Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Otterlo

Midden op de Veluwe bevindt zich in de gemeente Ede het groene en gastvrije dorp Otterlo. Met een paar stappen buiten het dorp waant u zich al direct in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het dorp staat midden in de bossen van de Veluwe en geeft u direct een heerlijk vakantiegevoel.

Lees meer over Gelderland

42 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Lijstweergave
Nederland
Gelderland
Otterlo
filters verwijderen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Otterlo

Midden op de Veluwe bevindt zich in de gemeente Ede het groene en gastvrije dorp Otterlo. Met een paar stappen buiten het dorp waant u zich al direct in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het dorp staat midden in de bossen van de Veluwe en geeft u direct een heerlijk vakantiegevoel.

In een vakantiehuis in Otterlo wordt u heerlijk wakker gemaakt door het geluid van de vogels en de grazende kudde van de plaatselijke boer. Zodra u lekker erop uit wilt kunt u uit allerlei leuke activiteiten en bezienswaardigheden rekenen! Een vakantie in Otterlo is ideaal om even heerlijk tot rust te komen.

Meer over Otterlo

Otterlo is een klein dorp met bijna 2500 inwoners dat hoort bij de gemeente Ede in de provincie Gelderland. De naam Otterlo is een voorvoegsel van otter en lo is een achtervoegsel van loo, wat een vroegere benaming was voor een bos. Veel plaatsen in deze regio en de Achterhoek eindigen ook met lo, vanwege de beboste gebieden. Zo is Otterlo een echt bosdorp. In Otterlo bevindt een van de ingangen naar het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Daarnaast bevindt in Otterlo ook het monument voor de evacuatie van het Rode Kruis tijdens de mislukte Operatie Market Garden in 1944.

 

Last minute vakantie Otterlo?

Op het laatste moment er toch eventjes uit willen? Dat kan altijd! Op basis van beschikbaarheid kunt u checken of er last minute weekendjes weg zijn. Benieuwd naar de last minutes Otterlo? Bekijk dan onze last minute pagina voor een vakantiehuis in Otterlo.

Bekijk de beschikbaarheid voor een vakantiehuis in Otterlo

In Otterlo hebben we voldoende vakantiehuizen voor u in ons aanbod. Benieuwd naar de prijzen en beschikbaarheid? Bekijk dan de beschikbare vakantiehuizen in Otterlo. Vind al snel een weekendje weg vanaf €221,-. Heerlijk even met z’n tweeën erop uit of juist even met het hele gezin. Otterlo is daar zeker een goed plan voor! Kunt u niet uw gewenste vakantiewoning in Otterlo vinden? Bekijk dan eens andere vakantiehuizen op de Veluwe of in Gelderland.

 

Welke type vakantiehuizen zijn te vinden in Otterlo?

In Otterlo hebben we diverse chalets staan voor 4 t/m 6 personen. Deze chalets zijn zeer luxe ingericht en hebben een ruime tuin met veel privacy, omringt door bomen. In de chalets zijn huisdieren helaas niet toegestaan U krijgt direct een rustgevend gevoel dankzij de prachtige locatie van het vakantiehuis in Otterlo. De chalets liggen op een vakantiepark.

 

Welke bezienswaardigheden zijn er in Otterlo?

Veel van de mooie bezienswaardigheden in Otterlo bevinden zich in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Hieronder hebben we een aantal bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.

  • Bezoeken van het Kröller-Müller museum. Het Kröller-Müller museum ligt midden in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit museum heeft circa 40 werken van Van Gogh tentoongesteld. Gecombineerd met mooie routes komt u langs dit prachtige museum
  • Het Nederlands Tegelmuseum. In Otterlo is het Nederlands Tegelmuseum te vinden. Het museum toont de grootste wand- en tegeltableaus. Van nu tot aan de Middeleeuwen.
  • Het Klompenpad in Otterlo. Wandelen door het boerenland, bos en door de heide langs het stuifzandgebied van de Veluwe. Een prachtig stuk pad om de omgeving te ontdekken. Het startpunt is in de Dorpsstraat 2 in Otterlo
  • Het Museonder in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Het ondergrondse museum op de Hoge Veluwe. Ontdek alles wat onder onze oppervlakte leeft door een kijkje te nemen onder de grond!

 

Wat voor leuke (buiten)activiteiten zijn er te doen in Otterlo?

Het mooie van de omgeving Otterlo is dat er veel activiteiten buiten afspelen! Heerlijk in de gezonde buitenlucht erop uit. Om u een beetje op weg te helpen hebben we een aantal van deze activiteiten voor u op een rijtje gezet:

  • Escaperoom Kraak de Kist. Deze escaperoom is gebaseerd op een kunstroof van 3 Van Gogh’s. Het bestaat uit mysterieuze raadsels, puzzels en verborgen ruimtes.
  • De Beekse Hoeve is een activiteitencentrum waar u allerlei leuke activiteiten kunt doen. Denk aan huifkartochten, op safari, pijl & boog schieten en allerlei andere leuke activiteiten. Zowel in de zomer als de winter kunt u hier prima terecht.
  • Een mooie tocht maken op de Veluwe met een loopfiets. Naast een loopfiets kunt u natuurlijk ook gewone fietsen huren, mountainbiken en een elektrische scooter huren. Zo ontdekt u de prachtige omgeving van Otterlo.
  • De Houtzagerij is een restaurant met een indoor speeltuin. Terwijl u heerlijk op de veranda zit, kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven in de indoor of outdoor speeltuin. Vervolgens kunt u hier ook genieten van een High Beer

 

Waar kan er leuk gewandeld worden in de buurt van Otterlo?

Houdt u van lekker wandelen? Dan zit u op de Veluwe zeker goed. Tal van mooie wandelpaden zijn er in de buurt. Van korte afstanden, 5 kilometer, tot lange afstanden van wel 15 kilometer. Hieronder beschrijven we drie mooie wandelroutes in de buurt van Otterlo

Wandeling rondom Otterlo. Deze route is 7 kilometer lang en duurt ongeveer anderhalf uur. De start is bij vakantiepark Het Lorkenbos en eindigt hier ook. De route loopt dwars door het bos, maar ook deels door het dorp zelf. Vlak voordat de route erop zit kunt u bij restaurant Zuiderzand even lekker uitrusten en genieten van een verdiend gebakje en kopje koffie of thee.

De Hoge Veluwe is een lange wandeling van wel 14,5 kilometer lang. Een prachtige route waar u een groot diversiteit van flora en fauna aantreft. Het is een pittige route qua afstand, maar veruit de mooiste. U komt langs mooie bezienswaardigheden, zoals het Jachtslot St. Hubertus en het Kröller-Müller museum. De route begint en eindigt bij Grand Café Hotel Kruller.

Wandelen door het Mosselse Zand is een wandelroute van 9 kilometer en duurt bijna 2 uur. De route loopt net onder Otterlo door het Mosselse Zand en het Roekelse Bos. Het Mosselse Zand is een uitgestrekte vlakte van stuifzand en het Roekelse Bos komt u heerlijk tot rust en wellicht komt u een ree tegen! Tussendoor kunt u een pauze nemen bij Restaurant de Houtzagerij.