Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Losser

Met een vakantiehuis in het Twentse Losser geniet u van een heerlijke vakantie in eigen land. Twente is een gastvrije, gemoedelijke en groene streek die veel moois voor u in petto heeft. Boek een huisje en verheug u op een fijn verblijf!

Lees meer over Overijssel

6 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Overijssel
Losser
filters verwijderen
3956
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Luxe 14 persoons groepsaccommodatie in Twente
8, 8
Luxe 14 persoons groepsaccommodatie in Twente
Nederland › Overijssel › Losser
8, 8
2 beoordelingen
2635
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Luxe 8 persoons landhuis nabij Losser op Landgoed Het Borghuis
8, 0
8, 0
1 beoordeling
1035
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
2545
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
3873
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
2038
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Losser

Met een vakantiehuis in het Twentse Losser geniet u van een heerlijke vakantie in eigen land. Twente is een gastvrije, gemoedelijke en groene streek die veel moois voor u in petto heeft. Boek een huisje en verheug u op een fijn verblijf!

Losser: Schatkamer van Twente

Losser is een plaats in Overijssel, gelegen in het oosten van Twente, tegen de Duitse grens. Losser wordt in de volksmond ook wel de Schatkamer van Twente genoemd. Niet omdat er hier schatten in de grond zijn te vinden, maar vanwege de schitterende natuur.

Losser heeft ook een interessante geschiedenis, waarvan gelukkig nog veel te zien en te ontdekken is. Als u hier op vakantie bent, moet u zeker een bezoekje brengen aan Steenfabriek De Werklust. Hier werden gedurende een periode van honderd jaar stenen gebakken. Alle onderdelen van de fabriek zijn nog aanwezig, van de kleigroeve tot de ringoven met zijn schoorsteen van 45 meter hoog. U kunt er een rondleiding krijgen en een ritje maken op het spoor rond de groeve. Even lekker zitten kan hier ook, onder het genot van een kopje koffie en krentewegge, een echte Twentse specialiteit.

Aan de rand van Losser bevindt zich openluchttheater Brilmansdennen. Dit in Saksische stijl gebouwde theater was ooit een wagenschuur. Nu biedt het plek aan ongeveer zeshonderd mensen die er kunnen genieten van een heerlijk avondje uit. Er worden hier voortdurend voorstellingen en concerten georganiseerd, dus houd de agenda goed in de gaten. Leuk om heen te gaan tijdens uw verblijf in Losser.

Op vakantie in Losser? Ontdek de adembenemende natuur!

De natuur rond uw vakantiehuis in Losser is werkelijk adembenemend. Het Haagse Bos bijvoorbeeld. Dit voormalige productiebos is nu een natuurlijk bos dat door zijn variatie een thuis is voor veel verschillende dieren en planten. U kunt er spechten, zwarte mezen, kuifmezen en vuurgoudhaantjes spotten. Maar kijk zeker niet alleen maar omhoog, want ook dichter bij de grond valt er veel te genieten. Bijzondere planten als grootbloemige muur, klaverzuring en bosaardbei gedijen hier namelijk prima.

Vogelliefhebbers zullen zeker ook hun hart ophalen in natuurgebied de Oelemars. Er komen hier wel tweehonderd vogelsoorten voor, die u kunt bekijken vanuit een speciale observatiehut. Vlakbij staat een hoge uitkijktoren met uitzicht tot ver in Twente en Duitsland. Wist u dat dit gebied een rijke geschiedenis heeft? Er zijn hier bij afgravingen verschillende prehistorische objecten gevonden, zoals pijlpunten en restanten van mammoeten.

In en rond Losser zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet waarmee u de schitterende omgeving kunt ontdekken. Geniet van de natuur in dit bijzonder mooie stukje Twente!

Van alles te doen in de omgeving van Losser

Met een vakantiehuis in Losser bent u verzekerd van een heerlijke tijd. Er is hier zoveel te zien en te doen, dat u zich geen moment zult vervelen. Wilt u er een dagje op uit in de omgeving? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar Ootmarsum. In dit gezellige en kunstzinnige stadje zult u zich prima vermaken. Struin door de leuke straatjes of bezoek een van de vele galerieën. In Museum Ton Schulten kunt u kennismaken met het leven en werk van deze beroemde lokale kunstenaar.

In het Duitse Bad Bentheim is een bezoekje aan kasteel Burg Bentheim zeer de moeite waard. U kunt op eigen gelegenheid dit indrukwekkende bouwwerk bekijken of onder leiding van een deskundige gids. Vanaf de kasteelmuren hebt u een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Bad Bentheim zelf is trouwens ook erg leuk om te ontdekken.

Huur een vakantiehuis in Losser

Voor een heerlijke vakantie hoeft u echt niet altijd naar het buitenland te gaan. Boek een huisje in Losser en u weet waarom. Twente is zo mooi…