Landschapspark Striks Erve

Kleinschalig vakantiepark in IJhorst voor de rustzoekers. Een ideaal vakantiepark voor natuurliefhebbers.
Bij recreatiemeer
Oudhollands
Rust en ruimte
weekend v.a.
456
o.b.v. 4 personen
landschapspark-striks-erve - Basisafbeelding
8, 9
Heerlijk
92 beoordelingen in de afgelopen 24 maanden
landschapspark-striks-erve - Vakantiepark
landschapspark-striks-erve - Vakantiepark
landschapspark-striks-erve - Vakantiepark
Bekijk 31 foto's
Het vakantiepark
Faciliteiten
Locatie
Vakantiehuizen (4)

Landschapspark Striks Erve in IJhorst

Een oase van rust, oogstrelende natuur, ouderwetse gezelligheid, moderne luxe en comfort; deze woorden schetsen de ambiance van Landschapspark Striks Erve in IJhorst. U verblijft in knusse authentieke oud-Hollandse boerderijen, maar wel voorzien van de luxe en comfort die nodig zijn voor een ideale vakantie. Sommige zijn zelfs voorzien van een sauna! Landschapspark Striks Erve ligt in het Reestdal, op de grens van Drenthe en Overijssel. Rondom het grensriviertje de Reest ligt een eeuwenoud beekdal met een heel eigen karakter. In dit kleinschalige landschap bevinden zich hooilanden, akkertjes, heidevelden, bossen, landgoederen en monumentale boerderijen. Er komen bijzondere planten en dieren voor, waaronder de holwortel, dassen, reeën en niet te vergeten ooievaars. Er is veel te beleven in het Reestdal! Mooie fiets- en wandelroutes, vele exposities en evenementen. Maar ook de omgeving biedt veel moois! Zo is een bezoek aan Giethoorn, het Vechtdal en de gezellige stad Meppel zeker een bezoek waard!


 

 

Bijzonderheden

  • Deze vakantiehuizen kunnen niet voor zakelijke doeleinden gehuurd worden en de hoofdboeker dient minimaal 21 jaar oud te zijn.
  • Het interieur/ exterieur van deze vakantiehuizen kan onderling verschillen. 
Activiteiten in de omgeving
Pretpark
Vissen
Kanoën
Paardrijden
Zeilen
Wandelen
Fietsen
Zwemmen
Squash

Faciliteiten

‘De Hooiberg’
Landschapspark Striks Erve heeft zich gespecialiseerd in de hogere leeftijdscategorie. Dit wil zeggen dat de echte rustzoekers en natuurliefhebbers zich hier zeker thuis zullen voelen. Het vakantiepark is gelegen in de prachtige Overijsselse omgeving IJhorst. De broedplaats voor ooievaars. De medewerkers van de receptie met de naam 'De Hooiberg' staan u graag te woord om u leuke tips en trips te geven. Wilt u tijdens uw verblijf op landschapspark Striks Erve contact onderhouden met het thuisfront? U kunt gratis gebruik maken van het draadloze internet. Wilt u ’s ochtens genieten van verse broodjes? Deze kunt u elke dag bij De Hooiberg bestellen. Ook bestellingen als een barbecue- gourmetstel en streekproducten zijn hier te plaatsen.  In de zomermaanden kunt u genieten van het heerlijkste verse boerderij-ijs.

Kinderen
Met uw kinderen op vakantie? Of wellicht krijgt u uw kleinkinderen een dagje op bezoek? Kinderen zullen hun ogen uitkijken wanneer ze de prachtige, ongerepte natuur ontdekken. Onverzadigbaar rennen, vliegen en spelen in de bossen of heerlijk voetballen op het grasveld. Is uw kind een echte onderzoeker? Stuur ze op pad met een loep en laat ze de flora en fauna bestuderen. Bij receptiegebouw De Hooiberg vindt u een leuke speelgelegenheid voor de kleine kinderen. Ook is hier een jeu-de-boules baan aanwezig waar u als gast van het vakantiepark gratis gebruik van kan maken. Vergeet u niet een set ballen mee te nemen van huis?

Paarden
Wilt u met uw eigen paard op vakantie? IJhorst en omgeving kent kilometers lange ruiterpaden waar uw paard zich heerlijk kan uitleven. Landschapspark Striks Erve beschikt over een aantal paardenboxen, waar u uw eigen paard kunt stallen tegen een vergoeding.

Zwemmen
De waterrat kan in de directe omgeving heerlijk zwemmen in natuurvijver ‘de zwarte dennen’. Een fijne recreatieplas die zeer geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. De vijver is zeer gemakkelijk te betreden doordat hij langzaam afloopt. De plas wordt omsloten door bos en een fijn zandstrand, ligweide, kinderspeelplaats en kiosk met toiletten. Komt u in de wintermaanden? Met een beetje geluk is het meer omgetoverd tot een grote schaatsbaan. 

Parkvoorzieningen
Speeltuin
Jeu de Boulesbaan
Vuurwerkarm

Locatie

Ligging
Op het platteland
Op een vakantiepark
Nabij bos
Afstanden
Strand: 5500m
Meer: 5500m
Supermarkt: 2500m
Restaurant: 1000m
Dorp/stadcentrum: 2500m