Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Gapinge

Wie een vakantie op het eiland Walcheren wil vieren en behoefte heeft aan een rustige en bijzondere verblijfplaats, moet zeker eens naar de beschikbare vakantiehuizen en vakantieboerderijen in Gapinge kijken.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Gapinge
filters verwijderen
Prachtig 2 persoons vakantiehuisje in Gapinge - Zeeland
9, 6
9, 6
125 beoordelingen
291
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis huren in Gapinge

Wie een vakantie op het eiland Walcheren wil vieren en behoefte heeft aan een rustige en bijzondere verblijfplaats, moet zeker eens naar de beschikbare vakantiehuizen en vakantieboerderijen in Gapinge kijken.

Gapinge is de kleinste woonkern van de gemeente Veere op het eiland Walcheren. Dit schilderachtige dorpje ligt op vijf kilometer ten noorden van Vlissingen en twee kilometer ten westen van Veere. Het is een authentiek dorp met een aparte sfeer en authentieke uitstraling. De vele monumenten in Gapinge bieden de toerist die van historie en cultuur houdt, veel plezier. Gapinge is dan ook bij uitstek een plaats voor dagjestoeristen, cultuurliefhebbers en mensen die een rustig vakantieadres op Walcheren zoeken. .

Wat maakt Gapinge zo bijzonder? Bij het binnenrijden van het schilderachtige Gapinge, midden in het platte land van Walcheren, vallen meteen de boerenhuisjes met hun groen-wit geschilderde luiken en hun zwart-witte schuurdeuren op.

Het dorp zelf wordt gedomineerd door de in het centrum staande hervormde kerk. Een bijzondere kerk. Zij is de enige kerk waarvan de toren, uit de eerste helft van de 15de eeuw, de 80-jarige oorlog onbeschadigd heeft overleefd. Ook staat de kerk bekend om haar goede akoestiek. Er worden hier opnamen gemaakt voor CD’s. Vele koren hebben hier hun liederen gezongen.

Ook opvallend aanwezig is de Stellingmolen de Graanhalm. Deze werd in 1896 gebouwd en voor de bouw werden maar liefst 120.000 stenen gebruikt. Een monument met historie.

In Gapinge zijn twee vliedbergen te vinden. Zij dateren uit de 11de en 12de eeuw. Vliedbergen werden gebouwd als bescherming bij overstromingen. Maar nog belangrijker, ze werden opgetrokken om verdedigingstorens, ook wel mottekastelen genoemd, op te plaatsen. Vanuit de mottekastelen kon men de vijand over een grote afstand bestoken

Vanuit Gapinge is een uitstapje naar het historische Veere is snel gemaakt. Hier kunt u gezellig winkelen, een terrasje pikken of de Schotse Huizen of het museum bezoeken. Datzelfde geldt voor een dagje Middelburg met haar mooie stadscentrum, fijne winkels en restaurants en karakteristieke monumenten en kerken..

Wie een fietsvakantie in Zeeland wil boeken. Vanuit Gapinge lopen goed aangeduide fietspaden. Er is een uitgebreid netwerk van goed uitgestippelde fietsroutes die je in staat stellen om nader kennis te maken met het schitterende eiland Walcheren en haar vriendelijke bevolking. Ook voor een wandelvakantie is Gapinge een goed vertrekpunt.

Heerlijkehuisjes.nl biedt in heel Walcheren bijzondere vakantiehuizen en vakantieboerderijen te huur aan. Indien u overweegt een vakantie in Gapinge of elders op Walcheren te boeken, kunt u online een geschikte accommodatie zoeken en boeken. Wij zijn u ook met een persoonlijk advies graag van dienst.