Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Geersdijk

Naar Zeeland op vakantie, maar wel graag het drukke toerisme vermijden? Dan is een vakantiehuis in Geersdijk de perfecte bestemming voor u. Geersdijk is prachtig omgeven door mooie landschappen waar u tot rust kunt komen.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Geersdijk
filters verwijderen
2 persoons luxurious Garden Apartment Watervliet gelegen aan een prach...
9, 8
9, 8
11 beoordelingen
472
436
weekend va.
o.b.v. 2 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Geersdijk

Naar Zeeland op vakantie, maar wel graag het drukke toerisme vermijden? Dan is een vakantiehuis in Geersdijk de perfecte bestemming voor u. Geersdijk is prachtig omgeven door mooie landschappen waar u tot rust kunt komen.

Geersdijk is het kleinste dorp op Noord-Beveland en ligt op enkele kilometers afstand van Stroodorp en Kortgene. De bekende plaats Kamperland met zijn mooie vakantiehuizen en vakantieparken ligt op fietsafstand. In en rond Geersdijk bevindt zich een beeldentuin, theeschenkerij en een galerie waar exposities worden gehouden. Ook vind je in Geersdijk een pompoenkwekerij.

Voor sportvissers is Geersdijk een Eldorado. Het dorp grenst aan de Willemspolder waar het in de binnenkreken krioelt van de vis en menig forse karper boven water kan worden gehaald. Ook het Veerse Meer is een prima plek om te vissen of recreëren.

De naam Geersdijk is afkomstig van een edelman die Geerlof heette. Geersdijk bestond al in 1216, maar verdween in de golven tijdens een overstroming. In 1598 werd begonnen met het opnieuw inpolderen van Noord-Beveland en in 1668 ontstond de Geersdijkpolder. In de buurt van het vergane Geersdijk werd begonnen met de bouw van het huidige dorp volgens een grondplan met haaks op elkaar liggende kavels. Het nieuwe voorstraatdorp is daarna uitgegroeid tot een heerlijk plaatsje om een vakantiehuis of appartement te huren.

Geersdijk heeft, vanwege haar kleine inwonertal (ruim 300) haar middenstand in de loop der jaren zien vertrekken. De inwoners echter, vormen een hechte en hartelijke gemeenschap die regelmatig evenementen organiseert. Geersdijk wordt niet alleen door haar bewoners geroemd om haar rust en kleinschaligheid, maar ook de natuurminnende recreant weet hier zijn gading te vinden.

Op slechts een paar kilometer van de kern van Geersdijk vindt u het natuurgebied “de inlagen van Noord-Beveland” waar de natuur ongebreideld haar gang kan gaan. Hier is de natuur indrukwekkend en verrassend anders.

Vroeger was er bij Geersdijk een haventje dat gebruikt werd voor het verschepen van landbouwproducten. Het haventje, aan het Veerse Meer, werd overbodig en is nu een vluchthaven. Het is een vast aanlooppunt geworden voor fietsers en wandelaars. Vlak bij is een strandje waar het goed toeven en zwemmen is. De vaarroute van het Veerse Meer loopt vlak langs het haventje, waardoor er steeds een ander uitzicht ontstaat.

Kortom, ook voor wandelaars, fietsers, sportvissers en watersporters is Geersdijk een fijne plaats om op vakantie te gaan.

Indien u een vakantiehuis huurt in Geersdijk, kunt u bijvoorbeeld in Kamperland of Colijnsplaat de dagelijkse boodschappen doen. Met de auto bent u binnen 20 minuten in Goes waar u grote supermarkten, gespecialiseerde winkels, bakkers en markten vindt.

Wie een vakantie op Noord-Beveland wilt boeken en van rust, ruimte, natuur, wandelen, fietsen, vissen of watersport houdt, maakt met het boeken van een vakantiehuis in Geersdijk zeker een goede keuze. Heerlijkehuisjes.nl biedt in een unieke aanbod vakantiehuizen, appartementen en vakantieboerderijen in Geersdijk en elders in Noord-Beveland te huur aan.