Heerlijke Huisjes
NederlandNoord-Brabant | Kaatsheuvel
Aankomst en vertrek
Uw reisgezelschap
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie
Korting
1 vakantiepark gevonden

Vakantiepark Kaatsheuvel

Een zeer bekend Nederlands dorp in Noord Brabant dankzij de aanwezigheid van het pretpark der pretparken, de Efteling. Dit typische Brabantse dorp stond vroeger bekend om haar turfwinning en schoenenindustrie.

Nederland
Noord-Brabant
Kaatsheuvel
Op vakantiepark
filters verwijderen

Vakantiepark Kaatsheuvel

Een zeer bekend Nederlands dorp in Noord Brabant dankzij de aanwezigheid van het pretpark der pretparken, de Efteling. Dit typische Brabantse dorp stond vroeger bekend om haar turfwinning en schoenenindustrie.

Tijdens carnaval wordt dit dorp ook wel “Turfstekerslaand” genoemd en is het er zeer gezellig! Tijdens carnaval is een vakantiepark in Kaatsheuvel echt aan te raden. Heel Brabant is in de feeststemming en kunt u genieten van de Brabantse gastvrijheid en het echte carnavalgevoel beleven. Vanaf uw vakantiepark bent u snel in het dorp, zodat u direct aan kunt sluiten in de polonaise!

Iets meer over Kaatsheuvel

Samen met andere Brabantse dorpen en steden zoals, Dongen, Waalwijk, Tilburg, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Gilze-rijen en Goirle, vormt dit Het Hart van Brabant. Het Hart van Brabant wordt gezien als de meest toeristische regio van de provincie dankzij de aanwezigheid van de trekpleisters:

 • De Efteling
 • Beekse Bergen
 • La Trappe Bierbrouwerij
 • Nationaal Park Loonse & Drunense Duinen
 • Natuurgebieden Huis ter Heide, Oisterwijkse Bossen en Vennen

Kaatsheuvel is een toeristisch dorp waar jaarlijks veel leuke evenementen georganiseerd worden. Daarnaast kunt u vanuit Kaatsheuvel ook overal te terecht. Denk aan de mooie Brabantse natuurgebieden, steden en een dagje België. Kortom, gaat u met uw familie of gezin op vakantie? Denk dan eens aan een vakantiepark in Kaatsheuvel!

 

Is een vakantiehuis op een vakantiepark in Kaatsheuvel iets voor u?

Een vakantiepark in Kaatsheuvel is een perfecte keuze wanneer u op vakantie gaat. Ook als u met kleine kinderen of met uw kleinkinderen gaat . Op een (kindvriendelijk) vakantiepark is altijd wel iets te beleven. Neem uw kinderen mee naar een pretpark, natuurgebied of een speeltuin en geniet van uw kinderen, de omgeving en de rust en de vele mogelijkheden die er zijn. Terwijl u een boek leest, spelen zij in het zwembad, zij blij, u blij!

 

Welke evenementen komen jaarlijks terug in Kaatsheuvel?

 • Anton Pieck Festijn (Kerstevenement)
 • Kaatsheuvelse Kermis in het eerste weekend van juli
 • Kaatsheuvelse Paarden Dagen halverwege september
 • Pieckplein Foodtruck Festijn in het laatste weekend van augustus
 • Trekkertrek Kaatsheuvel eind augustus
 • Carnaval in Turfstekerslaand eind februari

 

Welke vakantieparken zijn er in Kaatsheuvel te vinden?

Op dit moment vindt u op de website van Heerlijke Huisjes een vakantiepark, EuroParcs Resort Kaatsheuvel. Dit vakantiepark ligt net onder het attractiepark de Efteling, maar ook bij een prachtig stuk natuurgebied. Denk aan prachtige heide, bos en duingebieden. Een ideale plek om te ontspannen en te relaxen.

EuroParcs Resort Kaatsheuvel is nog een magisch vakantiepark dat volop in ontwikkeling is en een verlengstuk is van de Efteling. Veel sprookjeselementen komen terug op dit vakantiepark, zoals een restaurant in een kasteel, een slotgracht en ophaalbrug als ingang en receptie. Daarnaast heeft het vakantiepark vele faciliteiten. Denk aan een eigen supermarkt, eetgelegenheden, een eigen indoor- en outdoor speeltuin, verhuurmogelijkheden, binnen- en buitenzwembad en diverse sport- en speelvelden. Kortom, op het park hoeft u zich echt niet te vervelen!

Welke type vakantiewoningen zijn er op de vakantieparken in Kaatsheuvel te vinden?

EuroParcs Resort Kaatsheuvel heeft veel verschillende type vakantiehuizen beschikbaar. Ondanks dat er nog een aantal gebouwd moeten worden, kunt u nu vakantiehuizen vanaf vier personen tot 8 personen huren. Allemaal nieuw gebouwd en luxe ingericht met de nieuwste apparatuur.

Welke natuurgebieden in de buurt van Kaatsheuvel zijn de moeite waard om te bezoeken?

Loonse en Drunense Duinen

Grenzend aan Kaatsheuvel vindt u het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Dit natuurpark bestaat uit veel zand, heide en bos. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West Europa. Door de grote open vlaktes kan de wind dagelijks het landschap veranderen. Een prachtig natuurgebied om door heen te wandelen en te fietsen.

De Moerputten

In de buurt van Den Bosch bevindt zich nog een mooi natuurgebied. Natuurgebied De Moerputten. Het 118 hectare grote terrein behoort tot de Natura 2000-gebieden en is in beheer bij Staatsbosbeheer. Het is een van de weinig overgebleven laagveenmoerassen ten zuiden van de grote rivieren. De plek voor eindeloze wandelingen met prachtige uitzichten. Lopende over De Moerputtenbrug waant u uzelf haast in het paradijs.

De Biesbosch

Tot slot vindt u in de buurt ook het bekende natuurgebied De Biesbosch. Het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. De Biesbosch beschikt over een groot fiets- en wandelnetwerk. Daarnaast zijn er tal van mooie rondvaarten te boeken om dwars door dit mooie en bijzondere natuurgebied te varen. Bent u sportief? Huur dan een kano en roei dwars door de beekjes en spot wilde dieren, zoals de bevers, otters en watervogels.