Heerlijke Huisjes
NederlandDrenthe
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
240 vakantiehuizen gevonden

Vakantiehuis Drenthe

Wilt u genieten van rust, ruimte en natuur? Houdt u ervan om er tijdens uw vakantie op uit te gaan met de fiets? Boek dan een vakantiehuis in Drenthe. Deze provincie staat bekend om haar prachtige natuurgebieden en is dé fietsprovincie bij uitstek.

Nederland
Drenthe
filters verwijderen
DG131
star 9,6
Mooi gelegen luxe 8 persoons vakantiehuis in de Drentse bossen
Nederland > Drenthe > Norg
star 9,6
82 beoordelingen
8 personen | 4 slaapkamers | 1 huisdier
1039
weekend v.a.
o.b.v. 8 personen
DG728
star 9,5
4 personen | 2 slaapkamers | 1 huisdier
374
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
DG061
star 9,6
Ruime 2 persoons accommodatie in Drenthe met gratis WiFi
Nederland > Drenthe > Dwingeloo
star 9,6
119 beoordelingen
2 personen | 1 slaapkamer | huisdiervrij
314
weekend v.a.
o.b.v. 2 personen
DG1029
star 9,6
Heerlijk gelegen 4 persoons boerderijappartement nabij Frederiksoord | Drenthe
Nederland > Drenthe > Frederiksoord
star 9,6
29 beoordelingen
4 personen | 2 slaapkamers | 2 huisdieren
340
weekend v.a.
o.b.v. 4 personen
DG940
star 9,5
Bosrijke 6 tot 12 persoons vakantiewoning met geitjes en speeltoestel in Koekange
Nederland > Drenthe > Koekange
star 9,5
35 beoordelingen
12 personen | 5 slaapkamers | 2 huisdieren
1461
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
DG100
star 8,9
Gezellig 4 tot 6 persoons vakantiehuis
Nederland > Drenthe > Zorgvlied
star 8,9
228 beoordelingen
6 personen | 3 slaapkamers | 2 huisdieren
255
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
DG407
star 9,1
Mooie 12 persoons groepsaccommodatie in Drenthe
Nederland > Drenthe > Uffelte
star 9,1
144 beoordelingen
12 personen | 5 slaapkamers | 2 huisdieren
810
weekend v.a.
o.b.v. 12 personen
DG656
star 9,1
Prachtige 6 persoons Finse bungalow in Drenthe.
Nederland > Drenthe > Hoogersmilde
star 9,1
78 beoordelingen
6 personen | 3 slaapkamers | 2 huisdieren
397
weekend v.a.
o.b.v. 6 personen
DG751
star 9,2
Prachtig gelegen 8 persoons vakantiehuis nabij Ruinen | Drenthe
Nederland > Drenthe > Ruinen
star 9,2
51 beoordelingen
8 personen | 3 slaapkamers | 2 huisdieren
604
weekend v.a.
o.b.v. 8 personen
DG011
star 8,9
Mooie 4 persoons vakantiewoning midden in het bos
Nederland > Drenthe > Zorgvlied
star 8,9
149 beoordelingen
4 personen | 2 slaapkamers | 2 huisdieren
372
week v.a.
o.b.v. 4 personen

Vakantiehuis Drenthe

Wilt u genieten van rust, ruimte en natuur? Houdt u ervan om er tijdens uw vakantie op uit te gaan met de fiets? Boek dan een vakantiehuis in Drenthe. Deze provincie staat bekend om haar prachtige natuurgebieden en is dé fietsprovincie bij uitstek.

Drenthe: voor wie zoekt naar rust en ruimte tijdens de vakantie

Drenthe is een heerlijke provincie om op vakantie te gaan. De bossen, heide- en weidelandschappen staan garant voor een ontspannen verblijf vol rust en ruimte. De cultuur en de geschiedenis van Drenthe gaan terug tot in de prehistorie en loopt via hunebedden, grafheuvels en Middeleeuwse esdorpen tot aan de hedendaagse musea en beeldentuinen.

Er is dus genoeg te zien en te beleven als u vakantie viert in Drenthe. En met een huisje in deze mooie provincie heeft u een prima uitvalsbasis. Er is een ruim aanbod vakantiehuizen in Drenthe, verspreid over de hele provincie. Perfect voor als u een weekendje weg wilt of misschien wel genieten wilt van een langere vakantie. Wilt u uw hond meenemen op vakantie? In sommige gevallen kan dat, want er zijn accommodaties waar uw hond ook welkom is.

