Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiehuis Zuidzande

Zuidzande is een klein dorpje dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Sluis op Zeeuws-Vlaanderen. Het ligt op slechts enkele kilometers van de bekende badplaats Cadzand en natuurgebied Het Zwin. Een ideale uitvalbasis voor een vakantie aan de Zeeuwse kust.

Lees meer over Zeeland

4 vakantiehuizen gevonden
Sorteer op:
Nederland
Zeeland
Zuidzande
filters verwijderen
Prachtig 4 persoons boerderij appartement in Zeeuws Vlaanderen
9, 7
9, 7
11 beoordelingen
584
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
Prachtig 12 persoons boerderij appartement in Zeeuws Vlaanderen
9, 6
9, 6
15 beoordelingen
1573
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
Prachtig 8 persoons boerderij appartement in Zeeuws Vlaanderen.
9, 4
9, 4
5 beoordelingen
1099
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
Prachtig 5 persoons vakantiehuis in Zuidzande nabij Cadzand
8, 0
8, 0
1 beoordeling
560
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen

Tips voor meer zoekresultaten

Selecteer maandag of vrijdag als aankomst of vertrekdag
De meeste huizen hebben maandag en vrijdag als wisseldagen.
Pas uw zoekcriteria aan
Zoek met minder voorkeuren, een groter zoekgebied of zonder huisdier.
Een weekje schuiven
Sommige perioden zijn erg populair.
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiehuis huren in Zuidzande

Zuidzande is een klein dorpje dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Sluis op Zeeuws-Vlaanderen. Het ligt op slechts enkele kilometers van de bekende badplaats Cadzand en natuurgebied Het Zwin. Een ideale uitvalbasis voor een vakantie aan de Zeeuwse kust.

Met ongeveer 600 inwoners is Zuidzande een rustige plaats voor het huren van een vakantiehuis.

Zuidzande

Zuidzande was, net als Cadzand en Koewacht, oorspronkelijk een zandbank die in de monding van de Zwinarm lag. Door verzanding, met name in de 15de eeuw groeiden deze banken aan elkaar vast en later aan de kust. Het gebied werd ingepolderd en Zuidzande ligt nu in Christoffelpolder.

Wat is er te doen in Zuidzande

Er is in de omgeving van Zuidzande veel te doen. Zo is Het Zwin een prachtig natuurgebied en leuk is om er met de fiets naar toe te gaan. Fiets door karakteristieke kleine dorpjes als Retranchement, Terhofstede en Slikkenburg. Op de fiets is het slechts 4,7 km naar Cadzand, waar u uitgebreid van zee, zand en een terrasje kunt genieten.

Ook een tripje naar het mondaine Knokke-Heist aan de Belgische kust is zeker de moeite waard.

In een voormalige schuur voor Zeeuwse trekpaarden is, onder massieve eeuwenoude eiken balken, Atelier de Test onder gebracht. Op deze bijzondere locatie hebben een groot aantal Nederlandse en Belgische pottenbakkers, ambachtslieden en kunstenaars hun mooiste werk samengebracht. Het is niet alleen te bezichtigen, maar ook te koop.

Dagelijks laat de authentieke beltkorenmolen uit 1874 zijn wieken nog malen. Het meel is niet alleen bestemd voor de bakkers in de buurt, ook u kunt hier verse bakkersproducten aanschaffen.

Liefhebbers van uit eten, vinden in ZuidZande 2 hoog aangeschreven restaurants. Eén van die twee restaurants bevindt zich in het aangepaste voormalige kerkje van Zuidzande.

De omgeving van Zuidzande

De omgeving van Zuidzande is een lust voor natuurliefhebbers. In Het Zwin vindt u bijzondere vogels, planten en vlinders. Maar ook in de “Verdronken Zwarte Polder” ondervindt u een ultieme natuurbeleving. Zuidzande is een ideale plaats voor natuurliefhebbers, fietsers en mensen die van een rustige vakantieplek houden.