Uw zoekopdracht

Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...
Loading... Loading... Loading...

Faciliteiten

Ligging

Type accommodatie

Korting

Vakantiehuis Meliskerke

Wie een rustige vakantieplek op Walcheren zoekt, maakt met het huren van een vakantiehuis in Meliskerke een goede keuze. Het kleine en rustige Meliskerke, met haar ongeveer 1.500 inwoners, is een oud dorp. Het werd in de vroege middeleeuwen al genoemd in een oorkonde van de bisschop van Utrecht als Meilofskerca.

3 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Meliskerke
filters verwijderen
502
395
weekend va.
8, 9
8, 9
Heerlijk
4 beoordelingen
278
weekend va.
8, 7
8, 7
Heerlijk
6 beoordelingen
318
weekend va.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Meliskerke

Wat u moet weten over Meliskerke

Meliskerke ligt vlak bij Zoutelande, strand en zee bevinden zich op slechts 2 ½ kilometer afstand, terwijl het bekende en stadse Middelburg op slechts 9 kilometer ligt. Door deze ideale ligging is Meliskerke een prima plek om van een rustige vakantie te genieten en toch van de mogelijkheden gebruik te kunnen maken voor wat betreft een strandvakantie of stedentrip. Zowel Middelburg als Goes zijn erg geschikt voor een weekendje Zeeland.

Wat is er te zien in Meliskerke?

Meliskerke is het Pisa van Zeeland. In het centrum van het dorp staat de Odulphuskerk. De toren van deze kerk is een echte bezienswaardigheid. Ze staat maar liefst 60 cm. Uit het lood. Maar Meliskerke heeft meer bezienswaardigheden. 

De andere kerken en de molen uit 1801. Deze molen is meestal op zaterdag van 10:00 tot 16;00 open voor het publiek. Ook is hier sinds 2001 het zijdemuseum ‘World of Silk’ gevestigd. Het museum was gewijd aan de productie en toepassing van zijde. Later werd het een winkelgalerie en sinds 2010 is World of Silk opengesteld als galerie.

Meliskerke deed echt van zich spreken en kwam landelijk in de belangstelling na het verschijnen van het boek “Dorsvloer vol confetti” van de schrijfster Franca Treur. Zij beschrijft in haar roman het leven in het dorp tijdens de jaren negentig van de vorige eeuw.’

De omgeving van Meliskerke

Meliskerke bevindt zich op een kruispunt van fiets- en wandelpaden. Van hieruit kunt u de prachtige natuur van Walcheren verkennen via goed aangelegde en bewegwijzerde paden. Als u op zoek bent naar een rustige vakantieplek binnen Walcheren, dan is Meliskerke het overwegen meer dan waard. U kunt een vakantiehuis in Meliskerke of elders in Walcheren huren via Heerlijkehuisjes.nl, de specialist in betaalbare en gezellige vakantiehuizen in Zeeland.