Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Oud-Sabbinge

Oud-Sabbinge is een deel van het vroegere eiland Wolphaartsdijk en ligt vlak bij Goes. De bewoners noemen het ’t Ouweland. De reden daarvoor is dat de Oud-Sabbingepolder al meer de 1.000 jaar onafgebroken bewoond is.

Lees meer over Zeeland

1 vakantiehuis gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Oud-Sabbinge
filters verwijderen
Schitterend en zeer luxe 4-persoons vakantiehuis in Oud-Sabbinge.
9, 4
9, 4
46 beoordelingen
590
week v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis huren in Oud-Sabbinge

Oud-Sabbinge is een deel van het vroegere eiland Wolphaartsdijk en ligt vlak bij Goes. De bewoners noemen het ’t Ouweland. De reden daarvoor is dat de Oud-Sabbingepolder al meer de 1.000 jaar onafgebroken bewoond is.

Wat is er te zien in Oud-Sabbinge?

Oud-Sabbinge heeft de status van beschermde woonkern verworven. Dat is te zien. Karakteristieke huisjes en oude straatjes doen denken aan een dorp van eeuwen geleden. Er staat een eeuwen een kasteel in Oud-Sabbinge. Dit historische kasteel is uniek voor Zuid-Beveland maar kan helaas niet tijdens uw vakantie in Oud-Sabbinge worden bezocht.

De geschiedenis van Oud-Sabbinge

Wolphaartsdijk bleef tot 1809 een eiland met Oud-Sabbinge als belangrijkste plaats. In dat jaar begon men met de aanleg van de Wilhelminapolder en kwam het eiland vast te liggen aan Zuid-Beveland. Oud-Sabbinge had in het verleden nog nooit te lijden gehad van een watersnood. Dat veranderde in 1953 toen het dorp voor de eerste keer onder water kwam te staan. Het kleine dorpje krabbelde er weer bovenop en werd weer zoals het was.Met een warenhuis, bakkers, een slager, een visboer, een kapper en een kruidenier. Deze middenstand verdween helaas weer en veel woningen kwamen leeg te staan. Veel van deze karakteristieke woningen in Oud-Sabbinge worden nu als vakantiehuis aangeboden.

Het Hooge Huis

Opvallend is Het Hooge Huis, ook wel het Huis te Sabbinge genoemd. Het is een kasteel dat gebouwd werd omstreeks 1250. Jaren later raakte het in verval en werd het een hereboerderij. Maar het raakte meer en meer in verval tot uiteindelijk slechts een woning en een aardappelkelder over bleven. In 1960 begon men met de restauratie van het kasteel en werd het zoveel mogelijk in middeleeuwse staat terug gebracht. Het kasteel is bepalend voor het beeld van Oud-Sabbinge.
 

Waarom een vakantiehuis in Oud-Sabbinge?

Door de ideale ligging in de nabijheid van Wolphaartsdijk, het Veerse Meer en Goes, is Oud-Sabbinge een ideale plek om een vakantie te vieren. Voor een watersport vakantie, wandelvakantie, fietsvakantie of actieve vakantie in Zuid-Beveland. Voor het huren van een vakantiehuis in Oud-Sabbinge, Wolphaartsdijk of elders in Zuid-Beveland is Heerlijkehuisjes.nl u graag van dienst.