Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Goes

Wie tijdens zijn vakantie in vakantie in Zeeland behoefte heeft om een dagje te shoppen of cultuur te snuiven, vindt in Goes, de winkelstad van Zuid-Beveland, een ideale plaats. Goes is een geweldige winkelstad waarvan de meeste winkels zich in de historische binnenstad bevinden.

Lees meer over Zeeland

2 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Goes
filters verwijderen
Luxe 4 persoons appartement in het centrum van Goes
9, 9
9, 9
5 beoordelingen
614
562
weekend va.
o.b.v. 4 personen
Prachtige 14-16 persoons groepsaccommodatie met sauna en whirlpool vla...
9, 4
9, 4
88 beoordelingen
1597
1319
weekend va.
o.b.v. 12 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Goes

Wie tijdens zijn vakantie in vakantie in Zeeland behoefte heeft om een dagje te shoppen of cultuur te snuiven, vindt in Goes, de winkelstad van Zuid-Beveland, een ideale plaats. Goes is een geweldige winkelstad waarvan de meeste winkels zich in de historische binnenstad bevinden.

Op dinsdag en donderdag is er de grote markt waar veel streekproducten worden aangeboden. Rond het marktplein bevinden zich vele leuke cafe’s en restaurants met terrassen waar het heerlijk vertoeven is.

Goes heeft vele prachtige kerken en monumenten. Het oude stadhuis aan de markt is gebouwd in de 15de eeuw en opgetrokken in gotische stijl. Op het plein pal achter de markt staat de Grote of Maria Magdalenakerk. U kunt hier niet omheen kijken. Deze kerk uit 1423 is gebouwd in laatgotische stijl. Het heeft een carillon met 47 klokken en in het middenschip worden vaak tentoonstellingen georganiseerd.

Bijzonder aan Goes zijn de overgebleven delen van een verdedigingsgordel om de stad, De Vesten. Hier worden regelmatig evenementen gehouden. De Vesten werden aangelegd in de tijd dat de Hanzesteden ontstonden. Goes wordt ook wel Hanzestad genoemd. Maar dat is een misvatting. DE naam komt waarschijnlijk door de gans (Zeeuws uitspraak hans) in het stadswapen

Meer weten over het interessante verleden van Goes? Ga tijdens uw verblijf in Goes eens op bezoek in Museum de Bevelanden. Hier kunt u kennis maken met het verleden dat Goes heeft gemaakt tot wat nu is.

Goes, toen nog gelegen aan een kreek “de Korte Gors” kreeg al in 1405 stadsrechten. De stad was welvarend door lakennijverheid en zoutwinning. Een groot deel van de stad verdween door een enorme brand in 1554. Later werd Goes het agrarisch centrum van het eiland en dat is zo gebleven tot de dag van vandaag.

Een van de toeristische trekpleisters van Goes is de stoomtrein Goes-Borsele. Deze treindienst rijdt over een eigen spoorlijn met authentieke stoomlocomotieven van Goes via Kwadendamme naar Hoedekenskerke waarbij men onderweg allerlei attracties kan bezoeken.

Goes heeft de vakantieganger nog meer te bieden. Ook indien u leuke uitstapjes met uw kinderen wilt ondernemen. Zo is er een moderne bioscoop met aantrekkelijke filmagenda, liggen de Zeelandhallen met zijn vele evenementen aan de rand van Goes en heeft deze unieke stad ook nog eens een subtropisch zwembad met whirlpool, peuter- en kleuterbad en een heus subtropisch bos. Het voordeel van deze super faciliteiten is dat ook in bijvoorbeeld de herfst- of kerstvakantie Goes een aantrekkelijke bestemming is.

Goes is het hele jaar door een ideale vakantieplek,ook als je elders in Zeeland een vakantiehuis of appartement hebt gehuurd, is een weekendje of dagje Goes zeker de moeite waard.