Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Rhenen

Rhenen is een fantastische bestemming voor een weekendje weg of een korte vakantie. Het is omgeven door groen, ligt aan de rivier de Nederrijn en heeft een rijke geschiedenis. Huur een vakantiehuis in Rhenen en bezoek de Grebbeberg of ga een dagje naar Ouwehands Dierenpark.

Lees meer over Utrecht

15 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Lijstweergave
Nederland
Utrecht
Rhenen
filters verwijderen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis Rhenen

Rhenen is een fantastische bestemming voor een weekendje weg of een korte vakantie. Het is omgeven door groen, ligt aan de rivier de Nederrijn en heeft een rijke geschiedenis. Huur een vakantiehuis in Rhenen en bezoek de Grebbeberg of ga een dagje naar Ouwehands Dierenpark.

Rhenen: historische stad aan de Nederrijn

De Utrechtse plaats Rhenen ligt op de Utrechtse Heuvelrug, aan de noordoever van de Nederrijn. Het ligt vlak bij de provincie Gelderland. Blikvanger in het oude stadscentrum is de monumentale Cuneratoren. Rhenen is verder bekend om het militaire verleden en het dierenpark.

Het aanbod vakantiehuizen in Rhenen is gevarieerd. Wilt u er even tussenuit en genieten van een weekendje weg? Of bent u van plan een korte vakantie te vieren in deze mooie bestemming? Bekijk dan snel welk huisje het meest voor u geschikt is.  

Vakantie in Rhenen: dit is er te doen

De rijke geschiedenis van de stad Rhenen is onder andere terug te vinden in het Stadsmuseum. Dat is gevestigd in het monumentale Oude Raadhuis in het centrum van de stad. U kunt er van alles te weten komen over de geschiedenis van de stad en haar militaire verleden.

Wie geïnteresseerd is in de militaire historie van Rhenen, moet tijdens de vakantie zeker ook de kazematten en de loopgraaf op de Grebbeberg bezoeken. De bouwwerken waren in de Tweede Wereldoorlog onderdeel van de Grebbelinie: een verdedigingslinie die de Duitse soldaten moest tegenhouden.

Op de Grebbeberg ligt trouwens ook de Koningstafel. Hiervandaan hebt u een schitterend uitzicht over de Nederrijn, de Betuwe en natuurgebied Blauwe Kamer. 

Tip van Heerlijke Huisjes: Ouwehands Dierenpark

De dierentuin Ouwehands Dierenpark staat vooral bekend om de reuzenpanda’s die hier verblijven in Pandasia, een van de mooiste pandaverblijven ter wereld. Daarnaast kunt u er onder andere Afrikaanse olifanten, bonobo’s en ijsberen bewonderen. In het dierenpark vindt u ook een grote overdekte speeljungle. Een dagje Ouwehands Dierenpark is een leuke belevenis voor jong en oud.

Natuur in de omgeving van Rhenen

Rhenen heeft prachtige natuurgebieden. Wanneer u hier een vakantiehuis huurt, kunt u er wandelen over de gemarkeerde wandelroutes of fietsen aan de hand van de routes over de Utrechtse Heuvelrug.

Natuurgebied Kwintelooijen is een gebied met een zeer afwisselende flora en fauna. Er groeien hier meer dan driehonderd verschillende plantensoorten en er leven veel verschillende soorten dieren. Grote kans dat u hier bijvoorbeeld Schotse hooglanders tegenkomt. Door het gebied lopen verschillende wandelroutes. Daarnaast is een deel ingericht voor recreatie.

Natuurgebied De Blauwe Kamer is een beschermd rivieroeverreservaat langs de Rijn, tussen Rhenen en Wageningen. Er is hier een speciaal vogelrustgebied voor vogels, waar u lepelaars, zilverreigers en aalscholvers kunt spotten. Ook grazen er Konikspaarden en Gallowayrunderen. De natuur van het gebied wordt gekenmerkt door bos, afgewisseld met open grasvlakten.  

Wat is er te doen in de buurt van Rhenen?

Rhenen is een heerlijke bestemming om vakantie te vieren. De stad en de directe omgeving zijn zeer de moeite waard en bieden veel mogelijkheden om allerlei dingen te bekijken en te doen. Ook iets verder weg zijn er leuke plaatsen en bezienswaardigheden die interessant zijn. Bezoek bijvoorbeeld Kasteel Amerongen, het Kröller-Müller Museum of het Eiland van Maurik.

Wilt u graag een dagje winkelen of een leuk museum bezoeken? Maak dan een uitstapje naar Utrecht of Nijmegen. Hier kunt u zich prima een dag vermaken. 

Huur een vakantiehuis in Rhenen

Bent u toe aan een weekendje weg of een korte vakantie in eigen land? Boek dan snel een vakantiehuis in Rhenen en verheug u op een ontspannen verblijf!