Vakantie in Drenthe: wat is er allemaal te doen?

Drenthe heeft veel moois te bieden voor wie hier op vakantie is. U vindt er van alles, van monumenten, kerken, tuinen en musea tot attractieparken, dierentuinen en kastelen. Vooral de hunebedden, waar de provincie om bekend staat, zijn zeker een bezoekje waard.

  • In het Hunebedcentrum in Borger gaat u terug naar de tijd waarin de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. De hunebedden werden toentertijd gebruikt als grafmonumenten en zijn nu nog steeds te bewonderen in het Drentse landschap. Er staat een groot hunebed naast het Hunebedcentrum zelf.
  • Wilt u in de vakantie een dagje naar een attractiepark? Dan is Attractiepark Drouwenerzand een aanrader. Het park heeft zowel attracties binnen als buiten, zodat er bij alle weersomstandigheden gespeeld kan worden.
  • In Emmen is Wildlands een publiekstrekker van jewelste. Deze dierentuin heeft een oppervlakte van 24 hectare en is verdeeld in drie themagebieden. In ‘Jungola’ staat de jungle centraal, in ‘Serenga’ de savanne en de woestijn, en in ‘Nortica’ het poolgebied.
  • U kunt er ook voor kiezen om heerlijk tot rust te komen in een luxueuze sauna of wellnesscentrum. Er is in Drenthe een ruim aanbod aan saunacomplexen. Geniet van een houtgestookte sauna of een stoombad, of stap in een verwarmd zwembad.

Tip van Heerlijke Huisjes: het Drents Museum in Assen

In het Drents Museum in Assen kunt u genieten van wisselende exposities van internationale allure. Daarnaast heeft het museum een eigen vaste collectie die gericht is op archeologie, hedendaagse figuratieve kunst en Drentse cultuurgeschiedenis, waaronder veenlijken (zoals het beroemde Meisje van Yde) en de oudste boot ter wereld. Voor de jonge bezoekers is Het Grootste Poppenhuis van Nederland een leuk en leerzaam onderdeel van het museum.

Ontdek de diverse natuur in Drenthe

Vanuit uw vakantiehuis in Drenthe staat u supersnel midden in de natuur. Drenthe heeft een grote diversiteit aan natuur, en juist deze afwisseling maakt deze provincie zo mooi. Wist u dat er hier meer dan 85 natuurgebieden zijn? Alle reden dus om er op uit te trekken en te genieten van de schitterende omgeving.

·         Het Drents-Friese Wold is een uitgestrekt gebied vol heide, veengronden, beekdalen en meertjes. Het biedt een fraaie afwisseling van diverse soorten landschappen.

·         Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van West-Europa. U kunt hier heel mooi wandelen, fietsen en mountainbiken.

·         Het Balloërveld is een heideveld tussen Gasteren en Rolde, met overwegend heide en veenlandschappen. Tijdens een wandeling komt u veenmeertjes, dennenbomen en kleine zandverstuivingen tegen.

Mooie wandelroutes in Drenthe

Drenthe is een heerlijke provincie om te wandelen tijdens uw vakantie. Natuurlijk kunt u zelf uw tocht bepalen, maar u kunt ook een van de vele routes volgen die hier voor u zijn uitgestippeld.

·         De Rolder Es is een wandelroute van 9,5 kilometer die start in Rolde. De route voert u door het Drentse landschap tussen Rolde en Balloo. Onderweg loopt u onder andere over een voormalige spoordijk, langs grafheuvels en hunebedden, en over een oud kerkenpad.

·         De Gasterse Duinen is een klein maar bijzonder mooi heide- en stuifzandgebied ten noordwesten van het dorp Gasteren. Er is hier een wandelroute van 5 kilometer die begint in Gasteren. Deze is ook voor kinderen erg leuk, omdat er tijdens de wandeltocht van alles is te zien.

·         Houdt u van een uitdagende wandeling? Neem dan de wandelroute Zuiderkluft met een afstand van 21,5 kilometer. Dit is een gevarieerde route met veel natuur en hier en daar wat cultuurhistorie. Het beginpunt is in Beilen.

Huur een vakantiehuis in Drenthe

Drenthe is een heerlijke provincie om te genieten van een ontspannen vakantie in de natuur. Ervaar het zelf en boek uw vakantiehuis in Drenthe!