. 

Het strand van Egmond aan Zee

Het brede en ruime strand van Egmond aan Zee is een verlengstuk van de hele kustlijn van Noord-Holland. Egmond aan Zee is de badplaats van het gelijknamige Egmond. Het gezellige strand is uitgebreid met een mooie boulevard en is gericht op bad-toeristen. Het strand wordt aan het einde van een zomerse dag altijd opgeruimd, zodat u en uw kinderen veilig kunnen spelen in het zand en zwemmen in de zee. De afgelopen jaren kreeg de badplaats de Blauwe Vlag als onderscheiding voor een veilig en schoon strand.

Nog geen vakantie gepland?

Vanuit een vakantiehuis in Egmond aan Zee kunt u alle kanten op. Het is de perfecte bestemming voor een weekendje weg met het gezin of een vakantie met vrienden. Hier kunt u terecht voor een dag vol actie of om even lekker te relaxen op het strand. Een dagje shoppen in Amsterdam, wat op een 45 minuten rijden vanaf uw vakantiehuis ligt, en een wandeling met de hond in het nabijgelegen duingebied behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Kunt u uw gewenste vakantiewoning niet vinden? Kijk dan eens op vakantiehuizen aan zee in Noord-Holland voor meer mooie vakantiehuizen! Kortom een vakantie om helemaal te kunnen genieten met het hele gezin.

Welke voorzieningen zijn er allemaal op het strand in Egmond aan Zee?

  • Verhuur van ligbedden, stoelen, windschermen en parasols
  • Strandcabines waarin spullen kunnen worden opgeslagen
  • Reddingsdienst en EHBO-post
  • Voldoende parkeergelegenheden achter de duinen
  • Strandpaviljoenen en -tenten

Mogen er honden op het strand van Egmond aan Zee?

Op de stranden van Egmond aan Zee zijn honden tijdens de periode van 1 mei tot 1 oktober tussen 10 uur en 19 uur niet toegestaan. Buiten deze periodes zijn honden zowel aangelijnd als los toegestaan. Meer informatie vindt u op de borden bij de strandovergangen.

 

Wat is er toegestaan op het strand van Egmond aan Zee tijdens de zomermaanden?

  • Watersport is binnen 100 meter tussen zee en strand toegestaan. Tussen het strand en 100 meter in zee is het niet toegestaan om gebruik te maken waterscooters, jetski’s en ander gemotoriseerde vaartuigen;
  • Vliegeren met bestuurbare vliegers is op de drukste plaatsen langs het strand verboden. Kijk bij het betreden van het strand even op de informatieborden. Vliegeren is ook niet toegestaan op de boulevard. Alleen op de activiteitenstranden en op de zonnestranden (wordt aangegeven) voor 10.00 uur en na 19.00 uur; 
  • Zomer: op de activiteitenstranden is alleen het vissen met losse vistuigen toegestaan. Winters is het vissen met losse vistuigen overal toegegaan. Het vissen met vaste vistuigen is slechts toegestaan tussen de km-palen 36.5 en 39.5 en tussen 40.25 en 41.0.

 

Is het strand van Egmond aan Zee toegankelijk voor mindervalide mensen?

Ja, het is mogelijk om voertuigen te huren die zich makkelijk over het strand kunnen manoeuvreren. Deze voertuigen zijn gratis te huren voor maximaal een dagdeel. Er zijn in totaal vier te huur. U kunt hiervoor naar de Gemeente Bergen.

Hoe ziet de natuur rondom Egmond aan Zee eruit?

Uw vakantiehuis in Egmond aan Zee is omgeven door geweldige natuur. Egmond wordt ook wel de familiebadplaats genoemd. En in welk seizoen u Egmond aan Zee ook bezoekt, strand en zee pakt u mee. In de Egmondse duinen zijn daarnaast ontzettend veel verschillende dingen te zien. Tijdens een wandeling of een leuke fietstocht kunt u zomaar een Schotse hooglander tegenkomen. Ook zijn er eindeloze wandelpaden die kriskras door het duingebied lopen: hier kunt u al wandelend of fietsend volop genieten van alles om uw heen. Het is ook mogelijk om de omgeving te paard te verkennen. Galoppeer door de duinen en over het strand en neem een kijkje bij de manage in de duinen. In het voorjaar kunt u daarnaast volop genieten van eindeloze tulpenvelden en andere velden met voorjaarsbloemen.

Wat is er te doen in Egmond aan Zee?

Vanaf uw vakantiehuis in Egmond aan Zee is het een klein halfuurtje rijden naar de geweldige havenstad IJmuiden. Deze stad telt maar liefst vier havens: de Vissershaven, de Haringhaven, de IJmuidenhaven en een haven voor recreatievaarders. IJmuiden is na Rotterdam en Amsterdam de grootste havenstad van ons land. Tevens is de Vissershaven de grootste vishaven van Nederland. Vanuit de havens van IJmuiden kunt u ook met een veerboot naar Newcastle varen.

Amsterdam ligt op een kleine 45 minuten rijden met de auto vanaf uw vakantiehuis in Egmond aan Zee. Deze geweldige stad staat bekend als de winkelstad met ontzettend veel historie en gezelligheid. U kunt Amsterdam te voet ontdekken, maar u kunt ook een tour maken met een van de vele rondvaartboten die er op een dag in en rondom Amsterdam varen. In deze stad kun je ook geweldig eten: van gezellige ontbijttentjes en eetcafés tot meerdere sterrenrestaurants door de hele stad.

 

Hoeveel vakantiehuizen zijn er te boeken in Egmond aan Zee?

Kies uit 10 vakantiehuizen in Egmond aan Zee. Prachtige vakantiehuizen van particuliere eigenaren en op een vakantiepark. Met enkele minuten lopen bent u zo op het strand.