Uw zoekopdracht
Faciliteiten
Ligging
Type accommodatie

Vakantiepark Rijnland Palts

Kies voor een verblijf op een vakantiepark in Rijnland-Palts en geniet van deze veelzijdige Duitse deelstaat. Ontdek de schitterende natuur, de bijzondere historische bezienswaardigheden en de heerlijke wijnen die uit dit bekende wijnbouwgebied komen. Verheug u nu al op een onvergetelijke vakantie!

Lees meer over Rijnland-Palts

2 vakantieparken gevonden
Sorteer op:
Lijstweergave
Duitsland
Rijnland-Palts
Op vakantiepark
filters verwijderen
Aanbevolen
Prijs
Beoordeling
Lijst
Kaart
Sorteren
Filters

Vakantiepark Rijnland Palts

Kies voor een verblijf op een vakantiepark in Rijnland-Palts en geniet van deze veelzijdige Duitse deelstaat. Ontdek de schitterende natuur, de bijzondere historische bezienswaardigheden en de heerlijke wijnen die uit dit bekende wijnbouwgebied komen. Verheug u nu al op een onvergetelijke vakantie!

Rijnland-Palts

Rijnland-Palts is een deelstaat in het westen van Duitsland waarvan Mainz de hoofdstad is. Dwars door dit gebied stroomt de rivier de Rijn en ligt voor een deel het prachtige natuurgebied de Eifel.

Tijdens een vakantie in Rijnland-Palts kunt u volop genieten van een van de meest veelzijdige deelstaten van Duitsland. U kunt bijvoorbeeld de historische burchten en kastelen bezoeken. In het dal van de rivier de Lahn zijn de middeleeuwse steden ook echt een bezoekje waard. En houdt u van edelstenen? Dan moet u zeker naar edelsteenstad Idar-Oberstein gaan. Hier kunt u onder andere de edelsteenmijnen in de Steinkaulenberg bekijken.

Wist u dat zes van de dertien wijnbouwregio’s in Duitsland in Rijnland-Palts liggen? De Ahr, de Moezel, de Nahe, de Romantische Rijn, de Palts en Rijn-Hessen zijn allemaal bekende wijnbouwgebieden. In het Ahrdal worden heerlijke wijnen gemaakt van de Spätburgunder-, Riesling- en witte Burgunderdruiven. U kunt dit gebied tijdens uw vakantie het beste te voet ontdekken. Het is leuk om de speciale wandelroute te volgen en onderweg te stoppen voor een wijnproeverij.

Natuur in Rijnland-Palts

Vanuit uw huisje op een vakantiepark in Rijnland-Palts valt er veel te ontdekken in de schitterende omgeving. Op uw vakantiebestemming bevinden zich namelijk wel acht natuurparken en twee nationale parken.

Als u houdt van een natuurpark met een rijke historie, dan moet u zeker een bezoekje brengen aan Hunsrück-Hochwald Nationaal Park. De Keltische verdedigingsmuur in Otzenhausen is een overblijfsel van de tijd dat de Kelten in dit gebied neerstreken. In het natuurpark kunt u verder genieten van oude beukenbossen, uitgestrekte heidevelden, indrukwekkende rotslandschappen en kleurrijke bloemenweiden. Ook de fauna is hier zeer de moeite waard: er zijn zwarte ooievaars, wilde katten, vleermuizen en zeldzame insecten.

Een vakantie in Rijnland-Palts is dus zeker voor de natuurliefhebber een aanrader. De vele wandel- en fietsroutes maken het gebied heel toegankelijk voor wie actief wil genieten van de omgeving.

Wat is er nog meer te doen in Rijnland-Palts?

Het loont de moeite om af en toe uw vakantiepark in Rijnland-Palts te verlaten en een dagtocht te maken naar een bezienswaardigheid.

Naar Trier bijvoorbeeld. Deze oudste stad van Duitsland is een feest voor wie houdt van geschiedenis. In Trier bevinden zich unieke overblijfselen uit de Romeinse tijd en negen UNESCO-werelderfgoedlocaties. Bekijk zeker even de Porta Nigra. Deze beroemde stadspoort is gebouwd in 180 na Chr. en is een van de best bewaarde oude Romeinse stadspoorten ten noorden van de Alpen.

In Spiers (Speyer) staat de grootste kerk in romaanse stijl ter wereld: de Dom van Speyer. De crypte ervan is toegankelijk voor het publiek. Dit oorspronkelijke deel van de kerk is uniek: het is de grootste bewaard gebleven zuilenhal van Europa. Als u de gelegenheid hebt, moet u deze zeker even bekijken.

Rijnland-Palts grenst aan België en Luxemburg, dus een uitstapje naar een leuke plaats in een van deze landen is ook een goede optie. Kortom: er is genoeg te zien en te beleven als u een huisje huurt in deze schitterende Duitse streek.

Boek een huisje op een vakantiepark in Rijnland-Palts

Rijnland-Palts is een heerlijke vakantiebestemming. U kunt er genieten van de bijzonder fraaie natuur en historische bezienswaardigheden. Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden om een uitstapje over de grens te maken. Kan niet mooier, toch?

Waar ligt Rijnland-Palts?

Rijnland-Palts is een van de zestien deelstaten van Duitsland. Het ligt in het zuidwesten van het land.

Wat zijn populaire vakantieparken in Rijnland-Palts?

Bij heerlijkehuisjes.nl vindt u een groot aantal huisjes op heerlijke vakantieparken. Onze gasten hebben Ferienresort Cochem als heerlijk vakantiepark in Rijnland-Palts beoordeeld. Ontdek snel het aanbod vakantieparken in Rijnland-Palts.